Îi susținem pe tinerii inventatori din România

The role of the teacher is to create the conditions for invention rather than provide ready-made knowledge

~ Seymour Papert

Lumea de astăzi e plină de provocări, iar o mare parte dintre acestea sunt depășite cu ajutorul tehnologiei.

Probabil că avioanele nu ar fi avut două motoare dacă Henri Coandă nu le-ar fi construit în 1911. Poate și acum lumea ar fi stat pe întuneric dacă Thomas Edison și Joseph Swan nu ar fi descoperit becul.

CGS România vrea să își arate recunoștința față de tinerii inventatori și dorește să îi ajute astfel încât să își îndeplinească obiectivele cu succes. Astfel, suntem mândri să anunțăm că susținem Robotitans, echipa de robotică a Colegiului Sfântul Sava din București ce a obținut mai multe premii locale și internaționale, unele în cadrul competiției First Tech Challenge.

Încă de anul trecut, echipa a proiectat un robot care eficientizează munca din depozite. Cu ajutorul senzorilor de distanță și a giroscopului, robotul ridică și depozitează cutii cu diverse produse la interior. Are și un nume, îl cheamă Vulkan. În 2022 inventatorii de la Sfântul Sava și-au propus să-l reconstruiască. Să fie mai mic, mai practic și mai ușor de controlat de utilizator.

Așa cum suntem alături de colegii noștri din companie pe care îi încurajăm să fie cât mai activi, mai responsabili și să prezinte mereu idei noi, CGS România îi încurajează pe tinerii inventatori de la Colegiul Sfântul Sava. Noi suntem alături de ei încă din vara anului trecut, iar activitatea lor a fost urmărită cu interes de întreaga echipă CGS România.

Echipa are 5 ani de activitate și peste 35 de membri. Până în prezent, copiii au construit 7 roboți cu care au participat la 15 concursuri. Titanii echipei sunt: Sabina Luca, Arina Gluvacov, Alessia Borangic, Dragoş Duduc, Robert Ifrim, Matei Huțu. Ei sunt coordonați de doamna profesoara – mentor Constanța Năstase si de colegii co-mentori Matei Ghincea si Luca Dobre.