Descoperim talentele de lângă noi: Alex, un chitarist pasionat

Povestea de astăzi îl are ca protagonist pe colegul nostru, Alex Bucur, o persoană înzestrată cu talent artistic atât în muzică, cât și în teatru. Excelent povestitor, Alex ne-a dezvăluit cu drag cele mai frumoase momente din viața sa, pe care o consideră lipsită de sens în absența muzicii: “Cred că muzica este o parte din noi. Este acel loc unde mergem de fiecare dată când avem probleme, este persoana ce nu ne lasă niciodată la greu și probabil cel mai bun ascultător al problemelor noastre. Da! Muzica poate fi orice dorim noi să fie!”.

1Primul contact cu chitara a avut loc în perioada liceului, când Alex era interesat să se pregătească pentru admiterea la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București și participa la diferite cursuri de teatru. În cadrul unei secțiuni de teatru din cadrul unui schimb de experiență cu studenți din Europa, Alex s-a împrietenit cu Florin, un regizor de teatru din București, coordonatorul programelor. În cadrul unei seri culturale, acesta a interpretat la chitară melodii tradiționale specifice țărilor participante la eveniment. Acela a fost un moment revelator, ne spune Alex: “Acele note răsfirate, eliberate în aer, se împrăștiau în încăpere și creau o atmosferă foarte caldă, ce te relaxa și te lăsa să visezi cu ochii deschiși. Fusesem fermecat din nou și menținut în această stare de visare și după mult timp de la terminarea concertului”.

6Alex își amintește cu plăcere de prima chitară acustică, de emoția care îl cuprindea în momentul în care începeau primele acorduri și de entuziasmul cu care abia aștepta următorul gig. El afirmă cu tărie că muzica l-a schimbat ca persoană, l-a ajutat să evolueze și să se maturizeze atât din punct de vedere personal, cât și muzical. Recunoaște că începutul nu a fost ușor, au fost “luni întregi în care m-am chinuit să schimb secvențial acordurile, să păstrez ritmul constant, să iau acordurile cu barre (într-un acord barre, unul sau două degete apasă mai multe corzi) sau să pot cânta după ureche ce aud și să sune și bine. Degetele mâinii stângi au fost roșii și umflate mai tot timpul în această perioadă, dar nu mă plângeam. Făceam ceea ce mă bucura cel mai mult în acele momente, iar satisfacția era fără sfârșit”. Cu ambiția de a se perfecționa, Alex a cântat în mai multe trupe, diverse genuri ale muzicii rock, chiar și în două-trei trupe simultan, reușind în cele din urmă să-și formeze propria sa formație.25 Ne-a povestit și despre prima trupă de rock în care a cântat, Apus, adeptă a genului gothic rock: “Am avut ocazia să lucrez cu persoane care, deși nu erau profesionişti, inspirau profesionalism și îi priveam cu un respect tacit. Apreciam foarte mult, de asemenea, când versurile sau armonia pe care o realizam erau privite, analizate și luate în considerare în vederea realizării unei piese”.Totodată, a trecut de la chitara acustică la cea electrică, “un Fender Stratocaster de un Arctic White superb, cu care mi-am terorizat vecinii, și încă o mai fac”.

Deși majoritatea trupelor tinere adoptă un repertoriu format în principal de cover-uri, Alex și colegii săi au propriile compoziții și nu ratează nicio ocazie de a urca pe scenă, iar aprecierea prietenilor și a publicului de care se bucură sunt cea mai mare răsplată pe care și-o poate dori un artist. Datorită talentului său, Alex a atins performanța artistică în teatru și muzică la Casa de Cultură a Studenților din Brașov, a ajuns să cânte alături de nume importante de pe scena muzicală din România și să lege prietenii frumoase cu diverși artiști pentru că, așa cum afirmă colegul nostru, pe toți îi unește aceeași pasiune: muzica. În fotografiile de mai jos îl vedem alături de Răzvan Ghit, solistul trupei Ska-nk, precum și alături de Gabi Georgescu, de la E.M.I.L. și Vlad Staricu, solistul trupei Pistol cu Capse.

3 4Muzica nu este singura plăcere din viața lui Alex, ci și munca sa. Luna aceasta aniversează doi ani alături de CGS România și ne bucurăm să avem alături de noi un om talentat și pozitiv: “La CGS România am ajuns pe 16 mai 2014, printr-o întâmplare fericită, am găsit un colectiv foarte unit, care m-a primit cu brațele deschise și, de asemenea, am mai găsit suficiente motive pentru a rămâne în continuare, venind cu plăcere la muncă.”

Alex, îți dorim mult succes și rămânem cei mai înfocaţi fanii ai tăi!