Așa cum am început să vă povestim în prima parte a periplului nostru prin cele mai frumoase locuri din România, așa cum ni le-au recomandat colegii noștri, venim din nou cu sugestii interesante și captivante.
De data aceasta, vă invităm să vă programați o drumeție în Covasna, Brașov, Galați, București, Sibiu sau Harghita! Sunt atât de multe locuri frumoase de descoperit! Iată ce ne-au propus colegii noștri de la Customer Service:
Ionela Elena Costea:
Cabana Sebeș se recomandă în special persoanelor care doresc să se relaxeze în tihnă și liniște; câteva zile la munte într-o cabană liniștită, rustică, retrasă, izolată și discretă, în mijlocul naturii. Concepută ca un refugiu, recomandată îndrăgostiților de munte, cabana vă propune să descoperiți fiorul, savoarea și plăcerea unei evadări în natură, departe de grijile și stresul cotidian. Conceptul rustic și localizarea, liniștea și farmecul naturii vă promit un sejur de neuitat într-un mediu intim, la doar câțiva kilometri de orașul Brașov.
Oana Tudor:
Locul pe care aș dori să-l recomand pentru o aventură în aer liber este un parc de la marginea Bucureștiului. Se numește Parcul Pantelimon și se află pe strada Șoseaua Gării Cățelu. Mărimea acestui parc este cu adevărat impresionantă, iar faptul că se află la marginea orașului înseamnă, de asemenea, mai puțini oameni care îl vizitează. Există o stație de metrou directă (Pantelimon), care vă lasă chiar lângă intrare, dar sfătuiesc pe toată lumea să vină cu biciclete, role sau orice alt vehicul mobil cu roți.
Parcul este lângă lacul Pantelimon, oamenii pescuiesc pe marginea apei, alții fac grătare, există, de asemenea, o mulțime de copaci și iarbă proaspăt tăiată ideală pentru picnicuri. Dacă vă place sportul, aveți diferite locuri de antrenament pentru adulți, locuri de cățărat, terenuri de fotbal și baschet. Vă așteaptă chiar și mese de ping pong, dacă veniți cu palete și mingi de acasă.
Merg acolo de câțiva ani și îți pot recomanda sincer acest loc ca o modalitate de calitate și ieftină de a-ți petrece una dintre zilele tale libere.
Agota Marko:
Dacă veniți în județul Harghita, trebuie neapărat să vizitați Barajul Frumoasa. Peisajul este extraordinar atât vara, cât și iarna. Lacul înconjurat de brazi și aerul proaspăt vă relaxează fără să dați seama și parcă ar dispărea lumea monotonă. Deci dacă doriți un pic de liniște, e locul ideal.
Octavia Bujoranu:
O ideea bună pentru o drumeție în natură, dacă pot să spun așa, aproape de Galați, este lacul Iacobdeal. Lacul este unic în România și se află în apropierea comunei Tucoaia, județul Tulcea. S-a format într-o veche carieră de granit, exploatată în urmă cu zeci de ani și oferă o priveliște absolut minunată!
Adrian Drăgușin:
Vă propun o destinație de vacanță cu totul deosebită, orașul meu natal, Făgăraș. Situat în mijlocul țării (după unele statistici orașul cel mai aproape de centrul geografic al României), pe axa ce leagă Sibiul de Brașov, la aproximativ 80 de km de primul și 60 de km de al doilea, orașul cu circa 7.000 de locuitori impresionează privitorul prin panorama unică. Este așezat la poalele munților Făgăraș, masiv muntos ce deține cel mai înalt punct al țării (vârful Moldoveanu -2.544 m altitudine) și care răpește privirea călătorului încă din prima clipă.
Ca așezare, orașul se poate spune că înconjoară, cu cartierele sale, două obiective de importanță națională. Primul dintre acestea este cetatea Făgărașului, monument istoric de clasă A și de importanță națională. Discutăm aici de cea mai bine conservată cetate medievală din tot cuprinsul României, ale cărei ziduri masive desfășurate se întind pe o suprafață de apoximativ 5 km. Muzeul mare al cetății găzduiește o fabuloasă colecție de arme și obiecte vechi, mobilier restaurat din epoca barocă, iar un popas în sala tronului te trimite direct în perioada în care Mihai Viteazu și oștile sale poposeau în cetate pentru a o lăsa acolo, în grija garnizoanei, pe doamna Stanca, soția, pe care evenimentele tragice de mai târziu aveau să îl facă să nu o mai revadă. Tot aici, privitorul atent poate admira sala domniței cu mobilierul și culoarele unice restaurate în cel mai autentic stil al epocii.
Cetatea datează din jurul anului 1300 și a parcurs, cu modificări și restaurări ulterioare, peste 700 de ani de existență, fiecare an în plus fiind marcat prin cunoscuta sărbătoare a zilelor Făgărașului, ce an de an are loc între 16 și 20 august.
La mică distanță de cetate, se găsește și cel de-al doilea obiectiv de mare importanță al orașului, Biserica Brâncovenească, la fel ca cetatea, monument istoric de clasă A. Încă de departe, clădirea apare ca una deosebită, cu zidurile exterioare albe, cu turla înălțată spre cer, cu toată istoria ei de peste 300 de ani. Ctitorie a domnitorului martir Constantin Brâcoveanu care, la 1697, arăta că dorește să dea făgărășenilor locaș de închinăciune, bisericuța împresionează prin pictură și stil privitorul, fie și unul neavizat.
Orașul este liniștit în ansamblul lui de o frumusețe tainică, cu străzile lui mici, cu casele lui colorate, cu târgul și cetatea, cu școlile lui de renume, cum este liceul Radu Negru unde, pentru un deceniu, a predat limba română Aaron Pumnul, marele profesor al genialului Eminescu.
Claudia Stanciu:
Recomandarea mea pentru o escapadă de un weekend este în Sibiu, comuna Gura Râului, pentru a afla povestea bradului de 500 de ani și peste 40 de metri înălţime.
Peisajul, până ajungi la locație, este absolut superb. Vă recomand cu dragă inimă, când sunteți prin zonă, pentru a vă clăti ochii cu peisaje minunate!
George Rafael Apafi:
O idee de drumeție ar fi comuna Prejmer, județul Brașov. Aici avem ocazia să vizităm cetatea săsească Prejmer, inclusă în patrimoniul UNESCO. La o distanță de 10 minute de mers cu mașina din Brașov, cetatea de la Prejmer este într-adevăr de bifat pe lista împătimiților de aer medieval. Cu o sumedenie de legende și povestiri despre obiceiurile și tradițiile sașilor care se adăposteau acolo pe timp de război, nu veți regreta alegerea făcută.
#CSW2018 #CGSDreamTeam #FriendsWorkingTogether