Am alergat împreună cu #TeamHOSPICE pentru cei care suferă de boli incurabile

Șapte colegi de-ai noștri au alergat, în weekend-ul 13-14 octombrie, la Maratonul București pentru pacienții HOSPICE Casa Speranței. Ne-am alăturat, în calitate de sponsori, dar și de concurenți, celei mai numeroase și optimiste echipe de alergători care susține o cauză socială. Team HOSPICE este o comunitate de alergători și voluntari care fac lucruri minunate pentru a strânge fonduri destinate îngrijirii pacienților cu boli incurabile.

Sâmbătă, 13 octombrie, colegele noastre, Elena și Corina, au participat la cursa populară din cadrul Bucharest Marathon, alături de #TeamHOSPICE, la care s-au înscris și 35 de paciente HOSPICE – femei curajoase, care au privit boala direct în față și care au transmis că nu le definește un diagnostic oncologic și au continuat să lupte (le puteți citi scrisorile-manifest pe hospice.ro/eroinele). Într-o declarație puternică de perseverență, cele 35 de #Eroine au transformat cursa populară într-un mars al demnității și al speranței.

 width=

Duminică, a fost rândul celor cinci colegi ai noștri, Robert, Cristi, Daniel, Ștefan și Mihai, să participe la cursa de 10 kilometri. Alături de ei și de ceilalți concurenți, la linia de start, au fost prezenți și angajați ai HOSPICE, precum și directorul executiv al HOSPICE Casa Speranței, iar zeci de voluntari și prieteni ai HOSPICE au fost gazdele alergătorilor, atât la cortul HOSPICE, cât și la punctul de hidratare.

 width=

În total, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor și al alergătorilor, HOSPICE a adunat fonduri de 400.000 de lei în cadrul evenimentului sportiv. Peste 70.000 de lei din suma totală reprezintă fonduri strânse prin intermediul conturilor create de membrii Team HOSPICE pe platforma galantom.ro și donații individuale. Cu această sumă, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacienții adulți și copii, care suferă de boli incurabile, 450 de zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației, 500 de vizite la domiciliul pacienților și 1.300 de participări în centrele de zi.

HOSPICE Casa Speranței este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de îngrijire paliativă. Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Prin Team HOSPICE, susținem împreună serviciile de îngrijire paliativă acordate de HOSPICE Casa Speranței copiilor și adulților care suferă de boli incurabile. Am fost și în anii trecuți alături de ei și dorim, în continuare, să ajutăm persoanele care au nevoie de noi, pe oamenii care nu au posibilitatea de a beneficia de îngrijire și tratament adecvat.

#CGSDreamTeam #FriendsRunningTogether

Distribuie-l pe Facebook
Distribuie-l pe WhatsApp
Distribuie-l prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *