CGS aniversează 35 de ani – istoria companiei

Cu ocazia aniversării a 35 de ani a companiei, vă vom prezenta în acest articol cele mai semnificative și importante realizări de pe parcursul acestor ani.

Sub conducerea lui Phil Friedman, CGS și-a deschis prima dată porțile pe 1 aprilie 1984, ca o afacere de consultanță IT dedicată industriei confecțiilor, chiar în inima orașului New York.

„Am început cu doar cinci persoane și acum avem peste 7.000 de angajați în America de Nord, America Latină, Europa, Orientul Mijlociu și Asia”, a spus Friedman.

În primii ani, organizația lui Friedman a servit în principal industria de îmbrăcăminte a New York-ului printr-un pachet software de îmbrăcăminte numit ACS Optima. Clientul inițial al companiei era firma Charles Greenberg & Sons, care fusese fostul angajator al lui Friedman.

„Îmi amintesc de ziua în care am început cu doar o mână de programatori și spațiu limitat, într-o cameră de depozitare veche”, își amintește Marina Novick, director executiv la CGS și un angajat care lucrează de 35 de ani în companie.

 width=

Rhoda Cahan, fostă directoare a CGS Learning Division

Acest lucru se întâmpla în perioada în care CGS era localizată în Midtown Manhattan. După ce a câștigat și a implementat cu succes cel de-al doilea contract, cu Calvin Klein, CGS a experimentat o perioadă de creștere în industria modei cu clienți precum Members Only și Echo Scarves. Friedman a început să își extindă echipa, care ulterior va deveni divizia de soluții pentru aplicații CGS. De asemenea, a dorit să creeze o companie diversificată, în care CGS să nu fie limitată la un singur serviciu sau un singur produs, ci să poată furniza mai multe servicii sub o singură umbrelă.

În timp ce soluțiile de software pentru îmbrăcăminte au rămas o parte principală a activității CGS, la începutul anilor ’90, compania a crescut dincolo de rolul său de integrator al sistemelor de modă, odată cu crearea departamentului de servicii de Learning, în 1991. Când Rhoda Cahan s-a alăturat echipei ca Training Services Manager pentru a conduce Departamentul de Learning, mai existau doar alte trei departamente: biroul de asistență tehnică, consultanță și divizia soluții de aplicații, care viza industria confecțiilor. În acel moment nu existau resurse umane sau departament juridic.

“Am fost unul dintre cei trei angajați ai CGS cu PC-uri, în 1992. Am intrat în biroul lui Phil pentru a-i spune despre Internet”, a spus Cahan. „Căutam un nume de domeniu. „CGS.com” a fost deja utilizat de serviciul de gaze din Cincinnati. Phil a spus: „Aveți o altă idee pentru un nume de domeniu?”, Am sugerat www.cgsinc.com și așa a rămas până în ziua de azi.”

În 1994, CEO-ul CGS a fost foarte determinat să își dezvolte afacerea în industria confecțiilor. El devenea din ce în ce mai nemulțumit de lipsa cercetării și dezvoltării pe care ACS ar fi trebuit să le facă pentru produsul ACS Optima. În cele din urmă, Friedman a achiziționat drepturile de proprietate intelectuală asupra pachetului și a început să inoveze constant produsul. Drept urmare, a obținut clienți importanți în industria confecțiilor.

În 1996, Friedman a fost numit Antreprenor al Anului de către Ernst & Young, Inc., Magazine, Merrill Lynch și Orașul New York, datorită creșterii înregistrate în toate diviziile organizației sale. Aceste recunoașteri au pus CGS pe harta companiilor tech cu capital privat cu cea mai rapidă creștere din S.U.A.

Echipei CGS i s-a alăturat ulterior un alt angajat cu vechime, Carl Heringer, care a început official să lucreze cu CGS la 1 ianuarie 1998, ca avocat al companiei, iar acum el este șeful departamentului juridic:

 width=

Carl Heringer a fost primul membru din departamentul juridic al CGS, în 1998, iar acum este unul dintre cei mai vechi angajați.

„În primul an în care m-am alăturat, s-au adunat 100 de milioane de dolari în venituri, cu doar aproximativ 500 de persoane în echipă”, își amintește Heringer.

Această etapă majoră a alimentat ambițiile lui Friedman și mai mult. 2001 a fost un an foarte încărcat, stabilind un moment important pentru istoria companiei, când s-a achiziționat Garpac Corp., iar software-ul lor a fost rebrand-uit ca BlueCherry®. CGS a înregistrat o serie de achiziții și dezvoltări de C & D în decursul următorului deceniu. Actualul președinte al Diviziei de Aplicații pentru Afaceri și Outsourcing Technology, Paul Magel, s-a alăturat CGS chiar înainte de Y2K și își reamintește primele zile ale ofertei BlueCherry și cum a devenit așa de reușită:

„Prin concentrarea asupra soluțiilor ERP și a lanțului de aprovizionare, am reușit să înțelegem afacerea mai bine decât oricare dintre concurenții noștri. Ne-am concentrat pe a-i face pe clienții noștri mai profitabili și asta ne-a ajutat să devenim cei mai buni din industrie”.

Sub conducerea lui Magel, BlueCherry a crescut de la un sistem unic de tip cash-to-end, la o soluție completă de lanț de aprovizionare, cuprinzând ERP, PLM, planificare, producție, logistică, eCommerce B2B, controlul magazinelor și al depozitelor și management colaborativ al lanțurilor de aprovizionare.

În 2001, CGS a câștigat și primul său contract global principal prin intermediul diviziei de Learning. Echipa lui Cahan a plasat peste 100 de instructori în bazele militare americane. A avut doar o lună la dispoziție să recruteze instructorii și să îi instruiască. Angajamentul a fost atât de reușit, încât a condus la un contract de cinci ani cu Forțele Aeriene pentru a plasa instructori în zece țări diferite din întreaga lume.

În 2001, CGS a experimentat, de asemenea, prima expansiune oficială în afara S.U.A. prin extinderea diviziei CGS Learning în Canada. Înainte de achiziție, compania canadiană era condusă de Doug Stephen. Firma sa era specializată în furnizarea de servicii de învățare și instruire altor întreprinderi. Ceea ce a făcut compania sa o piesă importantă pentru puzzle-ul CGS a fost faptul că a avut a doua cea mai mare concentrare a experților WebSphere din lume. În acel moment, WebSphere era un produs software extrem de căutat, care a îndeplinit rolul unui server de aplicații web. Când compania lui Doug avea deja o colaborare cu CGS, Friedman a decis să facă o vizită la firma canadiană, în timpul unei croaziere în Saint John.

„L-am invitat pe Doug Stephen să ia cina cu mine. Discuția a progresat și, până la sfârșitul serii, i-am făcut o ofertă pentru a-i cumpăra compania și a o transforma într-o filială CGS”, a spus Friedman într-un interviu cu Huddle Today, din august 2018. „Am negociat o înțelegere, pe care am scris-o pe un șervețel. În dimineața următoare, i l-am dat avocatului meu, a fost întocmit un contract și am cumpărat compania.”

După cumpărarea companiei canadiene, Doug Stephen a devenit vicepreședinte senior al diviziei de Learning și country manager al CGS Canada. Începând cu anul 2001, divizia de Learning CGS a început să integreze alte tipuri de tehnologie în ofertele sale. Compania a început să fie recunoscută ca lider în industria de Learning și, la începutul anilor 2000, a devenit echipa de formare preferată pentru multe companii mari. Astăzi, divizia de Learning CGS instruiește șapte dintre cele mai mari companii din top Fortune 500.

Directorul general al CGS a fost, de asemenea, hotărât să se extindă și în afara Americii de Nord. El a continuat să aducă CGS la noi înălțimi, urmărind să obțină tot mai mult, odată ce a atins obiectiv după obiectiv.

„De fiecare dată când atingeți un obiectiv pe termen scurt, stabiliți un obiectiv mai înalt și reproiectați viziunea. Acesta este modul în care funcționez”, a declarat Friedman.

Pe parcursul anilor 1990, CGS avea peste 10 birouri dedicate serviciilor de externalizare din S.U.A. Acestea includeau facilități în New Jersey, Georgia și Florida, care sunt încă operaționale și în prezent. Pe măsură ce companiile de tehnologie globală au crescut la începutul anilor 2000, a apărut și nevoia de suport tehnic și nevoia de externalizare. CGS era pregătită să răspundă și acestei cereri. Până în 2004, compania avea peste 1.000 de angajați, odată cu deschiderea primului centru de asistență pentru clienți și a biroului de servicii de cercetare și dezvoltare din India – același birou care a sărbătorit recent cea de-a 15-a aniversare, în luna februarie. Doi ani mai tarziu, CGS a achizitionat compania Easycall Communicații SA din București, Romania, rebrand-uită ca Computer Generated Solutions (CGS) Romania, pentru a furniza servicii în 18 limbi străine prin intermediul a șase centre de suport.

Până în 2010, CGS angajase peste 3.000 de persoane din întreaga lume, dar ambiția de creștere a lui Friedman nu s-a oprit aici. În 2010, într-un interviu pentru The New York Enterprise Report, el a spus: “Într-o zi voi conduce o companie cu 5.000 de angajați. Nu sunt încă acolo, dar mă străduiesc.”

În următorii zece ani, CGS a continuat să-și extindă divizia de outsourcing achiziționând Prego SA, în Santiago, Chile, și a rebrand-uit-o ca Computer Generated Solutions Chile, pentru a furniza servicii Americii Latine și altor țări vorbitoare de limbă spaniolă. În cele din urmă, CGS își va crește numărul de angajați în Chile la peste 3.000 de membri ai echipei. În 2015, Friedman a deschis un birou în Netanya, Israel, care oferă acum servicii clienților actuali și potențiali în ebraică, rusă și arabă, precum și sprijin suplimentar pentru francezi.

În ultimii 30 de ani, echipa de BPO a furnizat servicii de outsourcing marilor branduri de talie mondială, printre care se află retaileri, furnizori de servicii medicale, furnizorii de tehnologie și telecomunicații și organizații internaționale hoteliere. Cel mai recent, CGS a fost distinsă cu aur la premiile Stevie® 2019, la categoria „Contact Center sau Customer Service Outsourcing of the Year”.

Astăzi, CGS operează în peste 40 de țări din întreaga lume, cu peste 7.000 de angajați în America de Nord, America Latină, Europa, Orientul Mijlociu și Asia. Compania oferă clienților aplicații pentru afaceri, servicii de învățare și outsourcing pentru întreprinderi.

„Sunt mai încrezător ca niciodată că CGS va crește, se va extinde și va prospera datorită angajatilor foarte dedicati și talentați pe care îi avem”. – Phil Friedman

Distribuie-l pe Facebook
Distribuie-l pe WhatsApp
Distribuie-l prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *