Top Performance la puterea a 4-a

Într-un articol anterior, vă povesteam despre competiția noastră internă, prin care, lunar, ne propunem să susținem apetitul colegilor noștri pentru performanță.

Inovația, exigența și preocuparea de a perfecționa lucrurile sunt constante ale activității în cadrul echipelor CGS România care, la rândul lor, sunt într-un continuu proces de dezvoltare. De aceea, începutul de an aduce schimbări în regulamentul Performance Loop.

În loc de un Top Performer pe lună, vom alege 4 câștigători, câte unul din fiecare dintre locațiile CGS Romania (București, Brașov, Sibiu, Târgu Jiu). La fel ca înainte, premianții se vor bucura de câte o stea pe Walk of Fame, un premiu surpriză (bijuterii Pandora pentru fete și voucher EMAG pentru băieți) și un plus de recunoaștere publică a performanțelor lor.

Selectia câștigătorilor a fost influențată de impactul proiectelor implementate, dar și de susținerea din partea manager-ilor, de care cei 4 câștigători din această lună s-au bucurat din plin.

Așadar, Top Performer-ii lunii decembrie sunt:

1. Cornelia Zorilă, Director Operațiuni, pentru coordonarea proiectului de implementare a Standardelor de Certificare ISO 9001:2008 și ISO 14001:2008 pentru CGS Romania, precum și pentru Implementarea Standardelor de Certificare ISO 9001:2008 în USA atât pentru divizia de Contact Center, cât și pentru cea de Software Development.

2. Ramona Dumitrel, Specialist Relații Clienți. Fluentă în limba engleză și spaniolă, ea a dovedit eficiență și calitate deosebită în ambele limbi străine. Datorită acestui merit, ea face parte dintr-o echipă care interacționează cu clienții prin cele mai răspândite și populare programe de socializare.

Pentru a veni în ajutorul colegilor și pentru a asigura o tranziție cât mai ușoară către un nou tool, Ramona a testat și documentat toate operațiunile efectuate în acest program, construind câte un model de procesare pentru toate etapele și funcțiile îndeplinite. Comunicând constant cu restul echipei și dezvoltând un set de reguli care nu au lăsat loc pentru erori, ea a asigurat o lansare fără probleme a noului tool.

3. Liviu Șerban, Specialist Relații Clienți în limba suedeză. În ultimele două luni, Liviu a gestionat singur, o proporție de 80% din linia de suport în limba suedeză și, mai mult, a creat un sistem prin care colegii care oferă suport în limba engleză să poată contribui la suportul pe linia de suedeză, prin crearea de e-mail-uri standard în limba suedeză pentru probleme des întâlnite. El a dat dovadă de foarte multă eficiență rezolvând, chiar de la primul contact, 97% din incidentele de care s-a ocupat.

4. Stefan Bruja, Dispatcher. Stefan s-a alăturat proiectului din care face parte încă de la începutul acestuia, în anul 2011. În toată această perioadă, el a dat dovadă de profesionalism și implicare, participând activ la îmbunătățirea rezultatelor echipelor sale. Inițiativele propuse de el au ajutat la îmbunătățirea activității, la creșterea productivității și la facilitarea atingerii target-urilor de către toți membrii echipei.

Suntem convinșă că cei 4 Top Performeri nu se vor opri aici și că vor continua să ne impresioneze prin eficiența și determinarea lor de a perfecționa lucrurile. Dar, mai ales, suntem siguri că inițiativele lor vor contibui, și în viitor, la îmbunătățirea rezultatelor echipelor din care ei fac parte! Felicitări și mult succes în continuare!

Nu uitați: fiți și mai buni, omagiind în fiecare zi excelența!

PLmini