Provocările work from home, astăzi Bianca Manole

Despre experiența lucrului de acasă și dificultățile care pot apărea, mai ales după o perioadă atât de îndelungată de timp, ne povestește astăzi colega noastră, Bianca Manole (Team Leader, CGS București).

Care sunt principalele dificultăți cu care te-ai confruntat de când lucrezi de acasă?

Bianca Manole: Consider că, cea mai mare dificultate este legată de lipsa interacțiunii umane. Să nu îți vezi colegii, echipa, toate fețele prietenoase pentru o perioadă atât de lungă de timp este destul de impactant pentru mine. Pe lângă aceasta, mai pot apărea mici dificultăți cum ar fi vecina de lângă care bate în perete pentru că se vorbește la ore târzii 🙂

Cum să îți păstrezi eficiența chiar dacă lucrezi de acasă?

Bianca Manole: Pentru mine este simplu, îmi pun căștile de lucru pe urechi și mă focusez pe ceea ce trebuie făcut. Natura job-ului nostru este, oricum, dinamică și nu avem momente în care să nu avem ce face, deci totul ține de cât de bine stai cu managementul timpului.

Cum îți delimitezi viața personală de serviciu atunci când totul se întâmplă de acasă?

Bianca Manole: Pentru mine personal este puțin greu să fac această delimitare deoarece chiar și înainte sau după tură, tot mai găsesc ceva de facut 🙂 Însă, viața personală este la fel de importantă ca acea de serviciu și trebuie respectată. Ce fac eu sau mai bine spus ce ar trebui sa fac, este să îmi planific timpul liber: o oră de făcut curat, o oră de făcut mâncare și restul orelor pentru mângaiat pisicile.

Cum să eviți distragerile în timp ce lucrezi de acasă?

Bianca Manole: Cum am spus și mai sus, natura jobului nostru este una foarte dinamică. Lucrând și cu atâția oameni, nu avem momente de respiro prea des. Întotdeauna va fi ceva ce ne va capta atenția asupra muncii, iar pentru mine este de ajuns să îmi pun căștile pe cap și voi fi prinsă cu munca.

Ce soluții ar fi pentru un bun management al timpului?

Bianca Manole: Pentru un bun management al timpului trebuie să fii, neapărat, focusat asupra task-ului respectiv. If you lose focus, everything will be in vain. Încă un lucru de care să ținem cont este eficiența. Unele task-uri sunt time consuming, ceea ce înseamnă că eficiența va fi absolut necesară pentru a termina totul la timp.

Cum să te adaptezi lucrului fără supervizare permanentă din partea superiorilor ierarhici/cum devii mai autonom în lipsa superiorilor?

Bianca Manole: Chiar dacă lucrăm de acasă, managerii noștri sunt constant cu noi pe chat, în conferințe. Nu se pune problema de a nu fi prezenți. Însă, într-adevăr, la birou era mult mai ușor să apelezi la ei pentru că îi vedeai și doar te duceai la ei și le cereai părerea și ajutorul. În același timp, superiorii noștri ne-au ajutat să devenim independenți și să ne descurcăm în cazul în care ei nu ne vor putea răspunde.

Cum faci față lipsei de interacțiune și socializare directă cu colegii?

Bianca Manole: Pentru mine este foarte greu. Duc lipsa tuturor colegilor și echipei. What keeps me going, e speranța că această pandemie, această perioadă se va termina la un moment dat și ne vom putea întoarce cu toții, cu bine la birou.

Este mai dificilă realizarea unei eveluări a performanțelor în cazul lucrului de acasă?

Bianca Manole: Absolut deloc. Realizarea unei evaluări a performanțelor se face aproape la fel, chit că ești la birou sau acasă. Ce este mai dificil, este livrarea evaluării către agenți. Gesturile, expresiile feței contează foarte mult într-o comunicare. Faptul că lucrăm de acasă, ne împiedică, într-o oarecare măsură, să ne dăm seama dacă s-a înțeles mesajul dat.  Însă, relația dintre noi toți, upper management, middle management, agenți, este de încredere și transparentă. Avem încredere că agenții noștri ne vor spune unde au dubii, unde au nelămuriri în privința rezultatelor unei evaluări.

Cum îți menții motivarea și gândirea pozitivă în cazul unor probleme grave care afectează modul în care trăiești și muncești?

Bianca Manole: Probleme mai mici sau mai mari se întâmplă peste tot. Important este să nu îți pierzi speranța că totul se va rezolva. Eu merg pe premiza  Ce nu mă omoara, mă întărește”.

Cum te poți adapta comunicării online care substituie comunicarea face-to-face cu care suntem obișnuiți?

Bianca Manole: Este o provocare, cu siguranță. Nu am mai lucrat de acasă până acum și pot spune cu mâna pe inimă că a fost mai dificil la început, însă m-am adaptat cu ajutorul colegilor și echipei. Cu toții trecem prin această perioadă grea. Ne susținem și ne incurajăm reciproc.

Distribuie-l pe Facebook
Distribuie-l pe WhatsApp
Distribuie-l prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *