Educație prin joacă

Educația generațiilor următoare reprezintă motorul dezvoltării României și, implicit, a noastră, a tuturor. Una dintre valorile pe care noi le promovăm, în cadrul CGS România, este tocmai educația și, de aceea, ne-am propus să ne implicăm în procesul de modernizare a învățământului din țara noastră. Astfel, pentru că dorim să sprijinim buna funcționare a instituțiilor de învățământ, împreună cu Asociația AHAVA, și beneficiind de sprijinul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, am pus bazele proiectului „Educația prin joacă”.

Prima acțiune din cadrul acestui proiect a vizat copiii de la Centrului de Zi „Licurici”, unitate de învățământ preșcolar din Sectorul 3 al capitalei, și nevoile lor cele mai stringente. Prima măsură care va fi implementată este dotarea centrului cu o centrală termică modernă, care să poată asigura confortul copiilor pe perioada iernii.

Pe lângă acestă centrală termică, pe 23 octombrie, când a avut loc lansarea proiectului „Educație prin joacă”, echipa CGS România și reprezentanți ai Asociației AHAVA au vizitat Centrul de Zi „Licurici” și au făcut donații constând în jucării, materiale educaționale și de igienă copiilor de aici.

Tot în această zi, împreună cu conducerea centrului, am identificat un plan de acțiune pe termen lung pentru a ne atinge scopul comun, acela de a moderniza această grădiniță.