Sustinem performanta in educatie!

Așa cum am afirmat în mai multe rânduri, educația este una dintre valorile pe care le promovăm, în cadrul CGS România. Interesul nostru în acest sens este legat de faptul că, în opinia noastră, contribuind la educația generațiilor următoare, ajutăm la dezvoltarea întregii țări și, implicit, a noastră, a tuturor.

În egală măsură, suntem conștienți că, în multe regiuni din România, procesul de integrare a tinerilor pe piața muncii este destul de anevoios. Pentru că ne dorim să ajutăm tinerii cu rezultate foarte bune la învățătură, care provin din medii mai puțin favorizate din punctul de vedere al dinamicii locurilor de muncă, la finalul anului trecut, ne-am alăturat Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe în programul de acordare a „Burselor Sfântu Gheorghe”.

Aceste burse de excelenţă sunt oferite de către Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, o singură dată pe an, începând cu 2009, elevilor din clasa a XII-a care au obţinut rezultate foarte bune la învăţătură generală. Procesul de evaluare ia în considerare, pe lângă media la învăţătură din anii de liceu a concurenţilor, participarea la olimpiade şi rezultatele obţinute de către aceştia, dar şi abilităţile de organizare şi colaborarea cu organizaţii civile sau consilii de elevi. Anul acesta au fost acordate 5 burse din partea autorităților locale, iar CGS România a oferit încă o bursă, în valoare de 2000 lei celui de-al șaselea elev, conform punctajului obținut.

Simon Ádám învață la Liceul Teoretic „Székely Mikó” și este elevul căruia i-am oferit acest sprijin financiar în speranța că îl va ajuta să-și urmeze traseul academic în aceeași manieră ca și până acum, cu rezultate deosebit de bune.

CGS România nu are un punct de lucru în Municipiul Sfântu Gheorghe, cel mai apropiat fiind cel din Brașov, însă, acest lucru nu ne împiedică să apreciem performanța elevilor din această regiune și să ne dorim să-i avem în echipa noastră după terminarea studiilor liceale.