Wall-street.ro: Reduceri de costuri in propriul business? Externalizarea serviciilor prin call center sau cum sa treci de la un centru de cost la unul de profit

„Trecerea anumitor servicii catre un furnizor extern nu implica pierderea transparentei privind business-ul propriu. Dimpotriva, externalizarea poate oferi acces la aceleasi informatii si va ajuta relatiile cu clientii, deoarece un centru de suport – fiind specializat in aceasta directie – are un set de proceduri mai bine structurate pentru identificarea corecta a climatului in care activeaza clientul. Outsourcing-ul poate reprezenta, pentru unele companii, momentul perfect de a-si standardiza initial procesele de suport interne sau a le centraliza intr-o singura locatie, intr-o singura structura manageriala; pentru alte firme, mai mature, care aleg aceasta forma de eficientizare, inseamna un rezultat bine calculat intre valoarea adaugata serviciilor oferite clientului final si costurile de productie a acestor servicii”, a declarat Vladimir Sterescu, directorul general Computer Generated Solutions Romania.

Potrivit acestuia, externalizarea unor linii specifice de business din cadrul organizatiei a devenit o activitate comuna multor companii din industrii diferite – telecomunicatii, IT, utilitati, financiar-bancar, asigurari, farmaceutic etc. „Beneficiile principale ale firmelor care isi externalizeaza anumite activitati sunt reducerile de costuri si – de la caz la caz- centralizarea, standardizarea sau eficientizarea proceselor de business. Recurgand la outsourcing, o firma va avea asigurat personalul specializat atat la nivel de executie, cat si la nivel de coordonare, beneficiind de flexibilitate in ceea ce priveste resursele umane, intrucat astfel pot fi usor sustinute operatiunile care au cereri sezoniere sau ciclice, pot fi alocate resurse suplimentare in functie de nevoi”, a mai aratat reprezentantul CGS.

Citește întregul articol pe wall-street.ro

Distribuie-l pe Facebook
Distribuie-l pe WhatsApp
Distribuie-l prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *