CGS Academy: O nouă serie de absolvenți ai programului de mentorat

În organizații, mulți angajați și-ar dori să aibă posibilitatea de a „absorbi” de la cei mai apreciați oameni ai companiei expertiza, cunoștințele și abilitățile lor. Astfel, acum cinci ani, am lansat în cadrul companiei noastre un program de mentorat, pe care l-am extins apoi, la nivel național, în toate cele șapte centre.

Mentoratul este un tip de program de training prin care un angajat cu mai multă vechime și experiență (respectiv, cu o funcție de conducere) acționează în calitate de sfătuitor și ghid pentru un angajat junior sau middle.

Concret, prin intermediul mentoratului, un angajat cu experiență (mentor) își împărtășește cunoștințele și experiența acumulată cu un alt angajat (mentee), aflat la începutul carierei sau la schimbarea direcției profesionale.

 

 width=

 

Un mentor bun oferă consiliere angajatului junior, la intervale regulate de timp și este disponibil pentru orice fel de întrebări. Un astfel de mentor își împărtășește cunoștințele, sugerează alternative, răspunde întrebărilor și analizează împreună cu mentee-ul situațiile complexe.

Astfel, modelul se păstrează, fiind îmbunătățit cu fiecare generație de absolvenți ai acestui program intern. Rețeta succesului stă în a identifica cele mai bune practici din cadrul companiei și a le transforma în cursuri și module livrate de colegi cu experiență și vechime, care pot explica cel mai bine din proprie experință anumite aspecte.

Ediția din acest an a fost cu atât mai deosebită cu cât am oferit și un premiu special, pentru excelență, colegului nostru Octavian Lixeanu care a făcut parte ca mentor din acest program an de an, încă de la prima ediție. Aportul său este de necontestat, dovadă stau colegii care au absolvit cu succes programul de mentoring sub bagheta și îndrumarea lui Octavian. Îți mulțumim și îți dorim cât mai mulți absolvenți, Octavian!

Și pentru că întotdeauna ne place să auzim și să dăm mai departe părerile voastre, vă lăsăm mai jos câteva dintre impresiile celor care au participat la acest proiect, indiferent că au fost mentori sau mentees:

 

Ioana Costache – mentee

 

 width=

 

Să fac parte din programul de mentoring a însemnat pentru mine o șansă extraordinară.

A fost o bucurie să îl am pe Florin drept mentor, căci a fost o oficializare a unei situații deja existente.

De-a lungul a ultimilor 3 ani de când sunt Team Leader am beneficiat mereu de ghidarea, de sfaturile și suportul lui Florin.

Programul mi-a oferit posibilitatea de a asimila mai bine teoria a ceea ce deja puneam în practică, de a îmbunătăți aspectele cu probleme și de a aduce în discuție subiecte noi pentru mine.

Rămân recunoscătoare lui Florin că mi-a oferit această oportunitate.

 

Octavian Lixeanu – mentor

Am avut plăcerea de a lucra anul acesta în programul de Mentoring CGS cu Fabian Marghescu. La începutul sesiunilor noastre, Fabian era Team Leader pe proiectul nostru. La finalul lor, în urma unui riguros proces de selecție, promova în funcția de Project Manager, pe același proiect. Prin urmare, pentru el, acest program a venit exact la timp. Fabian se remarcase, încă din momentul în care s-a alăturat companiei noastre, prin seriozitate, capacitatea extraordinară de a învăța lucruri noi într-un timp scurt și excelente capacități de comunicare și interacțiune cu oamenii. De-a lungul anilor și-a îmbunătățit constant aceste calități.

Pe parcursul programului de mentoring, am văzut cu bucurie receptivitatea lui Fabian, dorința sa de a afla și a asimila informații noi, precum și faptul că, de la ședință la ședință, devenea tot mai sigur pe el și pe cunoștințele sale.

Prin urmare, absolvirea cu succes a acestui program de mentoring a venit de la sine. Sunt convins că Fabian va continua să reprezinte un adevărat asset pentru compania noastră și că va livra rezultate excelente și în noua poziție.

 

Simona Săpunaru – mentee

 

 width=

 

Mă bucur că am avut şansa de a participa la acest program, deoarece m-a ajutat să mă dezvolt si sa ma perfectionez.

A fost extraordinar, o perioadă în care am acumulat si aprofundat un volum mare de informatii, m-a ajutat să îmi lărgesc orizonturile atat pe plan personal cat si profesional.

Va multumesc ca mi-ati dat ocazia sa fac parte din acest proiect, multumesc mentorului meu, Andreea Neamțu, pentru suportul acordat.

 

Andreea Neamțu (Pătrășcan) – mentor

Participarea la programul de mentoring a însemnat pentru mine prima ocazie oficială de a împărtăși din experiență mea câteva dintre “secretele” drumului către succes.

Datorită varietății de proiecte în care am activat până acum, am avut șansa de a fi “mentor neoficial” pentru cel puțin 20 de mentees, lucru care a ajutat și la dezolvoltarea mea profesională.

Simona Săpunaru, mentee-ul cu care am avut șansa să lucrez în cadrul acestui program, este definiția voinței și a determinării, instrumente care au ajutat-o într-un timp destul de scurt, să ajungă să gestioneze cu succes o echipă de sales și să facă față cu brio tuturor provocărilor și task-urilor.

Susțin acest program în continuare și îi felicit pe toți paricipantii: Pe mentori, pentru că au împărtășit din experintele lor și pe mentees deopotrivă, pentru că au fost așa deschiși, receptivi și au contribuit de asemenea la dezvoltarea profesională a mentorilor. Un adevărat “win-win :)”

 

Carla Pirvu – mentee

 

 width=

 

Pentru mine, programul de mentoring a însemnat șansa la dezvoltare profesională prin cele mai actuale metode. Proiectul pe care lucrez este un mediu challenging în sensul cel mai bun al cuvântului. De aceea, pe fondul dorinței de dezvoltare, încrederea ce mi-a fost acordată prin șansa de a participa, și toate informațiile acumulate pe parcursul programului de mentoring, descriu parcursul și performanța mea din ultimul an în cadrul companiei. Vorbind despre metode actuale, consider că schimbul reciproc de strategii și idei, stau la baza unei colaborări de success și mențin echilibrul in cadrul proiectului. Pe această cale, mulțumesc mentorului meu, Vasile Badiu pentru o colaborare armonioasă, și CGS, pentru susținerea tinerelor speranțe. Friends working together!

 

Vasile Badiu – mentor

Carla a promovat recent, în 2019, pe funcția de Team Leader și de la începutul colaborării noastre a demonstrat o sete de cunoaștere fantastică, ceea ce a și recomandat-o în cadrul programului de mentoring. Am avut ocazia de a dezbate idei și dezvolta planuri, fapt ce ne-a ajutat pe amândoi să lucrăm mai eficient cu toți colegii cu care interacționăm zilnic. A fost o experiență frumoasă la capătul căreia am învățat cât de important este să căutăm mai multe căi de comunicare pentru a ne transforma atât pe noi cât și pe cei alături de care lucrăm. Sunt mândru de Carla și de faptul că a finalizat programul de mentoring cu succes!

Suntem încântați de rezultatele minunate obținute prin intermediul acestui program, precum și de succesul de care se bucură în rândul colegilor noștri.

Mult succes tuturor în continuare!

#CGSDreamTeam #FriendsWorkingTogether