Descoperim talentele de lângă noi: Silviu, producătorul de demo-uri

Pasiunea lui Silviu pentru muzică a început în perioada liceului, când un coleg i-a împrumutat un CD cu programe, pe care se afla, întâmplător, și un software de producție muzicală.

S-a jucat cu acel soft și așa a descoperit că are un talent înnăscut pentru asta. Încet, Silviu a început să producă demo-uri, iar câteva din negativele create au fost folosite de câteva trupe din liceul său pentru piesele lor.

Ne povestește că în timpul facultății, Silviu a lăsat pe planul doi acest hobby, redescoperindu-l când s-a angajat la CGS, în 2010.

Uitasem cât de mult îmi placea să fac asta, iar după facultate am reluat să fac ce-mi place și am sperat că pot să fac asta la nivel profesional. Din păcate, timpul liber fiind foarte limitat, la fel și posibilitatea de promovare pentru un artist independent, m-au oprit să fac asta full time. Dar a rămas un hobby plăcut, deși mi s-a defectat laptopul cu care lucram acum vreo șase luni. Sunt în pauză creativă, să zic așa”, afirmă Silviu.

Colegul nostru vrea ca fiecare piesa a sa, fiecare din creațiile sale, să spună o poveste, așadar nu are un gen anume pe care se axează. „Am făcut cam tot ce ar însemna electro, dance, house, deep house, până și la coloane sonore m-am avântat”.

soundcloud

Da, ați citit bine. Coloane sonore! Stând de vorbă cu el am aflat că Silviu a creat câteva piese pentru coloana sonoră a unui joc aflat înca în producție.

În ultimul timp însă, Silviu și-a schimbat puțin preferințele muzicale și a trecut puțin spre retro. „Îmi plac artiștii în stilul lui Kavinsky, care a adus puțin stilul anilor ’80, dar cu influențe dark. Fiecare piesă trebuie să transmită o stare. Dacă o melodie nu îți transmite nimic, e pur și simplu de duzină, e ceea ce auzim zilnic pe piața românească. Și e cam trist, din păcate”, ne-a spus Silviu.

Cele mai recente piese, scoase sub numele de Linework, pot fi găsite pe pagina sa de Soundcloud: https://soundcloud.com/lineworkofficial și fac parte din albumul numit „Imperfections”, pentru cei curioși să-i audă creațiile. Așadar, audiție plăcută!