Cea de-a treia ediție a caravanei de simultane de șah coordonată de Dacian Pribeanu tocmai s-a încheiat. În premieră, anul acesta, în turneu au fost incluse toate cele șase centre din țară și ne bucurăm extrem de mult că am reușit să facem acest lucru. Entuziasmul și bucuria cu care colegii noștri l-au întâmpinat pe Dacian au contribuit la reușita acestui eveniment.

Caravana de simultane a debutat în 13 noiembrie, la București, cu o întrecere între Dacian și 12 colegi de-ai noștri. Confruntările n-au fost ușoare, iar printre adversarii redutabili de la București a fost colega noastră, Ianula Gheorghe, pe care o felicităm încă o dată!

Partidele de șah au continuat, apoi, în zile consecutive, la centrele CGS din Brașov, Miercurea Ciuc, Sibiu, Târgu Jiu și, în final, la Galați. În cadrul confruntărilor din acest an au participat în total 55 de concurenți, care au avut șansa de a câștiga experiență și de a fura câteva secrete de la un campion.

La fel ca la edițiile precedente, caravana sportului minții s-a bucurat de mare succes în rândul colgilor noștri și va continua, sperăm, cu un eveniment internațional ce va cuprinde toate centrele CGS din lume. Inițiativa inedită a companiei noastre va duce renumele șahului românesc și peste hotare.

„Sunt deja trei ani de când merg în centrele CGS din țară și joc șah sau stau de vorbă cu tineri dornici să cunoască și să înțeleagă tainele acestui joc milenar. În 2017, am ajuns  pentru prima dată în centrele din Miercurea Ciuc, Târgu Jiu și Galați și am fost foarte plăcut surprins de tinerii pe care i-am întâlnit acolo. Consider evenimentul o reușită și îmi doresc să revin cu alte proiecte, ori de câte ori va exista oportunitatea. Seriozitate și disciplină, implicare și entuziasm sunt doar câteva atribute care îmi vin în minte atunci când mă gândesc la tinerii din CGS pe care i-am întâlnit”, a declarat Dacian Pribeanu la finalul celor șase confruntări.

Dacian a fost cooptat de două ori în selecționata mondială a jucătorilor cu deficienţe de vedere pentru a-i infrunta pe Gary Kasparov, Vishi Anand și mulți alți mari campioni ai lumii. De aemenea, a reprezentat cu succes România, în ultimii 15 ani, la cele mai importante competiţii internaţionale individuale şi pe echipe (olimpiade, campionate mondiale şi europene), devenind astfel multiplu campion național și singurul jucător român cu deficienţe de vedere, maestru al Federației Internaţionale de Șah.

Colaborarea noastră cu Dacian Pribeanu nu s-a limitat doar la caravana An Open Mind Is Never Blind. El a ajuns să propună și să implementeze, alături de noi, începând cu luna aprilie a acestui an programul ”Training Brain Skills”. Participanții din cadrul training-ului au învățat să joace șah cu un campion, în cadrul unor întâlniri individuale săptămânale prin intermediul platformei Skype. Atât întregul program, cât și fiecare curs în parte, au fost personalizate în funcție de fiecare cursant. Prin intermediul acestor cursuri, participanții și-au însușit cunoștințe solide din domeniul șahului, iar trainer-ul a avut grijă să înțeleagă obiectivele personale de dezvoltare ale participanților folosind șahul ca pe un “instrument educațional”.

Sunt bucuros de faptul că am participat la această competiție și că am avut oportunitatea să învăț să joc șah de la maestrul Dacian. Îmbunătățirea jocului meu de șah este ceva ce doream să fac de mult timp, numai că nu am avut ocazia până acum. Cu siguranță voi continua să joc șah și de acum înainte, cu și mai multă plăcere, ne-a transmis unul dintre colegii noștri.

Așteptăm cu nerăbdare ediția următoare și vă mulțumim tuturor pentru participare!

#OpenMindISNeverBlind #FriendsPlayingTogether

Trimite-ne CV-ul tău

Leave a reply

Your email addres will not be published.
Required fields are marked with