Recrutarea remote în cadrul CGS
0
 

În vreme ce multe companii își reduc sau își suspendă, temporar, activitatea, echipa noastră este într-un continuu proces de creștere. Continuăm să căutăm cei mai buni oameni care să ni se alăture și care, bineînțeles, să lucreze de acasă în această perioadă dificilă. Cristina Bușilă, Recruiter în cadrul CGS București ne descrie proiectul CGS Remote de recrutare a noilor angajați și dă câteva sfaturi utile celor aflați acum în căutarea unui loc de muncă.

Cum te-ai adaptat noului mod de a lucra de acasă?

Cristina Bușilă: Pot spune că tranziția de la birou-acasă a decurs destul de bine, primul impact pozitiv fiind lipsa transportului spre muncă. Aceste zeci de minute sau ore pe care de altfel le pierdeam zilnic în trafic acum ne rămân la dispoziție pentru a ne oferi un plus de timp liber. Chiar dacă acum ne bem cafeaua din bucătarie/balcon prin call-uri video cu prietenii, iar în timpul mesei de prânz ne mai ocupăm de treburile casnice, cu certitudine noul mod de a lucra de acasă îți oferă un plus de încredere în sine și posibilitatea de a munci eficient atât pentru companie, cât și pentru casă.

Crezi că e mai avantajos să lucrezi de acasă?

Cristina Bușilă: Lucratul remote vine cu avantaje, însă și dezavantaje. În primul rând, există o creștere a productivității, întrucât nu mai există factorii perturbatori de la birou și, desigur, îți poti desfășura activitatea într-un mod mai degajat aflându-te în comfortul propriei locuințe. Există însă și dezavantajul reprezentat de lipsa interacțiunii face-to-face cu restul colegilor, lucru ce îți poate ridica semnificativ buna dispoziție. Așadar, din punct de vedere productivitate, sunt de părere că lucratul de acasă este avantajos, însă când vine vorba de starea de spirit, ei bine, asta depinde doar de tine.

Se mai fac procese de recrutare la CGS în această perioadă?

Cristina Bușilă: Bineînțeles, chiar și în această perioadă dificilă, compania își dorește să extindă echipa CGS și să ofere locuri de muncă oamenilor care au nevoie de o sursă de venit sigură, mai ales în condițiile date.

Cum decurge procesul de recrutare la CGS având în vedere situația actuală?

Cristina Bușilă: Compania a pus încă de la început în prim plan siguranța angajaților săi, dar și cea a viitorilor angajați, astfel încât am conceput programul CGSRemote. Acesta nu doar că permite angajaților activi să lucreze remote, dar vine și în ajutorul candidaților, prin adaptarea procesului de recrutare la noile măsuri de siguranță. Astfel, am început să promovăm interviurile video (prin skype și whatsapp) în rândul candidaților, pentru a le oferi aceeași experiență unică a unui interviu profesional și, în același timp, plăcut, atât cu recruiterii, cât si cu echipele de Management. Încercăm zilnic să fim în continuare aproape de candidați, chiar dacă facem acest lucru din confortul propriei locuințe, prin aceste interviuri video. 

Care sunt principalele schimbări între procesul de recrutare clasic și cel adaptat noii situații?

Cristina Bușilă: Principala modificare în procesul de recrutare presupune absența interacțiunii face-to-face între recruiter și candidat, între echipa de Management și candidat, în prezent aceste interacțiuni realizându-se prin interviuri video (skype și whatsapp) sau interviuri telefonice. Din dorința de a pune sănătatea celor din jurul nostru pe prim plan, am dezvoltat programul CGSRemote, pentru a oferi un plus de siguranta candidatilor nostri, dar în același timp, livrând în continuare o experiență placută de recrutare. Totodată, am modificat și modul în care se desfășoară sesiunea de training pe care o asigurăm tuturor noilor angajați, astfel încât aceștia pot susține training-ul de acasă, CGS-ul asigurându-le echipamentul necesar în vederea desfășurării normale a activității. Incercam zi de zi să ne acomodăm noilor norme de siguranță, iar acest lucru presupune o atenție sporită în ceea ce îi privește pe actualii angajați, dar și pe viitorii noștri colegi.

Există o diferență între numărul de aplicanți înainte/după luarea măsurilor de siguranță contra coronavirusului?

Cristina Bușilă: Cu siguranță, am putut observa o diferență semnificativă în privința numărului de aplicanți înainte și după coronavirus. Îngrijorarea oamenilor în privința contactului cu alte persoane își face resimțită prezența în rândul aplicanților. Candidații tind să fie reticenți în această perioadă să aplice la job-uri, întrucât se tem de interacțiunile face-to-face. Tocmai din acest motiv, CGS a implementat programul #CGSRemote, prin care candidații să știe că facem tot ce ne stă în putință să limităm interacțiunile personale în procesul de selecție, astfel încât toată lumea să poata fi în siguranță. Sperăm ca această inițiativă să aducă un plus de liniște în rândul candidaților, dar și o încurajare în privința implicării lor într-un proces de selecție.

Ce sfaturi le dați celor aflați în căutarea unui loc de muncă?

Cristina Bușilă: Aplică, aplică, aplică! Chiar dacă nu te potrivești 100% cu descrierea unui job, poate recruiter-ul va considera că ai alte skill-uri care te pot duce în fruntea shortlist-ului. Nu uita că atitudinea este totul! Cât timp ești motivat să lucrezi, vrei să te dezvolți din punct de vedere profesional (și personal) și ești pregătit să dai o șansă unei noi echipe, the sky is the limit! Aplică la job-uri, nu ai nimic de pierdut și totul de câștigat!

Trimite-ne CV-ul tău

Leave a reply

Your email addres will not be published.
Required fields are marked with