Phil Friedman, CEO CGS, informează asupra modului de reluare a activității normale a companiei

În contextul trecerii către o nouă etapă în procesul de revenire a companiei la activitate în condiții de normalitate, CEO-ul CGS, dl. Phil Friedman a transmis un mesaj către toți colegii CGS în care sintetizează principalele schimbări care au avut loc, eforturile realizate pentru adaptarea la noua realitate, precum și următorii pași care se vor face în viitorul apropiat. Mai jos, puteți citi mesajul integral:

Dragi colegi,
În urmă cu șapte săptămâni, după ce am înțeles pe deplin seriozitatea răspândirii pandemiei în întreaga lume și luând în considerare măsurile de siguranță pentru angajații noștri și nevoile critice ale clienților noștri, am decis să mutăm majoritatea operațiunilor CGS în modul de lucru Work from Home. În decurs de o săptămână, echipele noastre de Management, Tehnologie și Securitate, cât și Resursele Umane din fiecare țară în care ne desfășurăm activitatea au realizat ceea ce chiar acum câteva săptămâni era aproape imposibil de imaginat – transformarea CGS într-o companie virtuală. Evident, toți membrii echipei noastre au avut un rol esențial. Nu este simplu să muți și să instalezi echipamente, să configurezi un birou de acasă și să te obișnuiești cu o nouă rutină. Sunt foarte mândru de voi toți din întreaga lume. Fiecare dintre voi a înțeles provocarea, importanța continuității serviciilor critice pentru clienții noștri și disciplina necesară pentru a lucra de acasă. În multe cazuri, productivitatea noastră s-a îmbunătățit fără nici o perturbare a calității serviciilor.

Clienții noștri din divizia de outsourcing au fost uimiți de cât de ușor, fără nicio întrerupere, am reorganizat și am continuat să livrăm servicii de înaltă calitate pentru ei și clienții lor. De fapt, CGS a devenit un studiu de caz pe care l-au folosit pentru a-i ghida pe ceilalți parteneri cu privire la modul în care se pot executa planuri de urgență și de a implementa munca de acasă. Această demonstrație a capabilităților noastre a creat mai multe oportunități noi pentru noi, deoarece, în multe cazuri, ceilalți furnizori ai clienților noștri nu au putut tranziționa către work from home.

Astăzi, vedem că unele dintre unitățile de activitate ale companiei continuă să funcționeze fără nicio urmă majoră a perturbării cauzate de pandemia Covid-19, în timp ce altele sunt foarte afectate de încetinire majoră a afacerilor clienților lor.
Suntem foarte încrezători că diviziile noastre de Learning și Outsourcing vor înfrunta cu bine furtuna și, de fapt, având în vedere calitatea muncii pe care o facem, este posibil să ne extindem operațiunile.
Divizia noastră de Applications Solutions a observat deja consecințele închiderii industriei de vânzare cu amănuntul și o perturbare majoră în lanțul de furnizare din industria de modă. Deși credem cu tărie că aceasta este o problemă temporară, adevărul este că nimeni nu poate prezice când va reveni la o nouă normalitate. Considerăm că eCommerce, B2B și B2C vor fi domenii cu creșteri exponențiale și suntem pregătiți pentru a-i ajuta pe clienții noștri să se echipeze din punct de vedere tehnic pentru noua realitate din afaceri.

În ultima vreme, observăm semne de speranță că tot ce era mai rău ar putea fi lăsat în urmă: mai puține internări la spital, rata mai mare a pacienților care se recuperează în urma Covid-19 și unele semne foarte încurajatoare ale noilor medicamente care arată promițător în combaterea acestei boli mortale. Progresul este lent, dar încurajator și multe companii se pregătesc să redeschidă.
Echipa de management CGS urmărește îndeaproape recomandările și ghidările guvernelor respective, consultând organizațiile de sănătate, proprietarii clădirilor pe care le ocupăm și coordonându-se cu clienții noștri pentru a asigura o revenire sigură și ordonată la o nouă normalitate. Am stabilit un comitet sub președinția lui Carl Heringer, SVP și John Samuel EVP, pentru a planifica și coordona toate activitățile globale legate de conformitate, tehnologie și resurse umane și i-am însărcinat cu responsabilitatea generală de a monitoriza progresul eforturilor de redeschidere a birourilor.

Pe baza actualei evaluări a situației, susceptibilă modificărilor pe care comitetul le consideră ca fiind potrivite, planul nostru este să începem să ne întoarcem la birouri în jurul datei de 1 iunie 2020. Revenirea la birouri va fi treptată și va fi efectuată în funcție de specificul situației din fiecare țară în care suntem prezenți. Country Managerii au responsabilitatea generală de a supravegherea tranziția fără întreruperi înapoi la fiecare dintre birouri. În unele cazuri, pe baza performanței echipelor, realizarea obiectivelor de productivitate și satisfacția clienților, putem decide să continuăm munca de acasă sau să implementăm un model mixt de furnizare a serviciilor. Toate aceste considerente sunt în curs de examinare și vor fi implementate treptat într-o perioadă de timp.

Vreau să folosesc această oportunitate pentru a mulțumi fiecărui membru al echipei globale CGS pentru angajamentul față de CGS și față de clienții noștri, cât și pentru rezistența și determinarea demonstrată în acest moment dificil. Dacă există o parte bună în toată această situație, atunci aceea este că eu cred că vom ieși din această pandemie o organizație mult mai puternică, prieteni și membri ai familiei mult mai buni și, sperăm, mult mai toleranți și mai înțelegători ca ființe umane.

Cu profund respect și recunoștință față de toți,
Phil Friedman
President and CEO
CGS