”Pădurea electrică” este o acțiune demarată cu gândul la viitorul nostru, la acțiuni responsabile față de mediul în care trăim și nu în ultimul rând, față de natură.

 Știați că….

Dacă reciclăm 1 milion de telefoane mobile recuperăm 250 kg de argint, 24 kg de aur, 9 kg de paladiu şi 9 tone de cupru?

Dacă reciclăm 10.000 televizoare, recuperăm 130 tone sticlă, 30 tone de plastic, 25 tone de fier şi 10 tone de cupru?

Prin reciclarea corectă a DEEE sunt recuperate materii prime secundare pe care le vom regăsi în produse noi?

Sunt baterii şi acumulatori care, aruncaţi la întâmplare, pot cauza incendii?

DEEE conţin substanţe toxice precum mercur şi alte metale grele sau diverse bromuri şi că toate acestea, chiar şi în cantităţi mici, poluează solul, apa şi aerul?

Dacă stingem lumina la părăsirea unei incinte, salvăm energie electrică dar şi bani?

La fel se întâmplă şi dacă stingem calculatorul, televizorul şi alte echipamente când nu le mai folosim.

Ce înseamnă DEEE?

DEEE înseamnă deşeuri de echipamente electrice şi electronice: frigidere, maşini de spălat, televizoare, computere, radiouri, roboţi de bucătărie, jucării care au mecanism.

În fiecare echipament electric sunt înglobate o serie de elemente chimice. În momentul în care echipamentele respective devin deşeuri, aceste elemente au un mare potenţial în a polua mediul şi deci afecta sănătatea oamenilor, plantelor şi animalelor.

Totodată, o gamă largă de componente pot fi recuperate şi refolosite din aceste deşeuri, dacă sunt colectate şi reciclate corect.

Preocuparea și implicarea CGS România în acțiuni de mediu are două beneficii importante:

  • Pe plan intern, programele de reciclare a deșeurilor oferă angajaților CGS România posibilitatea de se implica, de a contribui prin efortul propriu și de a se simți mandri de realizarile făcute împreună.
  • Pe plan extern, o companie preocupată de mediu va comunica mai ușor cu partenerii care au aceleași preocupări, iar percepția acestora față de companie va fi una de apropiere.

În acest context, CGS România oferă angajaților posibilitatea de a se implica activ în campania ”Pădurea electrică”. Astfel, au fost amenajate ”Colțuri Verzi” în toate sediile CGS, unde fiecare poate aduce/strânge baterii de ceasuri, laptop, de uz casnic, baterii de telefon.

Caută “Monstrul” de mai jos și haideți să salvăm împreună (puțin) din această planetă! Pentru noi și pentru viitorul nostru!

Poţi contribui la stoparea poluării şi la o reutilizare corectă şi eficientă a resurselor dacă predai deşeurile de echipamente electrice şi electronice la punctele de colectare special destinate.

În cadrul CGS România, pe lângă reciclarea echipamentelor companiei cum sunt căștile, mouse-uri, tastaturi, cabluri, neoane, Pc-urile de care ne ocupăm deja, dorim să încurajăm colectarea selectivă și a bateriilor de mici dimensiuni.

Distribuie-l pe Facebook
Distribuie-l pe WhatsApp
Distribuie-l prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *