Descoperim talentele de lângă noi: Andrei, meșterul de origami
0
 

Ambițios din fire, colegul nostru Andrei și-a dezvoltat o pasiune inedită: arta origami. Origami a apărut în Japonia și constituie arta plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte. Totul a început ca o provocare, acceptată împreună cu o colegă de la facultate, din dorința de a demonstra că răbdarea este punctul lui forte și că poți realiza lucruri minunate dacă ești perseverent.

Primul obiect creat de Andrei a fost o stea modulară din șase piese, pe care a învățat să o confecționeze de la colega sa. ”În cele din urmă am evoluat și am învățat să fac lucruri din ce în ce mai complicate, din cărți de specialitate și din tutoriale pe internet”, spune Andrei. Acum, Andrei se poate lăuda că și-a depășit cu mult mentorul, iar din mâinile sale ies cele mai frumoase creații.

Cal Origami Snake Dragon IMG_2229DSCF0093

Întrebat cum se împacă acest hobby cu job-ul său la CGS, Andrei ne-a răspuns: “Ar fi plăcut să pot îmbina slujba cu pasiunea, dar asta ar însemna să nu mai am timp de muncă. De obicei, lucrez la modele noi în timpul liber, dar se pare că și acesta este din ce în ce mai scurt.”

Probabil sunteți curioși să aflați și să vedeți care este cel mai inedit obiect creat de Andrei. El ne-a mărturisit cu mândrie că toate creațiile sale sunt deosebite, dar și solicitante, însă una singură are o poveste aparte: „am fost extraordinar de mândru și satisfăcut când am terminat un dragon din 1136 de piese modulare. Zic acest lucru deoarece a durat cam două săptămâni să termin toate piesele, iar după o primă asamblare a aproape tuturor pieselor, acestea au fost distruse de pisica mea cât timp am fost plecat în concediu. Ulterior, am iertat pisica și am construit dragonul folosind și puțin lipici, pentru a evita eventuale situații nefericite. Lucrarea tronează în momentul de față pe biroul meu de acasă și nu cred că va pleca vreodată de acolo, având în vedere cât m-am chinuit să o fac.”

IMG_2233 IMG_2231

Colecția de lucrări a lui Andrei este foarte diversificată și conține diferite modele complexe de flori și animale. Acestea sunt realizate dintr-o singură foaie de hârtie și se aseamănă foarte bine cu obiectele reale, spre exemplu, un pește cu solzi. În plus, multe dintre lucrările realizate de Andrei sunt formate din piese modulare: „unele dintre ele își pot modifica forma, spre exemplu un cub care poate deveni trandafir și după aceea să revină la forma inițială de cub, sau chiar un „Slinky” (jucărie sub formă de arc) din hârtie care funcționează poate chiar mai bine decât cel adevărat.” Fascinant, nu-i așa?

IMG_2241 IMG_2239

Andrei ne îndeamnă pe toți să încercăm această formă de artă, atâta timp cât suntem înarmați cu răbdare și perseverență. Noi îți dorim mult succes în continuare, precum și multă inspirație și răbdare pentru proiectele ce vor urma!

 IMG_2228DSCF0066 DSCF0045

Trimite-ne CV-ul tău

Leave a reply

Your email addres will not be published.
Required fields are marked with