Descoperim talentele de lângă noi: Diana, dirijor și pianist

Diana a primit un pian în copilărie, după ce primul contact cu acest instrument l-a avut la vârsta de 4 ani. Își amintește că atunci părinții ei i-au cumpărat un pian vienez, care, spune ea, a costat cât o Dacie, fără ca ei să știe dacă are sau nu talent muzical.
Speră că nu i-a dezamăgit. Mai târziu, în clasa a IX-a, și-a descoperit pasiunea pentru dirijat, iar acum afrimă că simte că această activitate este creată special pentru ea. 

Diana și-a început activitatea în CGS în 2011, pe un proiect în limba germană. În timpul liber, se dedică pianului și activității de dirijor, cele două însemnând atât o pasiune, cât și un mod de viață.

Cel mai recent concert al ei cu corul Honigberg s-a desfășurat sâmbătă, în Brașov, în cadrul celei de-a șasea ediții a Festivalului Musica Barcensis, un eveniment care va continua în weekendurile lunii iulie și august cu 19 concerte, în 10 biserici fortificate din Brașov și împrejurimi.

 

DD CGS2

Cum se îmbină cele două: a fi dirijor și munca la CGS Romania, având în vedere că sunt două elemente total diferite?
Diana: Având în vedere faptul că activitatea pe care o desfășor în cadrul firmei CGS îmi face o foarte mare plăcere, programul din cadrul firmei este fix și mediul de muncă este unul extrem de plăcut, nu exista pentru mine nici cea mai mică problemă în a combina munca cu pasiunea vieții mele, și anume muzica. Consider că în ziua de azi te poți izbi și de problema de a nu veni cu drag la muncă, dar acest lucru, spre marea mea bucurie, mă ocolește pe mine.
Când găsesti timp pentru repetiții?
Timp pentru repetițiile cu corurile pe care le conduc găsesc seara. De regulă, am două repetiții pe săptămână și, desigur, în preajma concertelor, mărim volumul de repetiții.
Ce simți atunci când dirijezi?
Este greu să definesc în puține cuvinte ce simt atunci când dirijez. Cu siguranță, simt că acest lucru este creat pentru mine, altfel nu l-aș face. În orice caz, pot spune cu mare certitudine că, atât activitatea pianistică, cât și cea dirijoral reușesc să-mi dea enorm de multă putere, încredere în ceea ce fac și să mă încarce emoțional, lucru pentru care pot afirma sunt foarte recunoscătoare.
De ce pianul și de ce dirijor? Cum a pornit pasiunea pentru cele două?
Primul contact cu pianul l-am avut la vârsta de 4 ani. Am început acest instrument la Școala Populară de Arte din Alba Iulia. Pe vremea aceea, părinții mei mi-au cumpărat un pian vienez, care a valorat cât o Dacie, fără să știe dacă am talent muzical sau nu. Azi sper că nu i-am dezamăgit deloc în acest sens… Dirijatul a intervenit în viata mea în clasa a 9-a și aș crede din greșeală, dacă nu aș simți că nimic nu e întâmplator. Eram elevă a Liceului de Muzică din orașul natal, Alba Iulia, cântam în Corul Catedralei, și dirijorul acestuia, profesorul Fit, a plecat pe durata concediului său î