Recrutarea CGS se adaptează noilor condiții de siguranță

Deși în această perioadă timpul pare că stă în loc, la noi lucrurile se mișcă în continuare. Activitatea ne dă un sens, ne face să ne simțim mai aproape de lumea așa cum o știam și cum ar trebui să fie, de fapt ne ajută pe toți să continuăm să facem lucrurile să meargă.

Acest lucru se reflectă și în procesul nostru de recrutare. Continuăm să ne mărim echipa și am adaptat întregul proces de selecție a candidaților la noile condiții de protecție și siguranță.

Mai multe ne povestește colega noastră de la CGS Constanța, Alina Muscalu, căreia i-am luat un scurt interviu.

Cum te-ai adaptat noului mod de a lucra de acasă?

Lucrul de acasă nu a reprezentat o problema pentru mine, colegii noștri au făcut tot posibilul ca acest lucru să se realizeze fără ca noi să întampinăm dificultăți, iar mediul relaxat de acasă a adus un plus de confort.

Crezi că e mai avantajos sa lucrezi de acasă?

Nu consider că este neapărat mai avantajos, însă cu siguranță este mai lejer, întrucât îți poți duce la îndeplinire sarcinile zilnice în confortul casei tale, iar grija transportului până la locul de muncă dispare.

 Se mai fac procese de recrutare la CGS în această perioadă?

Bineînțeles. Scopul nostru este să continuăm să livrăm suportul necesar către toți clienții noștri, contextul actual neînsemnând stoparea activității noastre, ci adaptarea noastră la această situație și putem spune că am reușit cu succes acest lucru până în prezent.

Cum decurge procesul de recrutare la CGS având în vedere situația actuală?

Inițial, cu toții am avut temeri legate de o eventuală încetinire a procesului de recrutare, însă oamenii au fost receptivi la eforturile noastre de a le oferi un mediu de lucru sigur, deci încredere.

Care sunt principalele schimbări între procesul de recrutare clasic și cel adaptat noii situații?

În vederea evitării expunerii la orice risc, atât a candidaților cât și a colegilor noștri, având în vedere situația neplacută pe care cu toții o traversăm, s-a hotarât susținerea telefonică a tuturor interviurilor, însă acest lucru nu a afectat în niciun fel calitatea procesului de recrutare.

Există o diferență între numărul de aplicanți înainte/după luarea măsurilor de siguranță contra coronavirusului?

Diferența se regăsește doar în ceea ce privește data disponibilității unora dintre candidații noștri, neafectând însă interesul pentru job-urile disponibile în cadrul companiei noastre, lucru care nu poate decât să ne bucure.

Ce sfaturi le dați celor aflați în căutarea unui loc de muncă?

Trebuie să fim conștienți că aceasta este o situație temporară, suntem nevoiți să fim mai precauți, însă toate aceste măsuri sunt menite tocmai să ne protejeze, iar noi, la CGS, ne asigurăm în mod constant ca viitorii noștri angajați, pe lângă un mediu de lucru profesionist, au parte de suportul întregii echipe, care ne este, până la urmă, ca o a doua familie și îi îndemnăm pe cei care se află în căutarea unui loc de muncă să aibă încredere că le vom fi alături pe tot parcursul lor în clădirea unei cariere de succes.