CGS Cooking Masterclass – ediția a doua

Ce se întâmplă atunci când aduci în același loc 18 colegi talentați la gătit, din șase orașe diferite, un juriu exigent și foarte corect, plus un fost concurent MasterChef care supervizează cu ochi critic tot evenimentul? Vă spunem noi: CGS Cooking MasterClass, ediția a doua!

Dacă anul trecut nu ne așteptam ca o astfel de competiție să fie atât de apreciată, anul acesta am pornit cu dorința de a da tot ce avem mai bun. Astfel, timp de o zi, colegii care s-au calificat la finala concursului nostru intern de gătit au venit pregătiți să-și demonstreze îndemânarea în bucătărie, precum și creativitatea și capacitatea de a improviza.

Vineri, 31 august, a fost un alt fel de Happy Friday pentru noi. 🙂 Am luat cu asalt Kuxa Events, un spațiu profesionist și foarte primitor, unde am avut toate facilitățile necesare unei competiții culinare. Echipați cu șorturi și bonete de chefs, cei 18 concurenți au fost împărțiți în șase echipe, prin tragere la sorți, și și-au ales cinci ingrediente din cele puse la dispoziție, din care au avut de pregătit un fel principal, la alegere.

 width=

Noi am considerat că nu este simplu să formezi o echipă cu persoane pe care le cunoști pentru prima dată, dar se pare că nu a fost așa. Deviza noastră, “Friends Working Together”, poate ilustra cel mai bine capacitatea colegilor noștri de a relaționa, de a comunica eficient și de aduce la capăt, cu succes, o sarcină deloc ușoară.

Prima probă din concurs a durat o oră, la finalul căreia, fiecare echipă și-a prezentat preparatul în fața juriului. Cei cinci jurați (Vladmir Sterescu, Country Manager CGS România, Simona Burdalescu, HR Manager, Mira Stănescu, Marketing Manager, Ciprian Oprea, Operations Manager și Iulian Sîrbu, concurent MasterChef) au gustat din fiecare farfurie și au ales doar trei echipe, care urmau să se întreacă pentru primul loc.

 width=

A urmat cea de-a doua probă: cupcakes with a twist! Cei 9 concurenți rămași în concurs au avut ca sarcină pregătirea unor brioșe speciale. Astfel, fiecare echipă a trebuit să dea dovadă de creativitate, îndrăzneală și, nu în ultimul rând, talent și pricepere în prepararea desertului cu care să impresioneze juriul. Emoțiile au fost mari, s-au comis și greșeli sau mici accidente, s-a râs și s-a glumit și, în final, cu sufletul la gură, s-a așteptat verdictul juriului.

 width=

Cei cinci membri ai juriului au avut o misiune destul de dificilă. 🙂 Au gustat toate cele trei deserturi, care au fost delicioase și aspectuoase. Nu le-a fost ușor, pentru că departajarea s-a făcut ținând cont de cinci criterii: originalitatea preparatului, aspectul, modul de prezentare al preparatului, tehnicile de gătire folosite și nu în ultimul rând, gustul. În final, pe primul loc s-a situat echipa formată din Alexandra Berca – Târgu Jiu, George Gîlcă – Brașov și Florin Trecică – Brașov. Îi felicităm încă o dată și le dorim să își cultive acest hobby în continuare, deoarece au dat dovadă de mult talent și spirit fair-play!

 width=

A fost o experiență atât de plăcută și motivantă, încât abia așteptăm următoarea ediție! Am cunoscut oameni frumoși și talentați, cu care am legat noi prietenii și am demonstrat, încă o dată, că suntem #CGSDreamTeam!

Felicitări tuturor participanților!

#CGSiscooking #FriendsCookingTogether