Încă un pas alergător pentru speranță

Suntem tineri. Mulți dintre noi suntem studenți sau proaspăt absolvenți și ne interesează de societatea în care trăim. Și pentru acest lucru, ne implicăm în viața socială și credem că astfel se pot mișca lucruri, se pot schimba vieți.

De mai bine de 3 ani, suntem susținători ai campaniilor Hospice Casa Speranței de redirecționare a 2% din impozitul pe venit pentru îngrijirea persoanelor care se luptă cu boli incurabile, iar în primele luni ale anului 2015 am ales să ne implicăm și în campania „2% pentru deminitate”.

ambasador Hospice  ambasador hospice2ambhospice

Astfel, printr-un simplu gest de redirecționare a celor 2% din impozitul pe venit, aproximativ 1.000 dintre colegii noștri au reușit să strângă 27.000 de euro pentru persoanele cărora viața le-a pregătit mai multe încercări decât altora.

Satisfacția fiecăruia dintre noi vine din faptul că, odată făcută donația, știm cu certitudine cum va fi investită contribuția noastră. Spre exemplu, dacă ne referim la sediul din București, un formular de 2% completat valoarează în medie 27 de euro, iar cele peste 560 de formulare strânse de la începutul anului înseamnă aproximativ 15.255 de euro, aproximativ 67.000 lei!

Concret, acestă sumă de bani reprezintă peste 180 de zile de spitalizare în unitatea HOSPICE cu paturi și peste 250 de vizite la domiciliul pacienților.

Am devenit astfel „Ambasadori HOSPICE”, această titulatură, dar și diplomele pe care le-am primit amintindu-ne mereu că am contribuit la oferirea unei vieți mai bune persoanelor aflate în dificultate.

Iar cauza noastră nu s-a încheiat aici. Ne-am numărat și printre persoanele care au ales să alerge sub sloganul „Pași mari pentru speranță”. Am ales să alergăm pentru că ne pasă de viața celor din jurul nostru.

hospicemaraton maratonhospice2

Prin Semimaratonul Hospice, mai exact prin sumele de bani strânse de fiecare participant, am putut să le acordăm speranță pacienților și ne-am bucurat că ajutorul nostru a produs o schimbare în viața lor.

În fiecare an, aproximativ 1.000 de persoane se înscriu în Team Hospice şi participă la unul dintre evenimentele sportive organizate în România, cu dorinţa de a-i ajuta pe pacienţii HOSPICE, copii şi adulţi afectaţi de boli incurabile, pe care fundaţia îi îngrijeşte gratuit în Bucureşti, Braşov, Făgăraş şi Zărneşti.

Distribuie-l pe Facebook
Distribuie-l pe WhatsApp
Distribuie-l prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *