Descoperim talentele de lângă noi: Alex, un actor în plină ascensiune

Roluri, cadre, fum, costume, multe duble, multe locații, oameni, festivaluri, gale, toate acestea transformă lumea cinematografiei într-una cu adevărat captivantă. Iar Alex, colegul nostru, se bucură din plin de acest univers fascinant, cel al cinematografiei.

Alex și-a manifestat devreme interesul pentru actorie și scenă. Ne-a povestit că încă din școala primară își dorea să participe în toate piesele și scenetele care se puneau în scenă.

Debutul regizoral a venit în gimnaziu când a convins o profesoară să-l lase să se ocupe integral de punerea în scena a spectacolului din anul respectiv. A realizat un concept plecând de la „Dosarele X” și a reușit să ducă întreg proiectul până la aplauzele de la lăsarea cortinei.

Anul 2014 a fost cel în care Alex și-a urmat pasiunea și a început cursurile școlii Actorie de Film, înființată de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol. De atunci și până acum, el a absolvit cursurile și a jucat în trei filme.

AN

Unul dintre acestea este „Două lozuri”, de Paul Negoescu, din distribuția căruia fac parte Dorian Boguță, Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Andi Vasluianu.

Povestea din filmul independent al lui Negoescu se concentrează pe situația creată de trei bărbați dintr-un orașel de provincie care, din nevoie urgentă de bani, se hotărăsc să cumpere un bilet de loterie. Biletul câștigător este furat, iar cei trei eroi încearcă tot posibilul să îl recupereze. În căutarea biletului pierdut, cei trei protagoniști trec prin mai multe situații și aventuri. Despre acest lungmetraj, Dragoș Bucur, unul dintre protagoniști, spunea într-un interviu pentru Agerpres, că „asta este o nebunie întreagă, fiindcă este un proiect independent, bani puțini, multă pasiune”.

AN1

Pe Alex îl vedem și în „Zidul”, în regia Stelei Pelin, unde joacă alături de Dorian Boguță și Paul Radu. Plasat oarecum atemporal, într-o perioadă de revoltă împotriva unui sistem de conducere opresiv, firul întâmplărilor urmărește povestea unui grup de revoluționari ce sunt prinși și condamnați la moarte.

Și, cum trecuseră ceva ani de la debutul său regizoral, Alex s-a reîntors în spatele actorilor, ca să spunem așa. Așadar, Alex a realizat scurtmetrajul „Victor”, film conceput în cadrul concursului 48 Hour Film Project. Cum funcționează 48 Hour Film Project? Participanții extrag genul filmului precum și o replică, un nume și profil de personaj, un obiect de recuzită și au la dispozitie doar 48 de ore să realizeze integral pelicula. Iar Alex a acceptat această provocare.

AN2

Astfel, în cadrul ediției din 2015 din România, Alex a regizat, a jucat și a realizat coloana sonoră a scurtmetrajului. Filmul lui a câștigat o serie de premii la gala evenimentului cinematografic și este centrat pe povestea unui spion care caută să răzbune moartea fratelui său, fiind măcinat de conflicte interioare în raport cu tatăl său.

Nu ne rămâne decât să așteptăm primul său lungmetraj și premiera acestuia la Cannes!