Câștigători Performance Loop – Ediție Specială

Inovația, exigența și preocuparea de a perfecționa lucrurile sunt constante ale activității în cadrul echipelor CGS România care, la rândul lor, sunt într-un continuu proces de dezvoltare.

În luna ianuarie a acestui an am decis să îi alegem pe cei mai buni dintre cei mai buni ai anului trecut, adică dintre câștigătorii lunari ai Performance Loop din 2020.

Astfel, managerii au avut misiunea de a alege și a nominaliza pe cei mai buni, iar în urma dezbaterilor, avem 7 câștigători pentru rezultatele. spiritul inovativ și recunoașterile primite pe parcursul anului 2020!

La fel ca înainte, premianții se vor bucura de câte o stea pe „Walk of Fame” și un plus de recunoaștere publică a performanțelor lor.

Evaluarea Top Performerilor a fost influențată de inovația adusă și de susținerea din partea manager-ului, de care performerii s-au bucurat din plin.

In functie de evaluarile managerului, Top Performerii anului 2020 sunt:

 

Denisa Andrei

 

 width=

 

Denisa și-a început activitatea în cadrul CGS în 2016, inițial ca agent în cadrul echipei UK and Ireland. A avut rezultate foarte bune, urmând apoi să fie promovată în funcția de Global Specialist din cadrul echipei. Țînând cont de profilul acestor clienți, Denisa s-a descurcat excelent, având rezultate foarte bune, lucru evidențiat atât de clienți, dar și de managementul de la Dublin.

Rezultatele Denisei sunt excelente, echipa de la Dublin fiind foarte mulțumită de modul în care Denisa își gestionează portofoliul iar acest lucru a fost menționat și de către client în nenumărate rânduri.

Clienții premier sunt foarte importanți pentru noi și necesită o atenție sporită, iar Denisa reușește să ofere un service excelent și calitatea este pe primul plan.

Pe lângă a fi un angajat de excepție, Denisa este capabilă întotdeauna să dea dovadă de spirit de echipă, fiind întotdeauna gata să împărtășească secretul succesului și să își ajute colegii.

De-a lungul celor 4 ani de colaborare, Denisa a demonstrat că răbdarea, perseverența, alături de dedicare și dorința de a face mereu mai mult sunt câteva dintre calitățile care stau la baza succesului. Suntem mândri și onorați în același timp să o avem pe Denisa în echipă.

 

Petruț Dobre

 

 width=

 

Petruț este alături de CGS de 2 ani și jumătate, începând pe unul dintre departamentele noastre unde a lucrat aproximativ 8 luni dând dovadă de foarte multă atenție la detalii, iar datorită acestui fapt, Team Leaderul lui a decis să îi acorde spre procesare cazuri speciale, pentru niște conturi importante.

Fiind un department dinamic, acesta i-a oferit lui Petruț posibilitatea de a învăța și mai multe lucruri, iar timp de 3 luni, a reușit să ajungă un agent cross-trained ajuntând la procesarea conturilor printr-un proces specific. Apropiindu-se de aniversarea a 1 an în cadrul departamentului, lui Petruț i s-a oferit oportunitatea de a lucra în cadrul celui mai complex proiect. Astfel timp de 5 luni Petruț a fost un membru cheie, ajutând echipele de vânzări cu care lucrăm în soluționarea unor probleme delicate ale clienților.

Toată experiența acumulată de-a lungul timpului pe parte de proces, precum și spiritul analitic al lui Petruț au fost niște pași foarte importanți pentru a ocupa o funcție de Back-Up Team Leader, poziție pe care o ocupă și astăzi. Petruț este unul dintre cei mai pregătiți oameni din echipa noastră de suport, este persoana de încredere și pe partea clientului, iar restul echipei se bazează pe el atunci când au nevoie de răspunsuri.

Pe plan personal Petruț nu vorbește mult, el râde mult, se simte bine în pielea lui și îi place să se bucure de viață și să nu își facă griji multe. Este pasionat de condiția lui fizică și deși mai merge câteodată cu colegii în miez de noapte să mănânce fast-food, o face doar că să nu îi refuze pe colegi.

 

Andrei Paraschivescu

 

 width=

 

Andrei și-a început activitatea în cadrul proiectului în Februarie 2016. De-a lungul timpului acesta a preluat diverse noi roluri și responsabilități, întotdeauna perfecționându-și nivelul de cunoștințe și încercând să îmbunătățească procesele existente oferind un feedback de calitate constant.

De-a lungul parcursului în CGS acesta a ocupat mai multe poziții, acesta alegând să tranzitioneze într-un proiect nou deschis și să pună bazele acestuia împreună cu echipa lui ca un adevărat leader.

Andrei face parte dintr-un proiect pilot pe care îl rulăm din luna August. Acest pilot se numește AKE (Alpha Kappa Epsilon) și rolul acestuia este să ne organizăm mai eficient și să ne adaptăm schimbărilor, atât din interiorul business-ului, cât și de pe piața muncii.

Acesta are un rol critic de Customer Experience Coach (AKA Vocea României), de el depinzând mare parte a succesului.

Pe lângă activitatea lui de zi cu zi în cadrul proiectului în care activează, acesta este foarte implicat și la nivel CGS participând an de an la Corporate Games și aducând puncte importante companiei. Acesta are chiar o medalie de argint la sanie :).

 

Andrei Văcăroiu- Proiect Sprint Escalations

 

 width=

 

În august 2020, Andrei a fost nominalizat deoarece într-o perioadă în care departamentul trecea prin schimbări extreme, dovedise că are capacitatea de a vedea lucrurile dintr-o perspectivă macro, de a analiza oportunitățile și de a produce soluții pentru proiectul nostru. Implicarea și devotamentul său au contribuit la orientarea proiectului spre succes.

La vremea respectivă, am spus că nu avem nicio îndoială că va continua să aibă un impact pozitiv. Între timp, s-a dovedit demn de încredere, din nou, pe măsură ce a trecut la echipa de chat, în calitate de Team Leader pentru cel mai tânăr grup, cu rezultate semnificativ sub media programului.

În foarte puțin timp, Andrei a reușit să învețe complexitățile unui nou departament și să-și redreseze complet echipa. Acum, de multe ori depășesc celelalte echipe.

Andrei a adus, de asemenea, experinta sa de Escalări în echipa de chat, o influență pozitivă pe care o putem vedea cu siguranță.

Andrei, ai trecut printr-o mulțime de provocări anul acesta și ai razbit de fiecare dată. În 2020, ai făcut parte din trei echipe diferite și ai avut un impact pozitiv semnificativ asupra fiecăreia dintre ele. Suntem mândri să te vedem crescând și abia așteptăm să vedem cum iti consolidezi poziția în continuare!

 

Ramona Oprea

 

 width=

 

Ramona este un lider foarte implicat, căruia îi pasă de echipa ei și îi învață respect și profesionalism în serviciul clienți. În calitate de lider, ea îndrumă cu inima și arată tuturor o cantitate extraordinară de respect și mă pot baza întotdeauna pe ea cu orice sarcină. Cea mai bună calitate a ei este că reușește întotdeauna să revină după orice provocare sau obstacol cu care se confruntă.

Motivul pentru care vreau să o propun se datorează rezultatelor sale remarcabile:

*** Ramona a reușit să obțină cele mai mari rezultate în ceea ce privește Scorul Net Promoter în 2020. Ea are un rezultat excelent de 15,45%, cu o bază de 615 sondaje.

Mereu cu o atitudine proactivă și calmă, reușește să-și motiveze echipa să se străduiască spre îmbunătățire și să demonstreze în mod constant implicare și voință.

 

Bodgan Nanu

 

 width=

 

Având în vedere natura job-ului și activitățile specifice fiecărui proiect, CGS ne oferă ocazia de a cunoaște varietatea tipologiilor umane.

Într-un mediu în care interacțiunea directă dintre oameni primează, există și oportunitatea de a identifica, astfel, oamenii dedicați sarcinilor pe care le au de îndeplinit la locul de muncă. Plecând de la premisele enunțate mai sus, Bogdan s-a remarcat prin implicare și determinare.

Bogdan și-a început activitatea în cadrul companiei în Martie 2017. Startul lui în cadrul companiei a fost în calitate de agent relații clienți. Aș putea spune că este un debut similar cu cel pe care mulți dintre noi l-am avut.

Fiind o companie cu multiple oportunități, lui Bogdan i s-a oferit ocazia să activeze ca agent în cadrul CGS și în domeniul vânzărilor. Fiind un spirit competitiv, a acceptat și a făcut față dinamismului pe care un proiect de vânzări îl implică. Ulterior, rezultatele înregistrate l-au recomandat pentru poziția de Quality, funcție pe care activează din momentul debutului proiectului, din iulie 2019, până în prezent.

Principalele activități ale lui Bogdan constau în oferirea suportului tehnic pentru finalizarea contractării serviciilor oferite, evaluarea calitativă a activității agenților din echipă, informarea constantă a echipei asupra oricărei modificări sau proceduri noi care vizează proiectul.

Bogdan se caracterizează, de asemenea, prin implicare, determinare, seriozitate și empatie față de echipa în care activează .

Este un spirit competitiv care propune proactiv alternative pentru ca echipa să exceleze în rezultatele contitative și calitative la nivel de proiect. Își ia angajamente pe care știe că le poate respectă și care pot aduce un plus valoare proiectului.

 

Andrei Iarca

 

 width=

 

Andrei Iarca face parte din echipa CGS din Octombrie 2012.

A început ca și agent, pe pe unul dintre proiectele noastre, apoi contribuția lui a fost valorificată când s-a format un alt proiect.

În 2014 a fost promovat la poziția de Team Lead.

Andrei este un lider adevărat, această calitate venind natural. Performanțele lui și loialitatea oamenilor care lucrează cu el sunt două lucruri extraordinare.

El a contribuit în mod direct la creșterea proiectului, prin susținerea și abordarea inițiativelor noi.

A lansat cu succes o coadă nouă de escalari, un proiect nou în Brașov, pe care în prezent îl și conduce cu succes. Pe lângă munca de zi cu zi, Andrei este un talentat artist, iar tablourile lui au fost prezentate într-o mini galerie pe floor-ul nostru.

 

Îi felicităm pe toți participanții și pe câștigători și le dorim ca 2021 să fie un an cel puțin la fel de bun din punct de vedere business, dacă nu chiar mai bun!

Mult succes în continuare!