A doua campanie de succes pentru a salva vieți

In urmă cu doi ani, în 2019, demaram prima campanie de donat sânge la sediile noastre din București și Brașov.

Anul trecut, pandemia ne-a întrerupt această activitate de a dona, atât nouă cât și altor donatori, însă ne bucurăm să fim printre primele companii care găzduiesc la sediu o colectare de sânge, din nou, pentru a doua oară în acest an.

În urma campaniilor repetate de donare sânge realizate cu succes în colaborare cu Centrul de Transfuzie al Spitalului Militar din București, aceștia au apelat din nou la noi în regim de urgență pentru o nouă campanie de donat sânge la sediul nostru, care a avut loc vineri, 28 mai 2021.

Pentru că un gest aparent simplu poate schimba sau chiar salva o viață, am decis să ne mobilizăm și să răspundem prompt solicitării celor de la Centrul de Transfuzie al Spitalului Militar din București, organizând o a doua campanie de donare de sânge, chiar la noi la sediu, în București, într-o vineri din luna mai, prima fiind încheiată cu succes tot la noi în sediu, în luna martie.

 width=

La fel ca în trecut, colegul nostru Florin Păcuraru, Manager de Proiect și membru al #EchipeiFaptelorBune, care este un om cu suflet mare și un donator constant la Spitalul Militar din București a facilitat această colaborare. Astfel, am luat legătura cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale care coordonează astfel de activități și am început să facem pregătirile necesare.

Vineri, 28 mai, o unitate mobilă a Centrului de Transfuzie Sanguină al MapN s-a deplasat la sediul nostru. O echipă de oameni minunați și, totodată, profesioniști, ne-au ajutat să trecem cu bine peste teama de ace :), ne-au consultat și ne-au explicat ce înseamnă să donezi sânge. Datorită lor, totul a decurs foarte ușor, dintre cele 25 de persoane înscrise pe listă pentru a dona sânge, 18 colegi au reușit să întrunească condițiile necesare donării. Aceștia, prin gestul lor, au contribuit la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților aflați pe paturile de spital. Le mulțumim încă o dată pentru faptul că s-au implicat în această cauză!

 width=

Știai că un singur donator de sânge poate salva viețile a trei oameni?

Implică-te alături de noi în campania de donare de sânge #FriendsDonatingTogether!

Care este situația actuală și de ce este nevoie să donăm sânge?

Anual, peste 500.000 de pacienţi din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supravieţui. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, ne gândim să donăm sânge doar atunci când cineva drag are nevoie sau când auzim despre o situație limită. De fapt, nevoia de sânge este una constantă. Produsele sanguine pot fi stocate un număr limitat de zile şi, mai mult, bolnavii cu afecţiuni grave şi imunitate scăzută (cei cu leucemie, copiii) au nevoie de sânge de la donatori fideli (cei care donează de cel puţin două ori pe an).

România se află în continuare pe ultimele locuri în Europa la capitolul donării de sânge – doar 1,7% din populaţia adultă donează sânge.

Prin această campanie, promovăm donarea de sânge benevolă, ca gest responsabil, altruist, independent de interese materiale, care contribuie la creşterea siguranţei sistemului transfuzional.

 width=

Știai că donarea de sânge este benefică și pentru donator?

  • se pot salva una, două sau trei vieți la o singură donare;
  • donatorii de sânge prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare (cu aproximativ 30%), sau cancer;
  • donatorii prezintă o regenerare a celulelor sanguine mai rapidă, avand o capacitate mai mare de a face faţă inflamaţiilor, hemoragiilor, alergiilor;
  • donarea de sânge determină un consum mare de calorii, donatorii având risc mai mic de obezitate;
  • donatorii cu multiple donări au speranţa de viaţă mai mare;

Donează pentru VIAȚĂ! Gestul tău va oferi șansa la viață pentru trei persoane!

#CGSDreamTeam #FriendsDonatingTogether #EchipaFaptelorBune