Viata la CGS Romania

Colega noastră Bianca a fost de acord să răspundă, astăzi, întrebărilor noastre despre fiecare pas făcut în cariera de la CGS Romania.

De cât timp faci parte din echipa CGS?

M-am alăturat echipei CGS în urma cu aproximativ un an.

Care a fost motivul pentru care te-ai decis să te alături echipei CGS?

Pot spune că printre motivele principale se regăsesc, în mare parte, faptul că echipa CGS e formată din tineri. De asemenea, a contat faptul că CGS este o companie prezentă de mult pe piața muncii din România, care prezintă încredere, pentru mine reprezentând mediul perfect pentru dezvoltarea personală. Totodată, poziția de Mobile Account Consultant mi-a stârnit curiozitatea și am luat această experiență ca pe o provocare, mai ales pentru faptul că activitatea desfășurată este în limba engleză.

Dacă ar fi să descriu într-un cuvânt proiectul în cadrul căruia lucrez aș alege „competitivitate”. Fiind un proiect complex, care îmbină vânzările cu acordarea sprijinului în momentul în care apar probleme tehnice sau întrebările legate de serviciile pe care le oferim, suntem într-o continuă competiție și fiecare competiție are un nivel. Cred că acesta este unul dintre motivele pentru care îmi place atât de mult jobul meu. Avem competiția între colegi pentru „Angajatul lunii”, unde fiecare dintre noi poate să fie recomandat bazat pe abilitățile și cunoștințele deprinse dar mai ales se premiază inovația, și îmi place foarte mult ideea de a avea propria stea pe Walk Of Fame la CGS. Apoi, este competiția între echipele proiectului și, normal, că acolo intervine munca în echipă și dorința de a fi cel mai bun. Toate acestea sunt lucruri care te țin în priză, nu te lasă să te plictisești, te motivează și îți intensifică dorința de a excela.

De asemenea, una dintre inițiativele mele preferate este V.O.T.E, mai exact Voice Of The Team. Îmi place pentru că în fiecare lună o persoană din echipa noastră participă la o ședință cu managementul companiei, iar acest lucru ne dă posibilitatea să ne expunem ideile, să primim și să oferim feedback. Și este locul perfect unde putem spune care sunt lucrurile care am vrea să fie implementate pe proiect în viitor și să găsim soluții pentru problemele cu care ne confruntăm.

Mulți dintre colegii tăi spun că este un job cu multe provocări. Care a fost cea mai mare provocare pentru tine?

Un job care să implice și vânzare, dar și consiliere nu e chiar atât de simplu, mai ales când interacțiunea cu clienții se desfășoară prin telefon. Este mult mai greu să înțelegi strarea de spirit a clientului prin telefon, dar aceste lucruri se învață. Poate că cea mai mare provocare a fost adaptarea la o cultură total diferită de a noastră, a românilor, în condițiile în care clienții provin dintr-o țară străină.

Ce le-ai spune colegilor noi sau celor care vor să se alăture echipei tale?

Aș vrea să le transmit că la CGS e o atmosferă plăcută, antrenantă, e un job cu multe provocări, dar și cu multe beneficii, iar când spun beneficii mă refer la programul flexibil și multe bonusuri în funcție de nivelul de performanță pe care îl demonstrezi în companie. De asemenea, există o serie de concursuri, unde poți câștiga bilete la concerte, festivaluri și alte evenimente care se potrivesc tinerilor. De aceea am și spus că unul dintre motivele pentru care am ales CGS a fost echipa tânără pe care am găsit-o aici. Și un lucru important, pe care vreau să-l subliniez, este acela că pentru orice problemă întâmpinată poți să găsești sprijinul necesar în întreaga echipă.

Cum este atmosfera în cadrul echipei?

E o atmosferă degajată și dinamică, cu oameni prietenoși și pregătiți să îți acorde oricând sprijinul necesar. Și, poate o să credeți că exagerez, dar pot să spun că mă simt ca „acasă” în cadrul echipei, am reușit să găsim puncte comune chiar dacă suntem extrem de diferiți, fiecare provenind din medii diferite. Și un aspect foarte important este acela că reușim să facem față împreună stresului și, în același timp, reușim să ne și distrăm.

Ce îți place ce mai mult în echipa CGS?

 Îmi place că am întâlnit doar oameni deschiși, încrezători, cu multă energie și cu care e ușor să lucrezi.  Mi-am creat legături, s-au legat prietenii și, cel mai important, am găsit o a doua familie în cadrul CGS. De asemenea, îmi plac foarte mult inițiativele din cadrul proiectului în care lucrez. Avem zile tematice, bazate pe diferite sărbători americane, în care, normal, trebuie să avem o anumită vestimentație, în funcție de sărbătoare, precum Halloween, Valentine’s Day, dar și „zile pentru noi”, cum ar fi Clubul Pantalonilor Scurți, asta însemnând că în fiecare vineri a lunii august am putut veni la serviciu în pantaloni scurți. Și pentru că este sărbătoare, avem și o serie de premii frumoase. Și, uite așa, preț de câteva ore, ne distrăm și, cel mai important, stabilim o legătură cu ceilalți colegi, înnodăm echipa.

Care este obiectivul tău în companie?

Obiectivul meu în companie, în momentul de față, este să realizez cât mai multe, să învăț cât mai multe, să acumulez experiență în CGS, toate acestea ajutându-mă, în final, să mă dezvolt ca persoană. Și apoi, după ce voi trece prin toate etapele acestei dezvoltări persoanale, să-mi construiesc o carieră în companie.

Ai un mentor în cadrul companiei?

Nu pot spune că am un mentor, dar admir lucruri diferite la oameni diferiți. apreciez faptul că am avute multe de învățat de la oamenii mai „vechi” din cadrul echipei.

unnamed