Rezultatele campaniei „Fii Moș Crăciun pentru un copil sau un bătrân”

O nouă campanie de fapte bune s-a încheiat. Îți mulțumim că, împreună, am putut schimba ceva pentru cei care au nevoie de o mână de ajutor. Le-am dăruit mai mult decât cadouri, le-am dăruit zâmbete, momente petrecute împreună, sentimentul că există cineva căruia îi pasă. Le-am oferit spiritul cald și vesel al sărbătorilor de iarnă!

Mai jos poți citi despre beneficiarii campaniei noastre, precum și acțiunile/donațiile care s-au făcut în cadrul fiecărui sediu CGS.

București

 width=

Donațiile din București  au ajuns la Centrul de Primire în Regim de Urgență “Cireșarii II”, unde sunt îngrijiți 17 copii cu vârste între 7 și 18 ani.

Din banii strânși, au fost cumpărate: un televizor, articole îmbrăcăminte (căciuli, fulare), cărți, portocale. În plus, au mai fost primite donații în obiecte (haine, jucării).

Brașov

 width=

La sediul din Brașov, produsele și banii strânși au fost direcționați către Fundația PECA pentru casele de copii: Casa Livezii și Casa Prichindel din Ghimbav, beneficiari fiind cei 22 de copii cu vârste intre 7 și 18 ani.

Pentru aceștia au fost achiziționate: un CD-Player, alimente (8 kg miere de albine, suc, portocale, bomboane de ciocolată), produse farmaceutice (siropuri din plante pentru tuse, pastile pentru imunitate, tablete efervescente de vitamina C, decasept, pastile din plante pentru gât), îmbrăcăminte (pijamale), cărți de povești, plus 12 saci de obiecte donate de colegi din Brașov și 7 cutii cu donații de la colegii din București (conținând jucării, cărți, pilote, perne, îmbrăcăminte, jocuri). În spiritul Crăciunului, toți copiii au primit câte o cordeluță tematică cu coarne de ren.

Galați

 width=

Beneficiarii donațiilor din Galați au fost bătrânii aflați în îngrijirea centrului Căminul Pentru Persoane Vârstnice “Ștefan cel Mare și Sfânt”. Pentru cei 94 de bâtrâni găzduiți aici, au fost pregătite pachete cu dulciuri (napolitane, prajituri, cornuri) și fructe (banane, portocale, mandarine, mere).

Miercurea-Ciuc

 width=

La Miercurea Ciuc, produsele și banii strânși au ajuns, prin intermediul Fundației Sfântul Francisc, către Casa de Copii “Szent Istvan” din Șumuleu Ciuc, unde sunt îngrijiți 43 de copii și tineri cu vârste între 14 și 20 de ani.

Cu banii donați, s-au achiziționat: un frigider, articole de îmbrăcăminte (șosete, lenjerie intimă), articole de îngrijire (5 litri șampon), fructe (10 kg mandarine). În plus, beneficiarii au mai primit haine și 10 kg mere donate de colegii din Miercurea Ciuc și București.

Sibiu

 width=

Produsele și banii strânși au fost direcționați către „Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu”, care găzduiește 89 de vârstnici, unii dintre aceștia neavând niciun aparținător sau niciun venit. Colegii din Sibiu i-au vizitat pe data de 23 decembrie, o data cu colindătorii.

Au fost pregătite 89 de punguțe care conțineau: 1 prosop din bumbac (50/90), 1 portocală, 1 ciocolată cu rom, 1 prăjitură Măgura, 3 clementine și 1 bomboană de pom.

Constanța

 width=

La Constanța, toți colegii s-au mobilizat pentru a ajuta cazul unei fetițe de 11 ani din localitatea Sinești, la 50 km de Iași, care are grijă de gospodărie și de mama ei bolnavă și care și-ar dori să poată merge la școală. Cazul ei a fost mediatizat cu ajutorul preotului din Iași, Dan Damaschin, care a încercat să salveze, astfel, copilăria fetiței.

Întreaga echipă din Constanța a răspuns apelului de ajutor și s-au mobilizat să strangă bani și haine. Pachetul cu haine a fost trimis prin curier către Asociația Glasul Vieții din Iași, iar banii au fost trimiși prin transfer bancar tot către Asociație, care se va ocupa ca întregul ajutor să ajungă la fetiță.

 Târgu-Jiu

 width=

La sediul din Târgu Jiu, cei 29 de beneficiari sunt copii și tineri din sistemul instituționalizat, repartizați în cadrul unor case și apartamente de tip familial, aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

Pentru aceștia, s-au cumpărat produse de îngrijire personală (șampon, gel de duș, săpun, periuțe și pastă de dinți, deodorant), articole vestimentare pentru sezonul rece (căciuli, fulare, mănuși, șosete) și dulciuri, care au fost puse în punguțe de Crăciun pentru fiecare.

În plus, copiii și tinerii au mai primit 3 saci de obiecte donate de către colegi (haine, jucării, genți). În semn de recunoștință, copiii au cântat colinde pentru colegii noștri prezenți pentru aducerea cadourilor și donațiilor.

Îți mulțumim din inimă! 

#CGSDreamTeam #FriendsDonatingTogether