Un nou program de mentoring din cadrul CGS Academy s-a finalizat

Cel mai recent program anual de mentoring din cadrul CGS Academy, început în aprilie 2019, s-a finalizat. Avem 10 absolvenți (mentees) care au parcurs, alături de mentorii lor, drumul de inițiere și dezvoltare în domenii pe care și-au dorit să le aprofundeze și la care aveau nevoie de sprijin. Inițiat în urmă cu 4 ani, programul de mentoring din cadrul CGS Academy face parte din preocupările companiei pentru dezvoltarea personală și profesională a colegilor noștri. Te întrebi ce înseamnă un astfel de program de mentoring?

Un mentor bun oferă consiliere angajatului junior, la intervale regulate de timp și este disponibil pentru orice fel de întrebări. Un astfel de mentor își împărtășește cunoștințele, sugerează alternative, răspunde întrebărilor și analizează împreună cu mentee-ul situațiile complexe.

Interacțiunea dintre mentori și mentees depinde de mai mulți factori precum specificitatea proiectului, obiectivele de învățare, nevoile de dezvoltare personală, activitățile propuse în proiect, provocările care apar pe parcurs sau rezultatele vizate. Programul nostru de mentorat presupune întâlniri regulate, astfel încât toate acestea să se transforme natural într-o experienţă de învățare. În plus, în funcție de tipul de proiect, sprijinul din partea mentorului poate oferi îndrumare și chiar inspirație, atât pentru îmbunătățirea modului de lucru, cât și pentru generarea de noi idei.

Haideți să îi felicităm pe cei 10 mentees ai promoției 2019-2020, dar și pe mentorii lor care le-au fost alături în acest proiect:

  • Alexandra Tatu (mentee) – Octavian Florin Lixeanu (mentor)
  • Bogdan Andrei Stiriuc (mentee) – Florina Elena Stoica (mentor)
  • Camelia Elena Morlovea (mentee) – Alexandra Iulia Sora (mentor)
  • Teodora Maria Manolea (mentee) – Alexandra Harabulă (mentor)
  • Reka Torok (mentee) – Diana Laura Diță (Siclovan) (mentor)
  • Răzvan Cătălin Popescu (mentee) – Corina Stricescu (mentor)
  • Ana-Maria Popescu (mentee) – Alexandru Burtea (mentor)
  • Adrian Budău (mentee) – Răzvan Bleamba (mentor)
  • Sofronea Emanuela Georgeta (mentee) – Florin Păcuraru (mentor)
  • Anda Genoveva Dinulescu (mentee) – Diana Beharvandi (mentor)

 width=

Iată și câteva testimoniale din partea participanților la programul de mentoring:

Camelia Morlovea (mentee, Alexandra Sora – mentor)

„Programul de mentoring este structurat într-o manieră coerentă, este o șansă, o lecție continuă atât de dezvoltare profesională, cât și de dezvoltare personală. Aș dori să îi mulțumesc mentorului meu pentru răbdare, dedicație, pentru modalitatea în care a prezentat informația și a explicat-o. Apreciez lecțiile oferite când vine vorba de receptivitate, disponibilitate, organizare, feedback. Alexandra m-a învățat cum să comunic mai eficient, mai bine, lucru care m-a ajutat enorm mai ales în perioada aceasta neașteptată de WFH.”

Alexandra Sora (mentor despre Camelia Morlovea – mentee)

“Sunt foarte încântată că am putut să particip în acest program de mentoring. Când am decis să mă implic, nu am știut cât de mult mă va ajuta să cresc, având în vedere că tocmai ce promovasem de o doua săptămâni. Cea mai mare recompensă este că am reușit să împărtășesc cunoștintele mele Cameliei și am reușit să învățăm împreună. Camelia a dat dovadă de prompitudine și de seriozitate pe toată durata parteneriatului. Am fost foarte mulțumite de acest program și îl recomand tuturor.”

 Bogdan Stiuriuc (mentee, Florina Stoica – mentor)

“Prin programul de mentoring am avut ocazia de a obține o reflecție profundă asupra îndatoririlor și responsabilităților pe care le are fiecare department din cadrul companiei. Sunt lucruri pe care nu le poți învăța sau înțelege doar citind, fiind necesare explicații din partea altor persoane cu o experiență mai mare pe poziția pe care te afli. Împărtășirea perspectivelor, dar și a gândurilor contribuie la crearea unei baze de cunoștințe la care vei reveni de fiecare dată când vei avea nevoie. Astfel, apelând la experiență, vei reduce situațiile in care nu vei ști cum să acționezi și devine o abilitate cu care vei jongla de-a lungul carierei.”

 Octavian Lixeanu (mentor, despre Alexandra Tatu – mentee)

„Am avut deosebita plăcere de a lucra cu Alexandra în această perioada și de a-i urmări evoluția. Alexandra s-a alăturat companiei noastre acum mai bine de 5 ani. Încă de la început, ea s-a dovedit a fi o persoană muncitoare, pe care te poți baza și care a înțeles foarte bine business-ul. Astăzi este unul dintre Team Leaderii seniori de acolo și, deși conduce o echipă care, zi de zi, se confruntă cu sarcini extrem de dificile, reușește să livreze lună de lună rezultate excelente. Mi-am dorit foarte mult să lucrez cu ea în acest program de mentoring, pentru ca, din punctul meu de vedere, Alexandra are capacitatea de a crește și a se dezvolta și mai mult in viitor în compania noastră. Aceste luni în care am lucrat împreună nu au făcut decât să îmi întărească aceasta convingere, întrucât Alexandra a asimilat foarte bine cunoștințele pe care am dorit să i le transmit, a dat dovadă de o foarte bună capacitate de asimilare a informațiilor și și-a manifestat constant dorința de perfecționare și de dezvoltare, în vederea construirii unei cariere de succes.”

 Alexandru Burtea (mentor, despre Ana-Maria Popescu – mentee)

Acest program de mentoring mi-a oferit o experiență nouă, plăcută și foarte folositoare, depășind cu mult așteptările pe care le aveam inițial. Ce am perceput la start-ul acestuia ca fiind un training one-on-one, s-a dovedit a fi o colaborare din care am avut foarte multe de învățat și care ne-a dezvoltat profesional, atât pe mine ca mentor, cât și pe mentee.”

 #FriendsLearningTogether #CGSDreamTeam