Câștigătorii concursului Scorpions – Return to Forever!

Ne bucurăm de succesul pe care l-a avut concursul nostru, Scorpions – Return to Forever! Am pus în joc 10 invitații la concertul de sâmbătă, 16 iulie, pentru cei care ne trimit povestea lor despre cum au descoperit trupa Scorpions și am fost impresionați de avalanșa de mesaje pe care le-am primit. Iată ce au scris câștigătorii:

Felician Panaite:

Prima oară am descoperit trupa Scorpions la emisiunea Rock Zone de pe MTV a lui Lentzi (pe vremea când MTV mai dădeau totuși muzică). Am fost obsedat, pe vremea aia, cu jucatul de Heroes 2 cu albumul Wind of Change pe fundal (Rock You Like a Hurricane fiind preferata mea). În continuare mi se pare o combinație foarte mișto. Am vrut să ajung la concertele lor din România și înainte, dar nu am avut niciodată cum, până acum.

Mihai Boar:

Pot spune că trupa Scorpions a avut o influență foarte mare pentru mine, având în vedere că nu am crescut într-o familie care să asculte acest gen muzical. Nu am fost foarte mult atras de muzică până nu am ajuns, mai mult de gura unor colegi, la unul din concertele Scorpions… Din acel moment, muzica a început să însemne totul pentru mine! Imediat, a doua zi după asistarea la concertul celor de la Scorpions, m-am hotărât că vreau să fac și eu exact ceea ce fac ei și de atunci m-am apucat de studierea percuției… la scurt timp, am ajuns să am și eu concertele mele, pe aceleași scene pe care au cântat cei de la Scorpions, moment în care mi-am dat seama că, fără influența lor, nu aș fi putut ajunge aici.

Ramona Drăgușin:

Am descoperit trupa Scorpions  la vârsta de 14 ani, când prietenul meu a vrut să îmi facă o surpriză și mi-a dăruit un CD cu trupa. Doresc să ascult în special piesa Send Me an Angel. De atunci, de fiecare dată când o ascult, îmi aduc aminte de el.

Claudia Surdu:

Prima dată am auzit de trupa Scorpions în generală, cred ca în clasa a VII-a, adică prin 2002. Ascultam radio destul de mult atunci. Piesa mea preferată este You and I.

Ionuț-Cătălin Ștefan:

Eu unul am descoperit trupa întâmplător, în timp ce mergeam cu tata la bunici, în vizită, cu mașina. El avea o casetă și, curios din fire, am introdus-o în casetofon si i-am dat play, prima melodie pe care am auzit-o a fost Rock You Like A Hurricane. De atunci, am tot căutat să ascult trupe vechi de rock (dinozaurii rock-ului) și nu numai. La fel am descoperit și trupa Queen.

Tudor Ancu:

Prima amintire pe care o am de la vreun concert de muzică este din ’93. Aveam 4 ani și țin minte totul aproape perfect… ok, aproximativ totul! Eu sunt din Alexandria, taică-miu era mare fan, aveam vreo 2-3 albume pe vinil, pe care le punea în fiecare weekend. Încă îl țin minte pe tata cum s-a dus la maică-mea și i-a zis: „Trebuie să facem bagajele sa mergem repede-repede la București la concert.” Următoarea amintire este de pe stadion, când Scorpions cântau Wind of Change (am aflat ceva ani mai târziu cum se numea melodia, iar acum o știu pe de rost). TOATĂ lumea avea bricheta scoasă și cântau la unison TAAAKEEEE MEEEE… Câteva minute mai târziu, taică-miu mi-a zis: „Mă duc până în față să văd mai bine”, apoi, spre sfârșitul concertului, s-a întors foarte fericit și mi-a zis: „Am vorbit cu solistul (Klaus) și mi-a zis să te pup”. M-a luat în brațe, m-a pupat și apoi nu prea mai țin minte decât o mare de oameni care plecau acasă și noi, cum am dormit la o verișoară de-a mea. Am adormit și m-am trezit a doua zi în tren, spre Alexandria.

Vlad Pricop:

Am descoperit formația asta când eram mic, tata e rocker.

Ramona Melinte:

Am descoperit trupa Scorpions imediat după revoluție, în 1989, eram doar un copil… La toate posturile de radio se auzea Wind of Change. Melodia m-a fascinat de la primul acord. În 1990,  prin toamnă, am reușit să-mi achiziționez prima casetă a celor de la Scorpions, pe care am ascultat-o la nesfârșit la casetofonul rusesc din casă… Frumoase vremuri… Mulți ani mai târziu, printr-o întâmplare, am ajuns la concertul susținut de trupă la Cerbul de Aur, în 2002. Iar de atunci visez să repet experiența.

Alex Toma:

Prima piesă pe care mi-o amintesc este Still Loving You’și am descoperit-o pe la 10 ani, când tata tot asculta piesele lor pe discuri sau casete. Chiar și acum am în telefon 5 dintre piesele lor, precum Living for Tomorrow, Dreamers din concertul Acoustica, sau Believe in Love.

Alexandra Harabula:

Scorpions rămâne una dintre  trupele mele preferate, iar în liceu eram fan înrăit…. Melodia Wind of Change era imnul nostru, al clasei noastre! Nu-mi vine să cred că aniversează 50 de ani și, mai mult, că vin în București! Nu i-am văzut niciodată în concert live, dar sunt pe “TO DO list-ul” meu!

Take me to the magic of the moment
On a glory night
Where the children of 
tomorrow dream away (dream away)
In the wind of change…

Felicitări tuturor! Așteptăm impresiile voastre de la concert! 🙂

#CGSDreamTeam #RockYouLikeAHurricane