Descoperim talentele de lângă noi: Alexandra, master chef-ul nostru

Astăzi vom face cunoștință cu Alexandra Alexe și pasiunea ei pentru gătit. Povestea Alexandrei în CGS a început pe 29 octombrie 2012,  pe un proiect de mare anvergură, iar în aprilie 2014 a promovat ca team leader pe proiectul respectiv.

Am avut norocul să-i descoperim entuziasmul pentru gătit într-un mod foarte … dulce, prin prăjiturile aduse la serviciu pentru colegi. De-a lungul timpului, ne-a încântat papilele gustative în nenumărate rânduri cu brioșe, plăcinte de tot felul, tiramisu și multe altele. Ce poate fi mai plăcut decât o surpriză dulce, nu-i așa?

1

Ne-a spus că plăcerea de a găti a avut-o de mică: “Încearcă să mă vizualizezi când eram mică, așa „chinezoi”, cum îmi zice toată lumea, jucându-mă cu făină, porumb, frunze, pământ, praf de cărămidă, pietre și câte și mai câte. Așa găteam eu cu verișoara mea de obicei, când mergeam vara, la țară. Și ieșeau niște delicatese, pfff, n-ai mai văzut așa ceva. Apoi mă duceam la mama și la bunica să le dau să guste. Și insistam. Abia dacă mă puteau refuza.”

Întrebată dacă are o preferință pentru un anumit tip de mâncare, ne-a spus că îi place în special să facă “prăjituri de toate felurile: însiropate, cu cremă, foietaje, orice. Pe lângă acestea, prefer să încerc tot felul de rețete interesante pentru felul principal de masă. Îmi place bucătăria chinezească, dar nu mă dau la o parte de tradițional și nici de la a încerca orice tip de bucătărie. Am curiozități culinare diverse.”

67

Dar de unde vine inspirația și satisfacția atunci când trebăluiește prin bucătărie?! Alexandra ne povestește: “Îmi place tot procesul pregătirii unui fel de mâncare. Îmi scot toate ingredientele pe masă, fie că este vorba despre vreun desert sau un fel principal, alături de oale și ustensile, și mă apuc cu grijă să îmbin, să combin, să condimentez, să schimb, până când ajung la rezultatul care îmi convine. E ca un fel de ritual. Probabil, satisfacția cea mai mare o am când cineva gustă din ce pregătesc și este încântat, mulțumit. Pornesc cu gândul că “mi-e poftă de”, iar când totul este gata, îmi este suficient să gust o dată, de două ori și mă satur. Și, întotdeauna, eu gust prima, până să dau altcuiva să încerce. Sunt perfecționistă în ceea ce privește calitatea preparatelor pe care le fac.”

4 8

Cum puține lucruri în bucătărie se potrivesc cu planul inițial, se mai pot întâmpla și peripeții: “Eram în facultate, făceam revelionul la mine acasă. Pregătisem o grămadă de aperitive și prăjituri și pusesem niște carne în baiț, cu mirodenii, cu o zi înainte, pentru un grătar cum nimeni nu mai mâncase. Facem grătarul, totul gata, carnea pusă într-un vas, iar Alexandra se împiedică de un prag și răstoarnă vasul cu carne. Am mâncat numai aperitive și prăjituri toată seara”, ne-a mărturisit Alexandra râzând.

Povestea noastră de astăzi se încheie în același ton – dulce J și cu imagini sugestive.

2 5 9 10 11 12