Astăzi facem cunoștință cu Cătălin, un pasionat de filme și muzică. Cătălin lucrează în CGS din 13 martie 2007, așadar are o istorie lungă.
A început ca agent, în engleză-spaniolă, pe un proiect ce oferea suport tehnic pentru diferite soft-uri și produse audio-video. Au urmat, apoi, postul de Team Leader și Regional Team Leader pe un proiect tehnic (cu tot cu semi-relocare la Brașov). În 2011, a fost promovat ca Project Manager, pe un alt proiect tehnic în Brașov, urmând ca, mai târziu, să preia și partea proiectului din București, în momentul în care a fost promovat ca Manager de Operațiuni.
În timpul liber, Cătălin se ocupă de propriul site de muzică (www.stereobeasts.com), caută și ascultă foarte multă muzică, vede filme (și, atunci când îi permite timpul, activează în cadrul unor festivaluri de film), citește și își cultivă pasiunea pentru retrogaming și pentru all things geeky. Cătălin se autoproclamă ca fiind un fanboy Nintendo, susține cu efervescență că primul film văzut a fost „The Fog”, al lui John Carpenter, la vârsta de doar 3 ani.
Prima oară o să povestim despre proiectul Stereo Beasts, un site care a fost lansat pe 25 august 2014. Da, da. Imediat sărbătorește 1 an!
Cătălin spune că site-ul a apărut dintr-o nevoie acută de critică în zona muzicală, lucru ce nu prea există la noi (cu niște excepții mici). „În România, zona muzicală de nișă, underground, este încă destul de puțin dezvoltată, deși evoluează constant, iar noi (eu și prietenul din Cluj cu care am pornit site-ul) am considerat că e imperios necesar să existe niște linii ce trebuie trasate din punct de vedere muzical – mai ales pe această zonă de nișă (și, cu niște excepții, mainstream). Eu având în spate niște ani în care am scris despre film, am considerat că trecerea la muzică e una naturală și așa a și fost”, povestește Cătălin.
Practic, spune el, site-ul se ocupă de recenzii de albume, de evenimente (concerte, festivaluri, orice are legătură chiar și tangențial cu muzica), de videoclipuri etc. „Am avut, de-a lungul timpului, câteva exclusivități: am lansat în premieră videoclipul „Tosa Inu”, al lui Fierbințeanu, videoclipul piesei „Hello”, al celor de la Omelette, am avut în exclusivitate piesa „Gravity Girl”, a celor de la Holy Motors, am lansat piesa „Stranger”, a celor de la Moebius și lista continuă. Am avut parteneriate și cu diferite festivaluri (cu TIFF-ul, cu B-IFF-ul, urmează un parteneriat cu festivalul In Transylvania). A fost un an fructuos și, revenind la întrebarea ta, la momentul acesta, Stereo Beasts e o imensă parte din viața mea și, așa cum dictează logica clișeistică, mă simt nevoit să spun că n-aș prea putea fără”, relatează Cătălin.
Cum se îmbină slujba de zi cu restul activităților sale? Cătălin spune că „surprinzător de bine”, pentru că toată experiența în management l-a ajutat foarte mult să se organizeze și să-și organizeze timpul astfel încât să reușească să facă aproape tot ce își propune. „Pe de altă parte, îmi bat la cap uneori unii colegi (care mi-au devenit prieteni foarte buni căci lucrăm de atâția ani împreună) cu ce muzică am mai descoperit și lucruri de genul acesta, dar e numai și numai spre binele lor. Jur!”, afirmă colegul nostru.
Întreaga sa activitate poate fi definită de un singur cuvânt și acela este „hipster”. El spune asta. „Deși refuz să fiu etichetat astfel. Prefer termenul <<snob>>. Pe ăsta mi-l asum complet, mai ales în ceea ce privește muzica. Deci snob, nu hipster, poftim”, completează Cătălin.
Întrebat dacă ar putea alege între film și muzică, colegul nostru răspunde așa: „Dacă mă întrebai asta anul trecut, înainte să-mi vină ideea cu site-ul, aș fi ales oricând filmul. Acum nu mai e chiar așa. Acum aleg la orice oră muzica. La momentul acesta al vieții, îmi aduce mult mai multă satisfacție intelectuală și e un sentiment absolut fabulos atunci când descopăr chestii noi (mai ales acum că am o mică obsesie față de muzica indie din zona Americii Latine)”.
Și pentru că îi place atât de mult muzica, nu puteam să nu îl întrebăm ce ne recomandă. I-am cerut doar cinci albume, a zis că este destul de dificil, dar apoi s-a conformat! Lista lui Cătălin cuprinde: Algiers – Algiers, un album pe alocuri dificil și foarte solicitant, dar incredibil odată ce-ai reușit să-l procesezi în întregime; LA Priest – Inji, e un melanj dement de electronica, funk și multe alte genuri muzicale și e absolut impecabil; FFS – FFS, colaborarea dintre Franz Ferdinand și totemicii Sparks e unul din cele mai catchy și jucăușe albume ale anului; Turzi – C, membrii trupei amestecă sonoritățile unor Fabio Frizzi cu Riz Ortolani și Goblin, filtrându-le prin un pic mai mult Sébastien Tellier; pentru ultimul album, a trișat un pic și a ales un E.P. – Arsenal al românilor de la Plurabelle, un E.P. alcătuit din dark electronica, bucăți de chiptune și multe sintetizatoare psihotice.