Descoperim talentele de lângă noi: Andrei, team leader-ul artist

Andrei și-a manifestat devreme interesul pentru pictură, încercând din copilărie să reproducă în creion anumite caractere din benzi desenate „Nu pot spune sigur că îmi amintesc exact unde și când a început călătoria, dar o mare parte a copilăriei și a adolescenței am petrecut-o încercând să reproduc în creion, anumite caractere din benzi desenate”.

Pentru Andrei, pictura sau sculptura nu reprezintă rodul unui talent inexplicabil al naturii umane, ci mai degrabă, spune el „este produsul unui ansamblu de raționalizări analitice”.

 

Andrei Iarca

Deși timpul liber preferă să îl petreacă în natură, pescuind sau în căutare de „comori” cu detectorul de metale, nu ratează nici o oportunitate de a-și pune la încercare iscusința fie pictând, fie sculptând în ipsos.

Cea mai mare inspirație a lui Andrei o reprezintă reacția oamenilor față de lucrările sale și reprezintă chintesența muncii sale. De aceea, tot ce creează este strâns legat de ceea ce vor oamenii să vadă.

Cel mai mult timp investit de Andrei într-o lucrare a fost de două luni și a reprezentat prima sa tentativă de a picta pe frescă udă. În general, o lucrare durează între șase și opt ore, deși au existat și excepții la care a avut nevoie și de șase zile.

.

Andrei Iarca           Andrei Iarca                  Andrei Iarca

 

Și, pentru că eram curioși să știm cum se îmbină munca în call center cu pasiunea artistică, am aflat că „În sfera artistică, legăturile sociale create la locul de muncă au o importanță aparte fără de care nu ma pot lipsi. Opiniile și reacțiile colegilor și a prietenilor reprezintă forța ascunsă din spatele motivației de a face fiecare pictură demnă de laude”.

Nu a participat la târguri sau expoziții de profil, deși ideea de a-și câștiga existența prin abilitățile artistice îl intrigă și nu a avut niciodată intenția de a se specializa dar „am de gând să escaladez muntele artistic până în momentul în care realizez că este un munte”.

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.