ZiarulFinanciar.ro: De unde vine presiunea statului pe firme: salariile cresc cu 21% la stat şi cu 4,5% în privat
0
 

Vladimir Sterescu, CGS: „Părerea mea este că, din păcate, toată această creștere economică pe care o avem se duce într-o gaură neagră.”

Angajaţii din mediul privat au avut parte de creşteri salariale medii de 4,5% anul acesta, arată rezultatele celui mai recent studiu realizat de firma de consultanţă Mercer. La stat, angajaţii au avut parte de majorări salariale medii de 21% în ultimul an, potrivit datelor de la Statistică.

„Părerea mea este că, din păcate, toată această creştere economică pe care o avem se duce într-o gaură neagră (…). Nu zic că salariile unor bugetari nu trebuie aliniate sau indexate, însă nu are loc nicio restructurare, nu există nicio viziune şi nicio tentativă de răsplată pe bază de performanţă a angajaţilor de la stat“, crede Vladimir Sterescu, Country Manager în cadrul furnizorului american de servicii de outsourcing CGS (Computer Generated Solu­tions), companie cu 3.100 de angajaţi. El spune că săptă­mâna trecută a avut, pentru prima dată, 4 solicitări din partea unor instituţii de stat care cereau companiei, dacă poate, să acorde concediu fără plată pe perioadă ne­determinată pentru unii angajaţi.

Citește continuarea articolului pe www.zf.ro.

Trimite-ne CV-ul tău

Leave a reply

Your email addres will not be published.
Required fields are marked with