La începutul lunii octombrie, ne-am distrat mult pentru că am sărbătorit Customer Service Week împreună cu colegii noștri de la departamentele de Customer Service. În fiecare zi, colegii noștri au avut câte o temă distractivă, iar una dintre ele a fost să ne trimită o idee de drumeție în natură din zona în care locuiesc. Cu siguranță nu le-a fost ușor să se concentreze atât la task-urile ce țin de job, cât și la punerea în practică a ideilor creative, însă colegii noștri și-au dat silința să rezolve fiecare provocare. Și le mulțumim pentru asta!
Explorarea naturii, a întinderilor de verdeață, parcă nepătrunse de civilizație, a celor mai spectaculoase zone montane sau, dimpotrivă, un peisaj urban nou, pe care nu l-ai mai văzut, merită o planificare prealabilă și multă poftă de aventură! Drumețiile prin zonele mai mult sau mai puțin turistice ale Romaniei sunt varianta ideală să-ți hrănești pofta de mișcare și să-ți mobilizezi gașca de prieteni și colegi sau familia la o plimbare în aer curat.
Dacă tot se anunță o toamnă lungă și frumoasă, nu-i așa că ar fi păcat să stăm în casă? În urma temei pe care au primit-o colegii noștri în cadrul Costumer Service Week 2018, iată ce sugestii vă oferă pentru petrecerea timpului liber în această toamnă:
Raluca Calotă:
Locuiesc în comuna Chichiș, județul Covasna, un loc cu aer curat, liniște și bunăstare. Propunerea mea pentru voi este următoarea:
La poalele Cetății Ilieni, într-un peisaj natural plăcut, se găsesc două bălți amenajate pentru pescuit sau picnic. Pe malurile bălților, sunt sălcii și zone cu stuf care conferă locului o și mai mare frumusețe, peisajele fiind superbe. Câteva zeci de rațe, lișite, cormorani pot fi admirate zilnic cum înoată grațios. 🙂 Drumul este foarte bun pe partea Lunca Câlnicului – Chichiș – Ilieni.
Cosmin Vechiu:
Poate că am crescut și nu mai avem aceași tragere de inimă să mergem la zoo, de aceea astăzi vă voi prezenta pe scurt un colț de natură unde TU poți deveni una cu natura.
Rezervația de urși Libearty este amplasată între orașele Râșnov și Zărnești, nu la mare distanță de orașul Brașov. Acest loc uimește prin faptul că este o rezervație naturală de urși bruni și, în același timp, este cea mai mare rezervație din lume de acest gen, având o suprafață de 69 de hectare, pentru acest animal minunat numit ” Ursul Brun European”.
Cel mai important lucru de știut despre această rezervație este că toți urșii care se află acolo au fost salvați de la o viață foarte grea și dură sau dintr-un mediu în care erau privați de libertate. Încă un lucru minunat despre această rezervație este că poți adopta un urs pentru o anumită sumă pe lună. Deci, ce poate fi mai frumos decât să știi că ai putut ajuta un suflet să trăiască mai mult dar, în același timp, să îi oferi un trai mai bun, iar pe lângă toate astea, el poate deveni un membru al familiei tale, pe baza unui certificat de adopție (nu înseamnă că poți lua ursul acasă).
Iar în încheiere, aș vrea să mai aduc în discuție încă un lucru pentru care trebuie să vizitezi acest loc, iar acesta este masivul Piatra Craiului care este foarte aproape de această locație. Vă așteptam în orașul nostru pentru a vizita această locație care este una dintre foarte multe altele și să deveniți prieten sau rudă cu… un urs!
George Rafael Apafi:
O idee de drumeție ar fi comuna Prejmer, județul Brașov. Aici avem ocazia să vizităm cetatea săsească Prejmer, inclusă în patrimoniul UNESCO. La o distanță de 10 minute de mers cu mașina din Brașov, cetatea de la Prejmer este într-adevăr de bifat pe lista împătimiților de aer medieval. Cu o sumedenie de legende și povestiri despre obiceiurile și tradițiile sașilor care se adăposteau acolo pe timp de război, nu veți regreta alegerea făcută.
Ana Bocănială:
Nu știu cum ar trebui să sune sau să arate acest e-mail, sper doar să fiu cât mai aproape de ideea concursului pentru ziua de azi – o sugestie pentru o drumeție într-un colț de natură sau după cum mă simt eu în acest loc despre care urmează să povestesc – ca într-un colț de rai.
M-am născut în Galați. Un oraș nu foarte mare, la Dunăre. Îmi place să fac mișcare, oricând, de orice fel. Astfel că am încercat și drumețiile pe munte, hiking-ul. Printre primele aventuri încercate – munții Dobrogei, sau cum îmi place mie să îi numesc, mini-munți, pentru că par ca niște câmpii, nimic prea complicat pentru hiking, nu prea înalți (așa e) dar cu înclinații destul de mari pe alocuri (pentru un începător ca mine). Munții Măcin, deși aproape la o “aruncătură de băț” față de Galați (aproximativ 30 km) nu foarte mulți încearcă să ajungă acolo și aș vrea să le arăt ce pierd, poate devin “pofticioși”.
Cu picioarele “expandate” în bocanci, oboseala acumulată de pe drum, zgârieturi și bătături, mă văd ajunsă pe cel mai înalt vârf din Măcin, Vârful Țuțuiatu. Acum nimic din toate astea nu mai contau, am ajuns unde trebuia. Mă simțeam norocoasă pentru ceea ce puteam vedea. Oboseala dispăruse, liniștea se instalase.
Acesta a fost colțul meu de natură preferat, pe care cu drag îl recomand ca și viitoare “evadare” din cotidian. Literally, a piece of Heaven! Enjoy!
Luminița Popescu:
Am crescut în Sărata Monteoru din județul Buzău. De aici, din centrul micului sat, aveți patru căi principale care vă conduc în locuri uimitoare:
Primul traseu este spre un sit arheologic, cu un drum ușor de parcurs.
Al doile atraseu duce către o cruce foarte mare, care a fost construită pe vârful unei stânci, iar peisajul îți taie răsuflarea. (De asemenea, poți striga cât te țin plămânii, pentru că nimeni nu locuiește acolo.)
Traseul al treilea duce la o veche fabrică de sticlă și vei găsi o mulțime de fructe de pădure pe drum.
Al patrulea traseu este unul special. Este drumul către vechiul „Castel de Apă”, pe care puteți vedea întotdeauna căprioare, iepuri și veverițe.
Alexandru Todireanu:
Ca idee de drumeție, le-aș recomanda tuturor stațiunea Durău din județul Neamț. Este situată la baza masivului Ceahlău, iar în zonă se află lacul Izvorul Muntelui, care merită vizitat.
Traseul până pe vârful Toaca (cabana Dochia) este unul accesibil pentru oricine și poate fi parcurs pe două rute: prima fiind pe la cabana Fântânele și a doua pe la cascada Duruitoarea.
La începutul lunii august, are loc un fenomen aparte, numit „piramida spațială”, mai exact se realizează forma unei piramide din patru umbre (am atașat o poză și un link de la un articol cu mai multe detalii). Sper că micile amănunte oferite de mine să vă convingă în legătură cu această destinație.
Roxana Ivan:
Îmi face o deosebită plăcere să vă invit într-o drumeție în orașul meu natal, Râmnicu Vâlcea. În opinia mea, este un loc magic, plin de surprize, în care amintirile vor fi de neuitat. Este o zonă de munte pentru iubitorii de natură, în care te poți relaxa și vizita o multitudine de mănăstiri fiecare cu o poveste unică și interesantă.
Pentru persoanele mai liniștite sau vârstnice avem stațiuni în care poți face băi „miraculoase” care vor ajuta la sănătatea fizică. Pentru păsările de noapte, avem cluburi în care poți găsi orice tip de muzică, iar pentru persoanele pasionate de supranatural, poți vizita un spital de boli mintale abandonat, plin de povești interesante. Orașul se află doar la două ore distanță de București, iar prețurile sunt modeste, ceea ce înseamnă că oricine își poate permite să rămână în minte cu peisaje de neuitat.
Nu vă lăsați păcăliți de faptul că am scris puțin pentru că nu vreau să stric toate surprizele care vă așteaptă (calitatea este mai presus de cantitate). Vă provoc să mă contrazice-ți în ceea ce am prezentat, vizitându-l!
Emil Catană:
M-am gândit să vă prezint o drumeție în Sinaia, orașul meu natal. Ideea e simplă, cum ajungi la gară, pornești spre centrul orașului, unde te delectezi cu o bere rece, înainte de toate, că nu e de bun gust să pleci la drum pe stomacul gol. După bine meritata cină, poți să pornești la drum spre castelul Peleș. Bineînțeles că nu se cuvine să pleci la drum cu mâna goală, așa că poți să te pregătești cu o sumă modică de bani la tine, pentru că vei cumpăra cu siguranță toate lucrurile care mai de care interesante, ce le vând oamenii de acolo, la tarabe. Odată ajuns la castel, ar fi păcat să nu vizitezi faimosul muzeu. O veritabilă bucată de istorie. Turul nu durează prea mult, așa că nu prea ai timp să te plictisești, dar ce faci după ce se termină turul?
Cea mai bună idee, că doar ți-ai tot dorit să evadezi din stresul cotidian al Bucureștiului, ar fi să continui drumeția, care nici nu prea a început, așa-i? Poți să pornești spre Cota 1400, pe jos. Da, exact, pe jos. E mult de urcat, dar măcar te vei bucura de aerul proaspăt și rarefiat. Vei observa cum temperatura va începe ușor să scadă, pe măsură ce urci în atitudine. Dacă ai noroc, te poți împrietenii cu locatarii muntelui, vreo vulpe prietenoasă sau probabil vreun urs deja învățat cu oamenii. Nici măcar natura nu mai e cum a fost cândva…
Odată ajuns la destinație, găsești un popas și acolo, gata pregătit să te servească cu băuturi reci sau fierbinți, depinde cum îți place. Oh, să nu uităm și de mâncarea proaspăt gătită la ceaun. De ce să te întorci tot pe jos, că doar ai văzut deja drumul. Poți să cobori, dacă ai în plan drumeția cât de curând, direct pe pârtia de schi, de la cota 1400 spre celebra Telegondolă roz. Da, avem o telegondolă roz. Bine, unii ar spune că e magenta, dar între noi fie vorba, un bărbat nu prea vede diferențele dintre roz și magenta, nu? Odată ajuns jos, poți să te retragi la vreun bar/club din centru, te conectezi la wi-fi și începi să încarci pozele pe care le-ai făcut pe tot parcursul drumeției, că doar nu ai fost în drumeție fără să faci poze, nu?
Mădălina Avrigeanu
Pentru weekend-ul ce vine, propun o drumeție pe drumul vechi spre Poiana Brașov, mai ales acum când culorile de toamnă se văd superb. Eu am fost ultima oară în august și a fost o plimbare foarte plăcută dar urmează să refac traseul în curând. Poate chiar weekend-ul acesta!
#CSW2018 #CGSDreamTeam #FriendsWorkingTogether