Peste 600 de studenți la întâlnirile cu Adrian Despot, Dorian Boguță și Vlad Irimia

Peste 600 de studenți sibieni au ascultat sfaturile pe care artiștii Adrian Despot, Dorian Boguță și Vlad Irimia le-au transmis săptămâna trecută la evenimentul „Cum m-am recrutat” din Sibiu, organizat de compania CGS România, în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Adrian Despot

Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a devenit neîncăpătoare în prima zi a evenimentului, când la prezidiu a urcat liderul formației Vița de Vie, Adrian Despot. Unul dintre primele lucruri pe care artistul le-a mărturisit în fața studenților a fost acela că nu și-a dorit să aibă succes în viață, ci acesta a venit treptat. Pe de altă parte, Adrian Despot a subliniat că succesul este acela pe care fiecare și-l croiește cu „trăirile”, „nevoile” și „lista de eșecuri”.

Trebuie să fiți prezenți în viața voastră. Să nu daţi cu piciorul niciunei pasiuni. Pentru că ea este luminiţa aceea care vă trage pe voi şi vă face să vă găsiţi menirea. Cred că adevăratul succes e acela pe care ţi-l clădeşti tu cu trăirile tale, cu nevoile tale şi cu lista de eşecuri. Cred că eşecul este important pentru ca el te face ca a doua oară să nu mai greşeşti. Nu înţelegi un eşec decât atunci când este al tău, când ţi-l asumi”, a declarat Adrian Despot, în fața celor peste 250 de studenți.

De asemenea, Dorian Boguță, actor, regizor și producător, și-a amintit în fața studenților de ziua în care a plecat, la 28 de ani, din Chișinău spre București, cu singurul scop de a deveni actor. „Credeți în voi, urmați-vă visul și aveți răbdare. Fiți cinstiți cu voi și undeva, cândva se va deschide o portiță”, a subliniat Dorian Boguță.

Dorian Boguta

Întrebat de studenți când a simțit pentru prima oară succesul, aceasta a povestit o întâmplare din Timișoara. „Eram cu filmul <<De azi înainte>>, care are ca subiect relația dintre un tată și un fiu. La final, un domn a venit la mine și m-a rugat să îi dau CD-ul cu filmul pentru că are exact problema din film cu băiatul său. Atunci a fost momentul în care mi-am dat seama că am succes”, a relatat Dorian Boguță, la evenimentul „Cum m-am recrutat”, organizat de CGS România și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Cel care a încheiat cele trei zile ale evenimentului „Cum m-am recrutat” a fost Vlad Irimia, unul dintre fondatorii trupei B.U.G Mafia. Într-o sală plină până la refuz, Vlad Irimia și-a început discursul în fața studenților spunându-le că „statisticile spun că nu va trăi o mie de ani, nici măcar 100”.

Vlad Irimia

Din perspectiva sa, „să încerci să ai succes în viață, fără o planificare foarte bună, este ca și cum ai încerca să scrii o simfonie fără să știi muzică”. De asemenea, pentru acesta, alegerea

drumului, gestionarea timpului, curajul, dar și stabilirea unor pași concreți sunt unele dintre cele mai importante elemente pentru a avea parte de succes în viață.

E complicat să ai succes, nu e ca în filmele alea când toate lucrurile duc spre o rezolvare fericită a situației. Filmele nu arată ce se întâmplă după. E ușor să ai succes o dată, dar succesul de durată este ceva ce necesită foarte, foarte multă muncă”, a completat artistul.

Prorectorul Universității „Lucian Blaga”, Livia Ilie, a declarat că notorietatea vedetelor și responsabilitatea impresionantă a artiștilor, care au făcut un efort de introspecție în propria evoluție și disponibilitatea lor de a se destănui, de a împărtăși cu studenții lecțiile lor de viață, au reprezentat combinația perfectă pentru un eveniment de succes, care a umplat Aula Magna a Universității până la refuz.

Evenimentul <<Cum m-am recrutat. Povești cu mine și despre tine>> a fost organizat în premieră la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu CGS România. Studenții noștri s-au întâlnit cu 3 artiști cunoscuți de ei, dar nu pentru a le asculta muzica, ci poveștile și lecțiile lor de viață. Au aflat astfel că succesul nu vine cu ușurință în niciun domeniu, nici în cel artistic. În toate cele trei întâlniri studenții noștri au putut constata că ingredientele pentru a reuși sunt cam aceleași: pasiune, muncă, planificare, organizare, răbdare, perseverență, toleranță, lucru în echipă, prezență în propria viață, implicare, spirit de sacrificiu, curaj. Studenții au apreciat acest eveniment și l-au caracterizat ca fiind „motivant, extraordinar, genial, superb, de suflet, interesant, productiv, emoționant, cuprinzător”. Cred că succesul acestui eveniment s-a bazat pe combinația dintre notorietatea vedetelor, ceea ce i-a determinat pe studenți să umple până la refuz Aula Magna a Universității “Lucian Blaga“ din Sibiu, și responsabilitatea impresionantă a artiștilor care au făcut un efort de introspecție în propria evoluție și disponibilitatea lor de a se destăinui, de a împărtăși cu studenții lecțiile lor de viață”, a declarat Livia Ilie, prorectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Fiecare întâlnire a studenților Universității din Sibiu a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, moment în care cursanții au încercat să afle cât mai multe despre viața celor trei artiști.

Distribuie-l pe Facebook
Distribuie-l pe WhatsApp
Distribuie-l prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *