Ce bunătăți s-au pregătit la prima ediție CGS Cooking Masterclass

Prima ediție a concursului CGS Cooking Masterclass s-a bucurat de un real succes! Am fost foarte impresionați de măiestria de care au dat dovadă colegii noștri și ne-am bucurat să constatăm că spiritul de echipă a atins cote înalte și în alte activități, din afara biroului.

Prima etapă e concursului a fost cea de preselecție, care a durat două săptămâni, timp în care colegii noștri ne-au trimis fotografii cu cele mai reușite preparate culinare realizate de ei. Am fost surprinși de multitudinea de mâncăruri și deserturi deosebite și nu a fost ușor să selectăm doar câte trei finaliști din fiecare oraș.

 width=

În ziua finalei de la București, concurenții din cele șase centre CGS România au fost împărțiți, prin tragere la sorți, în șase echipe. Fiecare echipă a primit câte un spațiu de lucru și ustensilele aferente și și-a ales câte cinci ingrediente din cele puse la dispoziție de organizatori. Concurenții s-au cunoscut, și-au împărțit sarcinile, au stabilit ce anume vor găti și … s-au apucat de lucru! Din ingredientele selectate, au pregătit, la alegere, câte un fel de bază, după propria imaginație.

 width=

Cei trei membri ai juriului au avut o misiune destul de dificilă. 🙂 Au gustat toate cele șase preparate, care au fost delicioase și aspectuoase și au ales doar trei echipe finaliste. Nu le-a fost ușor, pentru că departajarea s-a făcut ținând cont de cinci criterii: originalitatea preparatului, aspectul, modul de prezentare al preparatului, tehnicile de gătire folosite și nu în ultimul rând, gustul.

 width=

La cea de-a doua probă, cele trei echipe rămase în concurs au avut de pregătit brioșe! Aparent un desert simplu, acest preparat le-a oferit concurenților ocazia să-și dovedească creativitatea și talentul în a pregăti un desert spectaculos și, totodată, savuros! Rezultatele au fost fenomenale, după cum puteți vedea și în fotografii, iar juriul a trebuit să numească o singură echipă câștigătoare. Astfel, pe primul loc s-a situat echipa formată din Violeta-Cristina Gheorghiță din Galați, Claudia Ioana Stanciu din Sibiu și Vlad Pricop din București. Îi felicităm încă o dată și le dorim să își cultive acest hobby în continuare, deoarece au dat dovadă de mult talent și inspirație.

 width=

Finala a avut loc la Noorish, un spațiu profesionist dedicat evenimentelor de acest gen, unde am avut parte de consiliere și sprijin pe tot parcursul evenimentului, iar întreaga competiție a fost transmisă live pe canalul de YouTube CGS România.

Alexandra Alexe, una dintre concurentele din finală, ne-a mărturisit următoarele:

„Din start am să spun că mi s-a părut o experiență foarte faină, bine organizată, distractivă și chiar productivă.

Echipa – Mi s-a părut o idee bună ca echipele să fie trase la sorți, pentru că nimerești cu oameni pe care nu îi cunoști și aici intervine ideea de team building, de group management, de relaționare, de stabilire a sarcinilor etc. Norocul meu a fost că am nimerit într-o echipă cu doi băieți cu care am putut comunica de-a dreptul eficient, din secunda întâi. Fiecare dintre noi a știut ce are de făcut, când are de făcut, cum îi poate ajuta pe ceilalți fără să îi încurce.

Ingredientele – Inițial, am crezut că nu ne vor ajunge. Păreau puține pentru a fi împărțite la 18 oameni. Dar nu, cantitățile au fost mai mult decât mulțumitoare pentru proba întâi. La proba a doua am fost destul de limitați. Sau poate aceasta era ideea, să te descurci cu ce ai și să make the most of it”. And we all did.

 Locația – Foarte faină, aveai tot ce-ți trebuie, ne-am putut mișca ușor și unde mai pui că am avut ocazia să cunoaștem și un ex-Masterchef.

 Susțin 101% ideea de a se repeta acest eveniment și cred că mai multă lume ar avea curajul să se înscrie. 

 Mai vreau! :)”

Și Cristina Matei, o altă concurentă, ne-a transmis următoarele:

„Experiența pe care am avut-o alături de voi a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din ultimul timp. Mă bucur că am putut lua parte la acest proiect minunat și că am fost unul dintre concurenții primului concurs CGS Cooking Masterclass.

Pe acesta cale, țin să vă mulțumesc pentru toate experiențele plăcute pe care le-am avut în timpul concursului și pentru că am reușit să întâlnesc colegi din alte orașe și de pe alte departamente și pentru legăturile frumoase pe care le-am format în timpul concursului alături de coechipieri și ceilalți concurenți.”

Într-adevăr, a fost o experiență memorabilă, pe care o vom repeta, cu siguranță! S-au legat noi prietenii, s-a făcut schimb de experiență și am demonstrat, încă o dată, că suntem #CGSDreamTeam!

Felicitări încă o dată celor trei câștigători!

 width=