Povestea lui Raul Badiu: curaj, determinare și performanță

Pentru că, în cadrul companiei, competiția și performanța sunt principiile de bază, mulți dintre angajații noștri au depășit granițele sediilor noastre și s-au implicat, cu succes, în alte competiții, din diverse domenii. Un astfel de exemplu este Raul Badiu, pilot de raliuri, care, la doar 23 de ani, este multiplu campion în cadrul concursurilor naționale de raliuri și de slalom paralel. Mai precis, începând cu anul 2010, Raul a ocupat 57 de Locuri 1, 21 de Locuri 2, 17 Locuri 3 și 12 premii speciale.

Pe lânga activitatea desfășurată la CGS, Raul studiază Dreptul la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, iar restul timpului îi dedică pasiunii sale despre care spune că e chiar mai mult de atât, „un mod de viață”.

În acest week-end, Raul va concura în cadrul Tess Rally Brașov, alături de echipa Environment & Sport Development Rally Team, conducând un Renault Clio R3 Maxi.

Determinarea, curajul și responsabilitatea cu care el se implică în fiecare dintre atribuțiile sale ne-au convins să-l susținem în această competiție, pe care îi dorim să o adauge pe lista performanțelor sale.

Și pentru că ne dorim ca toți angajații noștri să-și urmeze pasiunile, ne-am gândit să-l invităm chiar pe el să ne vorbească despre cum a reușit să îmbine traseul academic cu un început promițător de carieră și pasiunea vieții sale:

  1. Cu siguranță, mulți sunt deja curioși să afle mai mult despre tânărul care, la vârsta de 23 de ani se poate mândri cu peste 100 de locuri pe podiumurile naționale și internaționale, la competițiile de raliu. Spune-ne cine e Raul Badiu, în afara competițiilor sportive?

Raul Badiu: Raul Badiu este un om simplu pentru care raliul este mai mult decât o pasiune, este un mod de viață. Pentru a atinge performanța, în orice domeniu, este necesară multă implicare și determinare, și nici raliul nu face excepție de la regulă. Cel mai mult timp îl ocup cu pregătirile pentru raliuri, relațiile cu partenerii, antrenamentele atât fizice, cât și psihice, iar, în timpul disponibil, am o viață socială normală, job, ieșiri cu prietenii, alte hobby-uri precum ski-ul sau chitara și, de asemenea, studiez și Dreptul la Facultatea de Drept „Simion Barnuțiu” din Sibiu.

  1. Cum se impacă munca la CGS cu Facultatea de Drept și raliurile? Sunt trei domenii, aparent, fără legatură.

Raul Badiu: Raliul a fost dintotdeauna pasiunea mea cea mai mare și visul pentru care îmi aloc cele mai multe resurse, însă există și viață dincolo de raliuri, astfel că mi-am căutat un job unde să vin motivat într-o ambianță plăcută, iar CGS s-a pretat dorințelor mele. Din păcate, pe de o parte, din lipsa unui buget, nu am mai participat la raliuri din iunie 2014, însă, în toată această perioadă, am avut destul timp pentru job și facultate, nu a fost o problema să le îmbin. Anul acesta revin  la volan, dar sunt încrezător că o să le pot îmbina pe toate cele trei. La facultate studiez la distanță, raliurile consumă numai 3-4 zile pe lună, iar, în zilele rămase, pot merge la job.

  1. Ai câștigat foarte multe premii până la 23 ani. Care e secretul acestei performanțe?

Raul Badiu: Dacă v-aș spune secretul, atunci nu ar mai fi secret. Lăsând gluma la o parte, nu este nicio filosofie specială, performanțele rezultând din munca intensă pe care o depun și eu, și echipa din care fac parte, fiecare acțiune pe care o interprindem fiind tratată cu seriozitate maximă. Palmaresul unui pilot e doar vârful unei piramide, rezultatele fiind clădite pe o bază solidă de încredere, investiții, pasiune, muncă, concentrare și profesionalism din partea tuturor celor implicați, de la sponsori, mecanici, familie, fani și terminand cu pilotul și copilotul.

  1. Spune-ne care e cea mai frumoasă/palpitantă întâmplare din viața de șofer de raliu?

Raul Badiu: Fiecare kilometru de probă specială este plăcere pură pentru un pilot, însă nu trebuie uitat că, totuși, suntem într-o competiție unde scopul este de a câștiga, răsplătind astfel munca fiecărui membru implicat în proiect. Fiecare evoluție pe probele speciale care ne iese așa cum ne dorim și fiecare victorie obținută reprezintă cele mai frumoase amintiri pe care le putem avea. Scopul este de a ajunge în vârf, campioni naționali absoluți și, abia atunci, vom atinge cele mai plăcute senzații care se vor transforma în cele mai reușite amintiri.

  1. Care ar fi îndemnul pentru potențialii tăi colegi? De ce ar alege CGS ca loc de muncă?

Radu Badiu: CGS conferă un cadru plăcut de lucru cu provocări interesante, mediu dinamic și prietenos. Principiile companiei coincid cu principiile care conduc la performanță în raliuri, munca și devotamentul fiind răsplătite cu rezultate. Acest lucru este valabil și la CGS, cu implicare, compania oferind perspective excelente de dezvoltare în carieră, cât și  în viață.

Noi îl felicităm pe Raul pentru reușitele lui și, cu siguranță, ne vom număra printre cei care, în acest week-end, îl vor susține la Tess Rally Brașov. Dacă exemplul lui Raul vă inspiră, lăsați-i mesajele voastre de încurajare prin comentarii la acest articol, dar și pe pagina noastră de Facebook: www.facebook.com/CGSRomania. Go, Raul! 🙂

Sursă fotografii: Facebook Raul Badiu