CGS România susține din nou tenisul din România!

Că suntem pasionați de sport, știați deja, așa că nu ratăm nicio ocazie pentru a ne implica și a ne arăta susținerea când vine vorba de activitățile fizice, mai ales de tenis.

Astfel, anul acesta noi, CGS România, am decis să fim din nou alături drept sponsori, și nu numai,  circuitului “BRD – KAUFLAND Open Wheelchair Tennis”, care va avea loc în în Argeș în perioada 11-14 august, dar și în București, în perioada 15-18 august. Acesta este un proiect al Federatiei Române de Tenis împreună cu Asociația Sportivă Misena, prin care se promovează sportul de performanță în mijlocul tinerilor cu handicap.

Primul turneu din această serie a avut loc în anul 2015 și până în prezent s-au organizat 7 turnee de tenis, internaționale, în diverse orașe pentru a promova tenisul de câmp în rândul persoanelor cu dizabilități.

În prezent, în Romania sunt 7 sportivi cu dizabilități care practică tenisul de câmp în scaun rulant si sunt în clasamentul ITF.

1976 constituie anul de naştere al acestei discipline sportive, când Brad Parks a început să joace tenis de câmp din scaun rulant. Fost schior de perfomanţă, acesta a suferit un accident în urma căruia a fost nevoit să se deplaseze într-un scaun cu rotile. În acest context, lui i-a venit ideea de a iniţia apariţia unui nou sport.

În scurt timp, tenisul în scaun rulant a devenit unul dintre cele mai populare din lume şi se integrează perfect cu tenisul clasic, meciurile putând avea loc pe orice teren standard şi fără modificări pentru rachete sau mingi.

Ediția a V-a a turneului internațional de tenis destinat persoanelor cu dizabilități – BRD Kaufland Argeș Open Wheelchair Tennis – se va desfășura în incinta bazei sportive „Star Arena” din comuna Bascov, în perioada 11-14 august 2022. În cadrul turneului din acest an, clasificat la categoria ITF Futures Series, cu premii în valoare de 3.500 USD, vor participa 44 de sportivi paralimpici, din 15 țări, aceștia urmând să concureze la trei categorii: Men, Women, Quad.

Festivitatea de deschidere a turneului „BRD Kaufland Argeș Open Wheelchair Tennis”, ediția a V-a, va avea loc joi, 11 august, de la ora 17:00, în incinta bazei sportive „Star Arena” din Bascov. După desfășurarea probelor sportive, în zilele de 12 și 13 august, competiția se va încheia cu Festivitatea de premiere, programată pentru ziua de duminică, 14 august, începând cu ora 12:00.

Dacă și tu vrei să urmărești meciurile live din acest turneu, o poți face, fie în Argeș, în incinta bazei sportive „Star Arena” din Bascov, fie în București, în cadrul „BRD Kaufland Bucharest Open Wheelchair Tennis” care va avea loc la Centrul national de tenis de pe Bd. Pierre de Coubertin nr 11, sector 2, București. Meciurile încep în fiecare zi de la ora 09:00 și țin până seara la 18:00 cu pauză între 13:00-15:00, iar în zilele de 14 respectiv 18 maxim până la ora 14:00 find fazele finale.

Intrarea la aceste evenimente este liberă!

Hai și tu alături de noi!

#FriendsWorkingTogether

Distribuie-l pe Facebook
Distribuie-l pe WhatsApp
Distribuie-l prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *