Training Brain Skills – lecții de șah, lecții de viață

De curând, am inițiat un nou program inedit împreună cu Dacian Pribeanu. Este vorba despre Training Brain Skills, prin care, pe parcursul mai multor sesiuni, timp de 12 luni, 24 de colegi de-ai noștri vor parcurge noțiunile de bază ale șahului atât online cât și offline și vor afla cum să ia decizii utilizând tehnicile învățate. De asemenea, cursanții vor învăța să aplice modul de raționare matematic și intuitiv în jocul de șah și să facă analogii cu scenarii din viața obișnuită.

Îl cunoașteți deja pe Dacian, multiplu campion național și singurul jucător cu deficienţe vizuale român, maestru al Federației Internaţionale de Șah, care a fost cooptat de două ori în selecționata mondială a celor cu deficienţe de vedere pentru a-i infrunta pe Gary Kasparov, Vishi Anand și mulți alți mari campioni ai lumii. Dacian Pribeanu a reprezentat cu succes România, în ultimii 15 ani, la cele mai importante competiţii internaţionale individuale şi pe echipe (olimpiade, campionate mondiale şi europene).

De peste 10 ani, Dacian lucrează ca psiholog și se ocupă, în mod special, de programe ce vizează educația prin intermediul șahului. A pregătit elevi de performanță, campioni naționali, elevi ai școlii Montessori și un mare număr de pasionați ai „sportului minții”, copii de toate vârstele și adulți.

Colaborarea noastră cu Dacian Pribeanu a început în 2015, când am inițiat o serie de simultane de șah în trei dintre orașele în care avem sedii: București, Brașov și Sibiu, simultane în care Dacian s-a luptat în regi și regine cu un total de peste 40 de colegi, în același timp, în caravana din cele trei orașe. În 2016, am reluat seria simultanelor și am inițiat un alt eveniment unic, o partidă de șah blind, în care Dacian și-a demonstrat încă o dată, cu succes, măiestria. Toate acestea au avut loc în cadrul campaniei numite „An Open Mind is Never Blind”.

 width=

O parte dintre colegii selectați să ia aparte la acest training ne-au împărtășit impresiile lor de până acum:

Octavian Lixeanu:

„Sesiunile cu Dacian decurg excelent, din punctul meu de vedere. Situațiile prezentate pe tabla de șah de către Dacian te fac să privești aceeași problemă din diverse unghiuri și îți determină creierul să caute și alte soluții decât cele care, la prima vedere, par cele mai bune și simple. Consider acest aspect esențial, pentru că principiile jocului de șah și soluțiile găsite pot fi aplicate și în luarea unei decizii de business și creierul tău învață să se raporteze și altfel la diverse situații. În plus, personal mă ajută să îmi redescopăr o veche pasiune a copilăriei: jocul de șah.”

Răzvan Popescu:

„Programul este foarte interesant și deja a început să facă o anumită logică în mintea mea ceea ce ne învață Dacian, în momentul în care ne arată anumite situații pe care le-am întâmpina într-un joc de șah și pe care le putem pune în aplicare în viața noastră de zi cu zi. Eu personal sunt o persoană pripită, iar în aceste două sesiuni la care am participat până acum, am început să văd situațiile întâmpinate din altă perspectivă și să iau alte decizii decât cele pe care le-aș fi luat acum două săptămâni. Sunt bucuros că am fost selectat la acest proiect și că am oportunitatea să învăț de la Dacian.”

Cristian-Pavel Girz:

„Sunt foarte recunoscător că am fost ales să particip la acest training. Lecțiile sunt foarte plăcute și eficiente, am învățat multe lucruri minunate despre șah, pe care nu le știam și care mă ajută să iau decizii mai bune atât în viața mea de zi cu zi cât și, în special, la locul de muncă, ajutându-mă să îmi îmbunătățesc strategiile pe care le folosesc în vânzări.”

Lucian Danieluc:

„Ce știam în principal când m-am înscris în concurs era faptul că șahul a fost o activitate la care mă pricepeam și care îmi și plăcea în trecut. Ce mă încântă cel mai mult este faptul că am posibilitatea să îmi perfecționez anumite puncte forte pe care eram conștient că le am, dar asupra cărora, din păcate, nu am insistat prea mult.

Ședințele propriu-zise au fost minunate. Am avut posibilitatea să îmi accesez o latură personală și să o dezvolt pe un domeniu care îmi place mult și la care nu mi-aș fi imaginat că sunt atâtea laturi ce pot fi „ascutițe”. Iar din perspectiva lui Dacian Pribeanu, cred că aici mi-aș putea permite puțin să deduc faptul că a fost încântat de ședințele noastre, datorită discuțiilor plăcute pe care le-am avut.”

Ana-Maria Popa:

„Mă bucur tare mult pentru această inițiativă și vă mulțumesc pentru ocazia de a învăța să joc șah! Momentan, încă suntem la părțile teoretice, explicarea jocului, a principiilor, a pieselor și strategiilor, însă mi se pare fascinant și îmi place tare mult cum explică Dacian. Are extrem de multă răbdare și răspunde la toate întrebările sau curiozitățile pe care le-aș putea avea. A fost o alegere foarte bună, atât parteneriatul cu el, cât și decizia mea de a aplica la curs. Mulțumesc din nou!”

Valentin Malau:

„Țin să menționez că îmi place foarte mult această idee! Îmbunătățirea jocului meu de șah este ceva ce doream să fac de mult timp, numai că nu am avut ocazia. Partea interesanta este că Dacian urmărește și o dezvoltare personală sau profesională prin acest program, lucru ce mi se pare cel puțin interesant! Sunt curios de evoluția mea în următoarea perioadă. Felicitari pentru inițiativă și mulțumesc pentru oportunitate!”

Adrian Forsea:

„Sunt încântat de acest proiect și cu siguranță consider că este un mare beneficiu de care dispunem din partea companiei. Momentan învățăm cu spor și mult interes din cele împărtășite de Dacian. Sunt ore foarte interesante din care, cu siguranță, ne vom alege cu multe lecții legate atât de șah, cât și de viață, în general. Vă mulțumesc pentru această oportunitate!”

Gheorghe Ianula:

„Țin foarte mult să vă felicit pentru ideea și punerea în aplicare a proiectului “Training Brain Skills”. Inițiativa în sine este lăudabilă, la care se adauga felul în care sunt ținute aceste sesiuni de șah de către domnul Pribeanu. De menționat, desigur, că nu sunt doar simple sesiuni de șah, prezentate și explicate impecabil. Felul în care este abordată și extrapolată tema strategiei (de șah și nu numai) mă face să renunț la scepticism și să văd mult mai bine utilitatea acesteia într-un sens mult mai larg. Cred că felul în care domnul Pribeanu abordează învățarea este foarte interesant, plus că a răspuns cu interes și implicare întrebărilor și cerințelor mele, ceea ce este foarte important.

În concluzie, vă mulțumesc pentru posibilitatea de a participa la acest training și sper să atragă cât mai multe persoane, pentru că merită. Eu îl voi recomanda din toată inima!”

Le urăm mult succes în continuare tuturor participanților la acest training! Vom urmări îndeaproape evoluția lor pe parcursul acestui program și vă vom ține la curent cu noutățile.

#CGSDreamTeam #TrainingBrainSkills