CGS Romania pornește alături de Cărțile pe Față într-o aventură a lecturii. Vom strânge împreună cărți pentru școlile defavorizate, care nu beneficiază de propria bibliotecă.
Cărțile pe Față este o campanie de promovare a cititului în moduri cât mai neconvenționale. A început în ianuarie 2014, la Cluj-Napoca, iar până azi, numără peste 34.000 de fani în comunitatea virtuală, de pe Facebook. Totul a pornit de la un speech în care autoarea, Adela Mureșan, spunea că tot ceea ce citim ni se citește pe față. Inițiatorul campaniei, Victor Miron, a decis să ia la propriu această sintagmă și să promoveze pe rețeaua de socializare Facebook poze în care își acoperă fața cu cărțile pe care le citește. Peste 30 de acțiuni din campanii au stârnit curiozitatea românilor. Intrare gratuită pe bază de carte la Grădina Botanică, reducere la cabinetul stomatologic doar dacă îi spui medicului ce carte ți-a adus ultimul zâmbet pe buze, reducere în librării pentru cei care își schimbă poza de profil cu un bookselfie, taxi gratis pentru cititori și multe alte acțiuni au adus beneficii celor care citesc.
Acțiunile implementate de echipa Cărțile pe față s-au conturat și în alte orașe din România, unde admiratorii acestora au luat inițiativă. Printre acestea se numără Alba Iulia, Focșani, Satu Mare, Brașov, iar lista lor crește pe timp ce trece.
CGS Romania sprijină educația, dezvoltarea personală și cultura. Ne dorim ca tinerii care ne trec pragul să crească împreună cu noi, atât prin practică, cât și prin lectură. Considerăm că cititul este unul dintre cele mai fundamentale metode prin care un individ se poate dezvolta. Acest lucru ar trebui insuflat tinerilor încă de la începutul vieții lor. Din acest motiv, ne dorim ca și cei mai puțini norocoși să beneficieze de acest simplu drept.
CGS Romania lansează astfel o campanie de strângere de cărți pentru școlile defavorizate, împreună cu Cărțile pe Față. Vă invităm să donați cărțile la sediile noastre din București, Sibiu, Brașov și Târgu Jiu, cât și la locația Cărțile pe Față din Cluj-Napoca, din Piața Mihai Viteazul, nr. 33, ap. 7.
Împreună putem face o schimbare în educația românească!