Descoperim talentele de lângă noi: Mihaela Botezatu și pasiunea ei pentru cărți – de la cititor, la scriitor

„You have to write the book that wants to be written. And if the book will be too difficult for grown-ups, then you write it for children.”

– Madeleine L’Engle

A fi scriitor este, în sine, o menire. Până la urmă, fie că este vorba de poezie, proză sau dramă, scriitorul este cel care devine rege al cuvintelor. Iar experiența creativității și a autodeterminării este mereu bine venită, indiferent că faci din talentul de scriitor o meserie sau nu.

La aceste concluzii am ajuns după ce am discutat cu colega noastră, Mihaela Botezatu. Ea s-a alăturat echipei CGS România în 2014 și, în cei 8 ani de când este parte din familia noastră a evoluat și a trecut de la o poziție la alta cu ușurința cu care scrie versuri.

Ce nu știați despre Mihaela este că până acum a publicat, deja, două cărți de poezie și planurile ei, în acest sens, nu se opresc aici.  “Iubesc din toată inima să scriu și să citesc. Întodeauna am preferat cititul în favoarea oricărei alte activități și ulterior, mi-am dat seama că am atâtea gânduri, atătea idei încât aș vrea să le transpun și eu în scris, în versuri sau proză”, spune Mihaela.

Și uite așa, a început să scrie chiar de la 10 ani. Mai apoi, a participat la foarte multe concursuri literare și, obținând diverse premii, a ajuns și la revista Metamorfoze din Medgidia, unde a fost sfătuită să își adune o parte din creație într-o cărticică. Și, astfel, la 18 ani a publicat prima carte, un volum de versuri intitulat ‘’Amprentele inimii’’. De altfel, majoratul ei a fost înlocuit de lansarea cărții, la primăria din orașul natal, Cernavodă. 

Și mai apoi, deși cu un job full time, Mihaela a scris cu aceeași pasiune, motiv pentru care, în martie 2020 a apărut și al doilea volum de versuri semnat de ea – ‘’De-a poezia’’. “Acum lucrez la proză și visez să public, desigur, cât mai curând posibil și un roman. Următoarea mea țintă este colaborarea cu o librarie unde să-mi pot vinde cărtile. Nu scriu pentru bani și nu am facut-o niciodată, dar visez și intenționez ca aceste cărți ale mele să ajungă la oameni. Nu vreau un public, vreau o mână de suflete care să danseze pe ritmul condeiului meu”, ne-a spus colega noastră.

Și, pentru că bine spunea Madeleine L’Engle, Mihaela vizează să scrie chiar și cărți pentru copii, creând, alături de un grafician, personaje de poveste pentru cei mici. 

Dar pasiunea Mihaelei pentru citit (și scris) a urmat și trend-ul digitalizării. Nu degeaba lucrează în cadrul unei companii în care digitalizarea este atât de importantă 😊. Ea a început recent să publice și audiobooks pe canalul propriu de YouTube, pe care îl puteți urmări aici. “Pe viitor chiar visez să mă dezvolt puțin și în zona de Booktube, urmând să investesc în aparatura necesară creării acestor vloguri”, a încheiat Mihaela.  

Vă lăsăm aici și câteva versuri atât de îndrăgite de Mihaela, din creația sa:

Elucubrație

Îți las moștenire un vers mâzgălit
Pe-un perete cam strâmb al inimii mele
Și te invit să-mi asculți pleoapa gândului cum cade
Cum se răsfrânge grea peste bolta albastră
Plină cândva de silueta-ți zveltă
Goală acum și neagră de dor…

Apoi merg la gară, vreau un singur bilet
O doamnă durdulie mă privește sever
Și cu mâinile sale pufoase îmi caută trenul
Of, Doamne, sărmana, ce tren?
Nu știe că spre tine nu mai e niciun tren?
-Unde mergeți? Mă întreabă strident.
-Unde merg? Repet trezit din mine
Merg la capătul gândurilor mele
Ea mă așteaptă…

Mult succes, dragă Mihaela! Te poți baza pe noi că te vom susține și citi mereu!