Pentru că echipa noastră continuă să se mărească și în această perioadă și pentru că noii membri trebuie să fie integrați în modul de lucru și activitatea companiei, a fost clar ca training-urile rămân necesare și trebuie adaptate condițiilor de lucru actuale, adică muncii de acasă.
Trainerii noștri au găsit tool-urile potrivite pentru a-și desfășura în continuare proiectele de training pentru nou-veniți, iar Mihai Boar, Training Manager în cadrul CGS București, ne povestește cum s-a adaptat să lucreze de acasă și, mai ales, cum reușește să facă training cu colegii, la distanță.
Cum te-ai adaptat noului mod de a lucra de acasă?
Mihai Boar: Exact la fel ca la orice alte schimbări – în business-ul nostru fiind oricum suficiente – adaptarea a fost rapidă . Până la urmă, singura diferență majoră este că acum lumea nu mai are foarte multe scuze de a întârzia – și chiar nu mai întârzie.
Care sunt principalele avantaje ale lucrului de acasă?
Mihai Boar: Pe partea de training consider că ne ajută foarte tare ca o persoana să interacționeze cu cât mai puține lucruri noi pe rând. Când e prima zi de training în cadrul firmei, absolut totul este nou – colegii, supervizorii/trainerii, procedurile etc. Când te loghezi din confortul casei tale, consider că poți să te adaptezi la schimbare mult mai ușor. În momentul în care vom reveni la sediu, colegii care acum sunt noi, vor trebui să se acomodeze doar cu mediul de lucru, fiind deja parte din echipa noastră.
Se continuă programele (sesiuni) de training în cadrul CGS?
Mihai Boar: Noi ne continuam activitatea, la un volum la fel de ridicat ca și înainte. Într-o industrie în care multe firme au oprit recrutarea, ba chiar au dat afară din angajați, noi încercăm să oferim o soluție pentru toți oamenii cu potențial, pe care ne dorim să îi avem ca și colegi.
Cum decurge procesul de training la CGS având în vedere situația actuală?
Mihai Boar: În acest moment, am tranziționat pe platforma Microsoft Teams și lucrurile decurg minunat! Această platformă ne oferă o varietate de opțiuni care ne ajută extrem de mult pe partea de training, fiind suficient de ușor să ne asigurăm că angajații noștri reușesc să primească informația necesară. Personal consider că vom încerca să păstrăm multe dintre funcționalitățile acestui tool chiar și când vom tranziționa înapoi la sediu.
Care sunt principalele schimbări între procesul de training clasic și cel adaptat noii situații?
Mihai Boar: Principalele schimbari sunt reprezentate de abordarea pe care putem sa o avem în sisteme și față de proceduri. Trebuie să găsim constant metode prin care să ne asigurăm că publicul întelege informațiile pe care le transmitem și că implicarea lor este aceeași – dacă nu chiar mai mare – decât în interacțiunile face-to-face pe care le avem la sediu.
Care este cea mai mare provocare in noul proces de training?
Mihai Boar: Cea mai mare provocare o să rămână faptul că nu avem ocazia să ne apropiem de colegii care se alătură echipei noastre, așa cum o facem în fiecare grupa de training. Atunci când ai training-ul la sediu, timp de 6 saptamani, deja toți angajații formează legături foarte puternice și devin un tot unitar. Este clar că acest lucru este afectat de Work From Home, însă continuăm să comunicăm cu toți angajații noștri și să încercăm să fim alături de ei, chiar și de la distanță.
Care este feedback-ul participanților despre noile metode de realizare a trainingului?
Mihai Boar: Atașez câteva citate dintr-un survey pe care l-am adresat marti (24 martie) către grupele de training:
„Am comunicat bine în timpul training-ului, trainerul a fost grozav, iar pe partea de audio și video, totul a mers foarte ok chiar din confortul casei mele!”
„În opinia mea, noul tip de training este, în același timp, o metodă eficientă, dar și placută de a învăța. Consider că training-ul făcut de acasă oferă aceleași rezultate ca și cel de la birou.”
„Apreciez libertatea pe care ți-o oferă mediul de acasă, se aude mai bine discursul trainer-ului (poți da volumul mai tare sau mai încet) și nu poți face greșeli pentru că ți se explică permanent de ce un lucru este bine sau nu.”