Cum a fost la Bucharest Street Food Carnival

Weekendul trecut, la Romexpo, a avut loc Bucharest Street Food Carnival, cel mai mare carnaval de street food din Europa de Est. Pentru că echipa noastră numără mulți gurmanzi, am pus la cale un concurs, ocazie cu care am aflat și care sunt motivele pentru care colegii noștri și-ar dori să participe la un astfel de carnaval.

Să încerce noi preparate, firește, dar și pentru concertele anunțate care au adus pe scenă artiști români (Subcarpați, VAMA) și străini (N.O.H.A, Club des Belugas). O parte dintre colegi și-au dorit foarte mult să-l revadă pe Tudor Chirilă, de data aceasta alături de trupa sa, pe scenă. Alții sunt foarte pasionați de gastronomie, după cum am putut observa și la concursul de gătit pe care l-am organizat anul acesta și au dorit să încerce diverse preparate internaționale.Toate răspunsurile ne-au convins, însă, din păcate nu am putut să-i trimitem chiar pe toți colegii la Romexpo, așa că am organizat o tragere la sorți.

Bianca: „Mi-ar plăcea să merg în principal pentru că ar fi o oportunitate super bună de a mă împrieteni mai bine cu colegii de muncă, plus că I love Food!

Diana: „Încă de la vârsta de 10 ani, când stăteam cu bunica în bucătărie gătind diferite feluri de mâncare din diferite zone ale țării: Banat, Dobrogea, Ardeal, am descoperit o pasiune pentru gătit. Acum, la 19 ani, gătesc destul de des și mama chiar se bucură atunci când ajunge acasă și găsește mâncare gata făcută. Îmi doresc să vin la această ediție deoarece sunt sigură că voi găsi diferite feluri de mâncare pe care să le încerc și acasă.”

Raluca: „Atunci când există muzica bună și mâncare aleasă, termini o săptămână superbă și o începi pe următoarea cu voie bună și cu amintiri delicioase!”

Andreea: „Aș dori să particip la această ediție deoarece ar fi prima de acest fel și pentru că nu există o persoană la fel de gurmandă ca mine. Deși sunt vegetariană, asta nu mă oprește din a găti feluri de mâncare delicioase și, implicit, din a mânca pe cât de mult posibil.”

 width=De la vremea care a ținut cu toți cei prezenți și până la surprizele care i-au întâmpinat la fiecare pas, Bucharest Street Food Carnival a fost, de departe, un eveniment care s-a ridicat cu mult peste festivalurile de street food autohtone.

Distracția a fost cuvântul de ordine. De la activitățile organizate de parteneri și până la atmosfera generală, colegii noștri ne-au povestit încântați despre numeroasele zone de relaxare, dar și despre zonele dedicate copiilor – o încântare pentru cei care au venit însoțiți de cei mici.

În ceea ce privește mâncarea, iubitorii de carne și-au spus cuvântul: celebrul pork’n’pită preparat de nimeni altul decât Chef Adi Hădean a condus detașat în topul personal al echipei CGS România. 🙂

După patru zile în care s-au răsfățat cu bunătăți, colegii noștri declară cu zâmbetul pe buze că abia așteaptă o nouă ediție a Bucharest Street Food Carnival.

 width=Credit foto: Dragoș Asaftei