A fi bun înseamnă a-ți păsa de ceilalți, a le da o mână de ajutor celor care au nevoie, a te implica voluntar în proiecte prin care îți poți aduce contribuția la schimbare.
Campania de fapte bune pe care am derulat-o în perioada august-septembrie 2019 s-a realizat datorită vouă, celor care v-ați implicat și ați donat fie haine, încălțăminte, rechizite, alimente sau bani, dar mai ales timp și implicare.
Toate aceste ajutoare au ajuns la cei care au cea mai mare nevoie de ele: copii instituționalizați, persoane cu deficiențe fizice/psihice sau cu boli cronice și batrâni aflați în case de îngrijire.
Pentru toti aceștia, micul ajutor venit din partea ta a însemnat enorm, a reprezentat o rază de speranță și un prilej neașteptat de bucurie.
Iată mai jos care au fost rezultatele Campaniei de fapte bune, pentru fiecare centru CGS în parte.
București
Fiecare dintre cei 22 de copii din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență “Cireșarii II” au primit în urma campaniei: ghiozdane, rechizite (caiete, creioane colorate, carioci etc), îmbrăcăminte și incălțăminte pentru școală, precum și obiecte de lenjerie intimă.
Despre beneficiari:
Centrul de Primire în Regim de Urgență “Cireșarii II” este o componentă funcțională a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului – sector 5, înființată prin hotărârea Consilului Local al sectorului 5, având drept scop asigurarea protecției, creșterea și îngrijirea copilului, separat, temporar sau definitiv de părinții săi, că urmare a stabilirii în condițiile legii, a măsurii speciale de protecție.
Brașov
La Brașov, lucrurile donate au fost direcționate către Fundația PECA, iar cei 20 de copii aflați în îngrijirea acesteia au beneficiat de: rechizite (ghiozdane, penare, papetărie), mingi de fotbal, frisbee, jocuri interactive, haine și încălțăminte (treninguri, șosete, pantofi sport, tricouri plus 8 saci de haine și încălțăminte second hand în stare foarte bună), dulciuri și răcoritoare, produse de ingrijire persoanală (pastă de dinți, periuțe de dinți, prosoape, cosmetice).
Despre beneficiari:
Fundația pentru Copii Abandonați este o organizație de caritate, înființată la Brașov în 1994, care spijină copiii și familiile dezavantajate social. Susținerea caselor de copii de tip familial, Casa Prichindel și Casa Livezii, reprezintă proiectul principal al fundației. Activitatea Fundației în cadrul acestui proiect, constă în îngrijirea și educarea a 20 de copii, adolescenți și tineri, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, lipsiți temporar sau permanent de ocrotirea familiilor naturale, oferindu-le condiții optime de trai, sprijin și apreciere, întelegere și acceptare.
Galați
În Galați, donațiile s-au dus către Centrul de Îngrijire și Asistență. S-au donat 25 kg de fructe, 28 kg de legume, produse alimentare de bază (spaghete, bulion, mălai, ulei, orez), haine și încălțăminte (78 de pijamale de damă și 42 de perechi de papuci bărbătești), suc și torturi.
Despre beneficiari:
Centrul de Îngrijire și Asistență este o instituție rezidențială ce asigură îngrijire temporară sau permanentă persoanelor adulte cu handicap (locomotor, neuropsihic, bolnavi Alzheimer) bolnavi cronici somatici și psihici, persoane aflate în dificultate, cu domiciliu în Municipiul Galați, inclusiv persoane vârstnice care necesită îngrijire medicală permanentă, supraveghere și tratament, care nu se poate realiza la domiciliu.
Serviciile se acordă și persoanelor fără rude, venituri mici sau cu membrii familiei în imposibilitatea de a-i îngriji și care au nevoie de protecție socială, precum și persoane cu situații deosebite rezultate din anchetele sociale ale unității sau ale serviciului de specialitate al Primăriei. Servicii acordate de Centrul de Îngrijire și Asistență: servicii de asistență medicală și îngrijire, găzduire pe perioada nedeterminată și asistență paleativă. Ca urmare a derulării unor proiecte cu finanțare nerambursabilă, serviciile unității au fost suplimentate, asigurând în prezent și servicii servicii sociomedicale de recuperare prin kinetoterapie, masaj, ergoterapie, servicii de socializare și activități de grup, consiliere psihologică și socială.
Târgu Jiu
La Târgu Jiu, celor 26 de copii aflați în îngrijirea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj li s-au donat și li s-au achiziționat din banii strânși, următoarele: papetărie și rechizite (hârtie glasată, hartie creponată, hărtie colorată, culori cerate, carioci, truse de geometrie, pensule și acuarele, lipici, hârtie, caiete, pixuri și creioane, penare echipate, ghiozdane tip rucsac), jocuri interactive (Remy, șah, puzzle), mingii (fotbal, volei), palete tenis (de masă și de câmp) și fileu, îmbrăcăminte și încălțăminte, inclusiv accesorii (eșarfe, fulare, căciui, mănuși, genți), cărți, manuale școlare și culegeri, jucării (2 saci).
Despre beneficiari:
Donațiile au fost direcționate către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj care găzduiește, în total, 26 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 11 și 20 ani. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj realizează la nivelul județului Gorj măsurile de asistență socială în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum și a oricăror persoane aflate în nevoie.
Miercurea Ciuc
Aici, donațiile s-au dus către cei 45 de copii găzduiți de Căminul “Szent Istvan” din localitatea Șumuleu Ciuc. Printre lucrurile primite se numără rechizite (82 de caiete, 82 de pixuri, 41 de creioane), haine (șosete, pulovere, pantaloni și tricouri), lenjerii (82 buc), cutii cu alimente (4 buc), 1 aspirator și produse de igienă.
Despre beneficiari:
În 2009, fratele Böjte Csaba a înființat un internat pentru elevii de liceu din Șumuleu Ciuc, Căminul “Szent Istvan”. Un număr 45 de copii și tineri, cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani, au nevoie de ajutor atât social, cât și academic. Elevii trăiesc în condiții bune, iar în schimb ei ajută cu sarcini de gospodărie, în casă și în grădină. De asemenea, elevii se bucură seara de o mare varietate de programe comune.
Sibiu
În Sibiu, la Căminul pentru persoane vârstnice s-a donat un tort festiv de 10 kg, oferit cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Vâstnice (sărbătorită anual pe data de 1 octombrie). Vezi aici filmarea:
Despre beneficiari:
În prezent, Căminul pentru persoane vârstnice găzduiește 90 de beneficiari. Printre vârstnici se numără chiar și persoane fără pensie, fără alte venituri sau fără aparținători, căminul fiind singura lor casă și familie. Personalul care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor este foate dedicat și cu toții fac tot posibilul ca cei care locuiesc acolo să ducă un trai cât mai confortabil posibil dar, nu în ultimul rând, să se simtă apreciați în comunitatea în care trăiesc și să simtă faptul că există oameni cărora le pasă de ei.
Îți mulțumim din inimă! Urmărește mail-urile pentru a afla mai multe detalii despre campania din această iarnă și implică-te!
#CGSDreamTeam #FriendsDonatingTogether