CGS Academy: O nouă serie de absolvenți ai programului de mentorat

Ne place să ne perfecționăm în continuu, pentru că dorim să evoluăm și să ne dezvoltăm capacitățile. Am observat, de-a lungul timpului, că în rândul colegilor noștri a crescut interesul pentru a învăța, pentru dobândirea skill-urilor noi și pentru a evolua atât la nivel personal, cât și profesional. Din acest motiv, am creat CGS Academy care înglobează programele, inițiativele și cursurile orientate spre imbunătățirea și dezvoltarea skill-urilor colegilor noștri.

Din cadrul CGS Academy face parte si Mentoratul, lansat în urmă cu 8 ani, sub formă de program-pilot, pe care l-am extins apoi, la nivel național, în toate cele șapte centre. Acesta este un tip de program de training prin care un angajat cu mai multă vechime și experiență (respectiv, cu o funcție de conducere) acționează în calitate de sfătuitor și ghid pentru un angajat junior sau middle.

În organizații, mulți angajați și-ar dori să aibă posibilitatea de a „absorbi” de la cei mai apreciați oameni ai companiei expertiza, cunoștințele și abilitățile lor, iar programul nostru le oferă această ocazie.

Concret, prin intermediul mentoratului, un angajat cu experiență (mentor) își împărtășește cunoștințele și experiența acumulată cu un alt angajat (mentee), aflat la începutul carierei sau la schimbarea direcției profesionale.

Un mentor bun oferă consiliere angajatului junior, la intervale regulate de timp și este disponibil pentru orice fel de întrebări. Un astfel de mentor își împărtășește cunoștințele, sugerează alternative, răspunde întrebărilor și analizează împreună cu mentee-ul situațiile complexe.

Astfel, modelul se păstrează, fiind îmbunătățit cu fiecare generație de absolvenți ai acestui program intern. Rețeta succesului stă în a identifica cele mai bune practici din cadrul companiei și a le transforma în cursuri și module livrate de colegi cu experiență și vechime, care pot explica cel mai bine din proprie experință anumite aspecte.

Ediția din acest an a fost specială, depășind granițele CGS România, oferind ocazia colegului nostru Octavian Lixeanu, care a făcut parte ca mentor din acest program an de an, încă de la prima ediție să ia sub aripa sa și să mentoreze un coleg din Israel – Yaniv Keren, manager. Suntem mândri și bucuroși de fiecare dată când colegii noștri au ocazia să impărtășească cunoștințele și bunele practici și cu atât mai mult când putem contribui la dezvoltarea colegilor din alte țări unde compania noastră are sedii.

Și pentru că întotdeauna ne place să auzim și să dăm mai departe părerile voastre, vă lăsăm mai jos câteva dintre impresiile celor care au participat la programul de Mentoring care tocmai s-a încheiat, indiferent că au fost mentori sau mentees:

Octavian Lixeanu – mentor despre Yaniv Keren – mentee

Participând la programul de mentoring CGS încă de la inițierea sa, am avut oporunitatea de a lucra cu nenumărați colegi și de a le observa ulterior dezvoltarea profesională în cadrul companiei.

Pentru prima oară, în acest an, CGS România a extins programul de mentoring pentru a include și centre ale companiei din alte țări, astfel că am avut ocazia să lucrez cu Yaniv Keren, Project Manager în cadrul CGS Israel.

Yaniv s-a implicat foarte mult la fiecare ședința de mentoring, a demonstrat deschidere la învățarea de lucruri noi, precum și o dorința extraordinară de a deveni mai bun în fiecare zi.

Experiență de a-l mentora pe Yaniv a fost una deosebită și abia aștept următoarea ediție a programului, pentru a putea ajuta la șlefuirea altor viitori lideri CGS.

Yaniv Keren, Israel – mentee despre Octavian Lixeanu – mentor

Thanks for an amazing journey, learned a lot and appreciate the opportunity.

Special thanks to Octavian, both human and professional asset for CGS.

Ionuț Iacob Romeo – mentee despre Cristian Berdilă – mentor

Programul de mentoring a fost o experiență extraordinară. Mentorul ales de mine a fost Cristian Berdilă, Vice Președinte Operațiuni.

În primă fază, neavând parte de experiențe similare în trecut, am fost puțin reticent și timorat.

Însă, încă din prima ședință, Cristian a reușit să distrugă acea barieră. Am abordat o multitudine de subiecte ce țin de latura profesională, cât și multe aspecte ce țin de dezvoltarea personală.

De fiecare dată, Cristian a reușit să-mi explice concepte complexe în termeni simpli, pe înțelesul meu astfel încât să plec din fiecare sesiune cu noi cunoștințe.

Am învățat foarte multe lucruri noi și am reușit să trec peste multe dintre limitările pe care le aveam la începutul programului.

A fost un exercițiu inedit și recomand tuturor să încerce.

Loredana Cristea – mentee despre Cătălina Tătăruș – mentor

Cătălina nu numai că m-a ajutat să înțeleg care sunt oportunitățile mele și cum să lucrez la ele, dar, mai ales, m-a ajutat să-mi recapăt încrederea în mine. Așa că mulțumesc, Cătălina, vei fi mereu mentorul meu.

Vă mulțumesc tuturor pentru această oportunitate și sper că drumul meu în această companie să fie unul lung și la fel de frumos ca și până acum.

Mihai Boar – mentor despre programul de mentoring

Participarea mea în programul de mentorat este o experiență onorantă și care m-a marcat profund. Văd dorința de învățare a celor cărora le sunt mentor, ceea ce mă motivează să contribui din plin. Inițiativa echipei noastre de a implementa acest program merită toată laudă, deoarece promovează dezvoltarea personală și profesională a angajaților noștri. Sunt mândru să fac parte din această inițiativă și să continui să încurajez dezvoltarea viitorilor colegi care vor face sau fac deja parte din conducerea acestei companii.

Ioana Apostol – mentee despre Mihai Boar – mentor

Cu ajutorul programului de mentorat susținut de Mihai Boar am reușit să înțeleg mecanismele necesare unei companii pentru susținerea unui proces corect de recrutare și training, adaptat cerințelor actuale în piața forței de muncă. Cunoștințele acumulate mă ajută în activitățile zilnice de coaching și training, regăsind multiple ocazii în care abordarea mea este îmbunătățită comparativ cu alte situații. 

Mihai Boar – mentor despre Ioana Apostol – mentee

Eforturile tale constante și deschiderea către feedback au demonstrat o maturitate notabilă în dezvoltarea ta. Văd că ai învățat să-ți gestionezi resursele și timpul în mod eficient, și că ai abordat provocările cu hotărâre și creativitate. Ești un exemplu viu al modului în care determinarea și dorința de a învăța pot conduce la performanțe remarcabile.

Felicitări încă o dată tuturor celor implicați și mult succes în continuare!

#CGSDreamTeam #FriendsWorkingTogether