Dialog Textil: Călătorie în procesul de selectare a soluției PLM (Product Lifecycle Management)

Aproape toți cei din industria modei pot fi de acord că managementul ciclului de viață al produselor (PLM) este necesar pentru a reuși în industria de azi. Trăim într-o economie din ce în ce mai digitală, unde atât consumatorii, cât și angajații din industrie așteaptă o experiență simplificată și inteligentă atunci când interacționează cu tehnologia. Acestea cer rezultate în timp real și software care leagă consumatorii, echipele de design și producție și lanțurile de aprovizionare în mod inteligent.

Alegerea sau redimensionarea unei soluții PLM, ca și în cazul oricărei aplicații software, poate fi un proces complicat dacă nu știți cum să faceți acest lucru. Am auzit cu toții povestea de groază a implementărilor software care depășesc bugetul sau nu respectă termenele limită. Acest lucru determină o mare nesiguranță atunci când este vorba de a face orice schimbare în soluția dvs. PLM sau de a alege una nouă. Cu toate acestea, există strategii pentru a depăși provocările legate de selectarea software-ului PLM care vă pot asigura liniștea.

Cheia este setarea obiectivelor din timp

Stabilirea obiectivelor la începutul procesului de selecție are un impact major asupra succesului adoptării unei soluții PLM. De fapt, ar trebui să vă elaborați obiectivele chiar înainte de a cere demo-uri. Cel mai important scop ar trebui să se alinieze obiectivelor dvs. de afaceri și ar trebui să clarifice modul în care soluția PLM vă va ajuta să atingeți aceste obiective. Acest lucru pare simplu, dar cu atât de multe opțiuni și funcționalități disponibile, companiile de fashion se pot pierde și ajung să achiziționeze un produs care va fi utilizat insuficient sau invers, care nu satisface nevoile companiei.

Citește articolul integral în revista Dialog Textil.