Descoperim talentele de lângă noi: Ștefan – atletul amator

Continuăm să descoperim talente printre noi și, de data aceasta, vi-l prezentăm pe Ștefan, atletul amator. Povestea sa ne-a impresionat prin pasiunea și entuziasmul cu care ne-a povestit despre hobby-ul său și motivația puternică cu care se antrenează.

A reînceput să alerge anul trecut, după o pauză de câțiva ani, când și-a amintit de pasiunea sa din timpul liceului și și-a propus să se mențină în formă practicând din nou acest sport. A început prin a-și fixa primul obiectiv: semi-maratonul din București, din octombrie 2015. A învățat că setarea unui țel este esențială pentru menținerea motivației de a practica orice activitate, mai ales una provocatoare din toate punctele de vedere.

Timp de cinci ani a locuit în Iași și, odată cu mutarea sa în București, în timpul perioadei de acomodare cu noul mediu, a căutat o modalitate de a-și petrece timpul, de a-și face noi prieteni și de a-și găsi calmul, optimismul și echilibrul. Pe măsură ce a început să alerge tot mai mult, i-a plăcut din ce în ce mai tare și, în ciuda unor accidentări, și-a păstrat ambiția de a reuși să se antreneze pentru semi-maraton. “Pentru primul meu semi-maraton, m-am antrenat cam trei luni de zile, iar pentru maratonul Ciucaș X3, la care urmează să particip în data de 10 septembrie 2016, am început antrenamentele chiar din ianuarie 2016.”

12115550_975006345855442_2899413465103528136_n

L-am întrebat cum își face timp pentru antrenamentele zilnice, ținând cont și de programul pe care îl are la job. Ștefan ne-a mărtusisit că, dacă îți face plăcere alergarea, vei găsi timp să o practici. De exemplu, la fostul job lucra începând cu ora 10, astfel încat alerga dimineața între orele 5:30 și 7:00. Și acum se antrenează tot înainte de a veni la serviciu, fapt ce îi conferă energie și bună-dispoziție pentru a-și începe activitatea la birou.

Sfatul său pentru cei care doresc să practice acest sport este următorul: “pentru cineva care acum începe alergarea, aș spune că cel mai important este să vrea să facă mișcare, să își aleagă o pereche de adidași potriviți, iar asta se face cu un test de pronație la un magazin specializat. Dacă ai un pantof bun, restul accesoriilor sunt detalii. Și mai important e să ai răbdare cu tine și să începi foarte încet și cu foarte puțin. Nu te presează nimeni, nu te compari cu nimeni. Ascultă sfaturi de la cei mai buni ca tine. YouTube și Google sunt prietenii tăi. Restul înseamnă ambiția, răbdarea și perseverența ta.”

Pentru Ștefan, antrenamentele nu se termină niciodată. El aleargă de plăcere și ne-a spus că speră să reușească să alerge până în ultimele zile ale vieții sale. J Prin alergare a învățat să aibă răbdare cu sine însuși, să se compare doar cu cei mai buni și să aibă grijă, în primul rând, de el însuși, pentru ca mai apoi să poată avea grijă și de cei din jur.

  12107072_975006125855464_3399269000741186197_n 12143348_975006069188803_4523036049122158700_n

Următorul său țel important este să termine cu bine proba de 42 de kilometri din cadrul maratonul Ciucaș X3, care se va desfășura în acest weekend în stațiunea Cheia, din Brașov. Va fi prima sa alergare atât în munți, cât și pe o distanță atât de mare, dar această provocare îl motivează extraordinar de mult! J Noi îi ținem pumnii și îl susținem în tot ce și-a propus să realizeze!

Ne bucurăm să îl avem în echipa noastră pe Ștefan! Conform spuselor sale, la CGS l-a atras colectivul tânăr, posibilitățile de avansare și faptul că domeniul nostru de activitate era unul cunoscut pentru el, s-a adaptat foarte ușor și îi place mediul de lucru.

Acum alerg un semi-maraton aproape în fiecare weekend, mi-am făcut multe cunoștințe și prieteni alergători, am o energie pozitivă constantă și sunt în cea mai bună formă a vieții mele. Alergarea este terapie naturală, cu costuri minime și beneficii enorme!”

Distribuie-l pe Facebook
Distribuie-l pe WhatsApp
Distribuie-l prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *