Customer Service Week: Idei pentru weekend

Am avut o săptămână foarte încărcată, am muncit și ne-am distrat mult. Am sărbătorit Customer Service Week. În fiecare zi, colegii noștri au avut câte o temă distractivă. Cu siguranță nu le-a fost ușor să se concentreze atât la task-urile de job, cât și la punerea în practică a ideilor creative.

Așadar, după atâta distracție, culoare, roluri și competiții, se apropie în sfârșit weekend-ul! V-am pregătit câteva sugestii pentru petrecerea timpului liber la acest sfârșit de săptămână, cu evenimente, party-uri și spectacole în București, Brașov sau Târgu Jiu, propuse chiar de colegii noștri de la Customer Care:

Lavinia Parnia:

Știu că în fiecare săptămână așteptăm weekend-ul cu dor de ducă și m-am gândit să vă ajut cu câteva idei. Weekend-ul începe din secunda în care părăsim locul de muncă și nu avem timp de pierdut.

Vineri

În perioada 6-16 octombrie, în parcarea Promenada Mall are loc Food Truck Festival. Zece food truck-uri pornesc într-un tur inedit  cu unele dintre cele mai savuroase propuneri de street food.

Teatrul „În Culise” organizează începând cu ora 21:00 un spectacol de Stand-Up Comedy cu Alexandru Minculescu, Maria Popovici, Florin Frățila și Alexandru Banciu. Intrarea costă 20 de lei, iar pentru rezervări puteți suna la 0735 026 762.

Dacă vreți să vă relaxați la un specatcol, la Teatrul Bulandra puteți vedea reprezentațiile pieselor „Coada” sau „Rața Sălbatică”, începând cu ora 19:00. Costul biletelor variază între 20 și 60 de lei, iar la Godot Cafe puteți vedea piesa „Noi 4” la prețul de 40 de lei.

Între 30 septembrie și 31 octombrie Grădina Sticlarilor de pe Strada Vasile Lascăr  a pregătit o expoziție de sculptură și video mapping „Clasic vs Contemporan”.

În parcul IOR, lângă Biserica Maramureșeană, are loc a treia ediție a festivalului „Toamnă cu arome de raci și fructe de mare”, iar festivalul durează până duminică.

Tot între 7 și 9 octombrie, ArCuB prezintă evenimentul „Harta senzorială a Bucureștiului”, un tur ghidat care vă va purta prin locuri din București cu povești memorabile.

Sâmbătă

Dacă vremea ține cu voi, vă recomand să vă începeți ziua cu o cafea delicioasă sau un ceai aromat în parcul Herăstrău, lângă Grădina Japoneză, departe de agitația orașului.

Muzeul Național de Artă Contemporană găzduiește, până în 9 octombrie, expoziția „Shape of Time – Future of Nostalgia”, o expoziție de arhitectură și design interior. Muzeul se afla în incinta Palatului Parlamentului, are 4 etaje și vă ofera și prilejul de a vă relaxa pe terasa de la ultimul etaj, de unde puteți admira peisajul.

De la ora 20, Colivia pe Pache Protopopescu gazduiește proiecția „Beijing Being”, o producție guerilla style care a avut premiera la Festivalul de Film de la Montreal și o recenzie de patru stele de la The Guardian. Vă puteți petrece noaptea în Centrul Vechi.

Duminică

Pentru duminică le propun fetelor o plimbare până la Dichisar, târgul de toamnă organizat de Impact Hub în zona Unirii, unde designeri români își expun noutățile în materie de modă.

În restul zilei, dacă aveți noroc de vreme bună, vă sugerez o plimbare prin unul din parcuri, pe jos sau cu bicicleta, un film vizionat acasă sau la mall, după preferințe.

Liana Manta

Weekendul bate la ușă și ne anunță ușor-ușor că e vremea să ne relaxăm alături de cei dragi. La acest sfârșit de săptâmână propun să facem ceva diferit.

Să ne oprim pentru un moment din fuga timpului alert, să privim la ceea ce ne înconjoară și să admirăm simplitatea unui peisaj.

Propun să mergem pe la bătrâneii noștri, care se bucură mereu să ne vadă și să le înapoiem puțin din dragostea lor – o floare pentru bunica și o sticlă de vin pentru bunicul. Să ne bucurăm de bucuria lor și de zâmbetul cu care ne poftesc în casă!

Propun să ne gândim în acest weekend la cei din jur. Să facem curățenie rapidă prin dulapuri și să mergem la bătrânelul fără casă din colțul blocului să îi oferim și lui o haină, că tot ne bate o toamnă friguroasă la ușă. Să îi ducem și o cană cu ceai.

Până și pisica ce se ascunde sub mașina abandonată din parcare merită un pliculeț de Whiskas și o farfurioară de lapte.

Dupa toate lucrurile astea, ar fi ideal să ne continuăm ziua cu o vizită la mormintele celor au trecut în neființă. Să ducem o floare și să aprindem o lumânare, să știe că nu i-am uitat, chiar dacă nu mai sunt alături de noi să ne mângâie cu o vorbă bună.

Apoi, să nu uităm de părinți. Să facem o vizită la mama și la tata, care ne vor primi cu o cană de ceai și cu o grămadă de povestioare legate de monotonia lor, să ascultăm, zâmbind cu sufletul, entuziasmul din vocea lor când ne spun cât de dor le-a fost de noi.

Acestea fiind duse la un bun sfârșit, este timpul să ne așezăm confortabil pe fotoliu și să ne simțim câștigători.

Szotyori Nandor:

Cum vremea se anunţă a fi schimbătoare, mai mult rece, cu posibile averse, nu pot să-mi imaginez altceva decât căldura unei sobe în compania prietenilor, la o cabană. Este vremea poveştilor aproape şoptite între prieteni şi a vinului fiert. Pentru a putea savura acest moment, este nevoie şi de o mică drumeţie sau o excursie scurtă cu însemnătate istorică, numai atât cât să-ţi doreşti căldura sobei şi a vinului fiert.

 Rafael Apafi:

Nu știu voi ce o să faceți exact, dar eu cu siguranță voi sta acasă, în locul de baștină, departe de oraș și zgomot. Sunt sătul de cluburi, party-uri adolescentine sau ieșiri prin pub-uri care se lungesc până dimineața.

De unde vin eu? De la Prejmer. Prejmerul este o localitate destul de mare, lângă Brașov, de circa opt mii de locuitori, majoritatea români. La origini este o comuna săsească, dezvoltată în jurul bisericii evanghelice încă de la începuturi. În timp, mica biserică s-a mărit, s-a fortificat și a devenit o cetate cu care ne mândrim, care este pe lista Patrimoniului UNESCO și care este vizitată anual de zeci de mii de turiști.

La Prejmer, pe lângă tradiția „Clătitelor” și a „Caravanei Clătitelor”, în weekend-ul acesta se va restarta o veche tradiție săsească: Ziua Recoltei. Se vor reuni comercianți din toată zona pentru „negustorie” de produse bio homemade, cum ar fi brânză, murături, zacuscă, preparate și alimente din carne, dar și vin, țuiculiță sau diferite compoturi. Degustarea va fi la ea acasă, și, fiind un gurmand, nu voi rata nici o ocazie.

Seara va culmina cu un ceaun cum doar tatăl meu știe să facă, în sânul familiei, alături de câțiva prieteni dragi, la un vinișor de Prejmer, în jurul focului.

 Vlad Marcu:

Pentru acest sfârșit de săptămână, cred că ar fi o idee foarte bună să mergem la o plimbare prin București. De ce să nu facem un workshop într-un loc interesant, cum ar fi pe un bloc de 8 etaje? Deasupra Bucureștiului. Cred că cel mai potrivit ar fi un workshop de teambuilding sharing și comunicare. Prin asta înțeleg ceva timp în care să ne ascultăm unii pe alții, să ne cunoaștem mai profund și să învățăm să ne acceptăm. Toată treaba poate să fie urmată de o ieșire undeva într-un pub, sau cu puțină imaginație, se poate adapta spațiul. Cu niște cutii și ceva cumpărături, se poate organiza rapid și eficient un mini-bar. Pentru ziua de duminică, de ce să nu organizăm între noi un treasure hunt, ca emisiunile alea de la TV, cu indicii care să ducă eventual la un premiu și să sărbătorim cu o ieșire undeva, gen grădina la Eden? Și să facem asta în echipe, pentru mai mult team-building și pentru o mai bună comunicare la locul de muncă!

Alice Zwolfer:

Dacă tot a venit iarna ☺, o idee pentru weekend-ul ăsta ar fi un foc de tabără cu o cană cu vin fiert în mână înconjurat de prieteni. Dacă vrei să înveți să fii mai ZEN, poți participa la cursul de sâmbătă dimineața pe de strada Lungă din Brașov. Poate ai chef de muzică? Vin Horia Brenciu și BUG Mafia aastăzi, în Brașov! Brașov is the most awesome city in the world! Fă ce te face fericit! ☺

Marius Olaru:

După o săptămană cu vreme capricioasă, vă dau o veste bună: soarele ne va zâmbi în weekend! Așa că planificați-vă un sfârșit de săptămână plin de distracție. Dacă nu știți cum, vă spun eu:

Vineri

 Putem începe seara cu o ieșire în aer liber, în parcarea Shopping City Târgu Jiu pentru a ne bucura împreună de un concert Voltaj de excepţie, în cadrul turneului național X Tour. Pentru cei mai petrecăreți, avem două alternative pentru o seară reușită:

Un nou concept de petreceri marca Mozart Club&Caffe cu invitați speciali Dj Andrei Cioclea și DeejayOvi alături de care puteți petrece începând cu ora 23:00, până la răsărit.

Towers Cafe vă așteaptă de la 22 la un party de bun gust cu DJ Erick Szasz ( Bikool Music Events TM ) și intrare liberă.

Sâmbătă 

Pentru colegii mai familiști , cu juniori acasă,  recomand o vizită la Muzeul Județean Gorj  „Alexandru Ștefulescu”, de al ora 14, unde are loc evenimentul „Școala Cum Vă Place”.

Dacă vineri ne-am distrat pe măsură, eu propun ca sâmbătă să ne relaxăm la un film bun de comedie. Între 11:20 și 19:30 rulează pe ecranele din Cinema City Targu Jiu filmul „Două Lozuri”, o  porție zdrăvănă de râs și personaje care trec de la extaz la agonie. Asta ne promite noua peliculă în regia lui Paul Negoescu și produsă de Dragoș Bucur. Este un film autentic românesc pe care nu trebuie să îl ratezi !

Duminică 

Duminică, 9 octombrie, începând cu ora 9, are loc Festivalul Toamnei 2016 –   eveniment dedicat celebrării recoltei și redescoperirii tradițiilor, obiceiurilor și meștesugurilor autentice. Vizitatorii vor fi întâmpinați cu cele mai gustoase

preparate tradiționale, mustării, concursuri, spectacole de muzica populară și lăutarească, demonstrații de zdrobit struguri la teasc și multe alte surprize.

Toamana a început cu dimineți răcoroase. Continuă cu frunze palide ce se desprind resemnate de brațele copacilor. Urmează iuțeala vântului, aducând șoapte de iarnă. Până atunci, să ne bucurăm de frumusețea melancolică a toamnei!

 

Weekend minunat tuturor!

#CGSDreamTeam