Dincolo de șah, Dacian Pribeanu ne-a oferit o lecție de viață

Săptămâna trecută am avut parte de un eveniment inedit la CGS. Dacian Pribeanu, campionul nevăzător la șah, ne-a provocat să ne întrecem pe tabla de șah. Colegii noștri din București, Sibiu și Brașov au fost remarcabili, iar oportunitatea de a-l întâlni pe acesta li s-a părut „captivantă”, unii dintre ei regăsindu-și pasiunea pentru acest sport al minții, dar și o lecție de viață impresionantă.

pribeanu2

A fost o experiență foarte tare. Se observă imediat ca Dacian are o minte antrenată pentru așa ceva. În același timp, prin această experiență mi s-a reactivat atracția față de acest fantastic joc de strategie pe care sunt decis să îl practic mai des de acum încolo”, ne-a spus Dan.

De asemenea, Marius a spus că întâlnirea cu Dacian Pribeanu a fost una inedită și captivantă, de la care „am avut ce învăța și nu mă refer numai la sah, dar și la lecția de viață pe care ne-a predat-o”. „Ne-a demonstrat că în viață dacă ai un vis și destulă ambiție să îl atingi, poți trece peste alte greutăți”, a completat acesta. Și Marius este de părere că s-ar putea organiza chiar și un campionat între angajați.

Pe de altă parte, Mihai a compus chiar și o poezie în care se reflectă experieța lui: În lupta grea aventuroasă/ a regilor pe cale să piară/ Întalnit-am pe o tablă/ Un Dacian cât o fiară/Lupta strânsă defensivă/ Doar avem un general în față/ Călare pe ai săi cai-n ofensivă/ Mi s-a arătat o experiență vastă/ O luptă grea, doar pentru mine/ Căci în mintea-i secretul ține/ Bucăți de lemn părți ale unui cod/ Dacian Pribeaunu mă învață să prevăd”. Și Adrian a fost încântat de întâlnirea cu Dacian Pribeanu, afirmând că simultanul de șah a fost o inițiativă „excelentă”, dând colegilor pasionați de acest sport șansa unei experiențe unice în compania unui campion adevărat, atât în viață, cât și la șah! „Un simultan de șah e viața, partidele sunt foarte multe/ În dragoste sau în carieră jucăm câteva meciuri crunte/ Secretul unui om puternic este în inimă și-n minte/ Și să gândești pe cât posibil cu zece mutări înainte”, ne-a transmis Adrian! 

Acestea fiind spuse, îi mulțumim lui Dacian Pribeanu pentru provocarea de a juca împotriva sa!