Câștigătorii lunii martie la Performance Loop

Câștigătorii lunii martie la Performance Loop

Inovația , exigența și preocuparea de a perfecționa lucrurile sunt constante în cadrul echipelor CGS Romania, care, la rândul lor, sunt într-un continuu process de dezvoltare. Astfel, începutul de an a adus schimbări în regulamentul Performance Loop – În loc de un Top  Performer în fiecare lună, începând cu luna ianuarie, vom alege 4 câștigători, câte unul din fiecare dintre locațiile CGS Romania (București, Brașov, Sibiu, Târgu Jiu). Astfel, și luna aceasta vom avea mai mulți câștigători.

La fel ca înainte, premianții se vor bucura de câte o stea pe „Walk of Fame”, un premiu surpriză și un plus de recunoaștere publică a performanțelor lor.

Evaluarea Top Performerilor a fost influențată de inovația adusă și de susținere din partea managerilor, de care cei 3 s-au bucurat din plin.

În funcție de evaluările managerilor, Top Performerii lunii martie sunt

1. Cornel Zăvoianu
Cornel lucrează pe unul din cele mai importante proiecte ale CGS încă de la începutul acestuia, adică din anul 2011. Începând cu anul 2013, cand a fost promovat pe funcția de Case Controller, el a fost inițiatorul reformei, atât pe partea de raportare, cât și de monitorizare și control.
Responsabilitatea lui se împarte în două părți: raportarea către managementul proiectului și coordonarea directă a activității celor 22 de agenți din echipele Germaniei care acoperă cele 3 țări (Austria, Germania, Elveția).
în ceea ce privește inovația, nu are concurență! Managementul riscului pe întreg proiectul a fost influențat pozitiv prin inițiativele sale, în special prin modificarea workflow-ului pe partea de raportare și control dar și prin crearea de noi rapoarte care au permis celor 12 echipe să poată lua acțiuni proactive, evitând, astfel, impactul negativ și reducând în același timp ETA-ul pentru recuperarea metricelor OOT

2. Dana Vierașu
Am creat impreuna cu Dana noi rapoarte de analiza a performantei, formulare de calitate prin care sa evaluam acuratetea cu care agentii lucreaza, si cel mai important, si-a adus aportul in realizarea unor sisteme de bonusare prin care sa motivam agentii, semn ca isi cunoaste oamenii foarte bine.
Ea nu este doar un Coach foarte bun, ci si un mentor exceptional, ajutand agentii in diverse situatii limita, determinandu-i  sa-si creasca increderea in sine si sa se dezvolte atat personal, cat si profesional.
Dana a avut ca și task suplimentar  cel mai delicat aspect al îndatoririlor proiectului nostru ,și anume comunicarea cu echipele de poliție franceze, care ne contactau cu privire la informații referitoare la activitățile clientului nostru. Pentru a ilustra cât mai bine importanța și exigența acestei sarcini, o să o comparăm cu mersul pe sârmă, balansând mereu obligația de a furniza toate elementele
aflate în posesia noastră, legate de un anumit cont si imperiozitatea de a nu furniza detalii personale despre clienți. Nerespectarea oricăreia dintre aceste condiții are consecinte foarte grave. Eficiența și calitățile desăvârșite demonstrate de Dana în rezolvarea acestor cazuri, sunt dovada cea mai bună a seriozității și profesionalismului pe care le arată în toate aspectele muncii ei.

3. Adrian Stanciu

Adrian Stanciu face parte din echipa proiectelor CGS încă din Ianuarie 2009. Datorită implicării lui active în activitățile desfășurate pe departament, nu a durat mult până rezultatele au evidențiat calitățile Adrian a dat dovadă de răbdare, un grad crescut de adaptabilitate la orice task, dorința de a înțelege cum funcționează orice mecanism, totul integrându-se perfect în munca pe care o depune.
Din poziția de specialist Tier 2, Adrian a îmbunătățit multe din procesele specifice acestei poziții, cât șa și menținut cu success relația cu partenerul nostru și afiliații din Canada. Într-o continuă dezvoltare profesională, Adrian a construit puntea de legătură între echipa de suport tehnic Level 2 și proiectul CGS din  Canada, lărgind orizonturile acestui proiect. A participat la activitățile de zi cu zi, susținute atât de Team Leader cât și de QA -ul echipei, pentru a putea deprinde cât mai multe cunoștințe.

Felicitări și mult succes în continuare!