Câștigători Performance Loop!

Performance Loop: inovație și perfecționare! 

Inovația, exigența și preocuparea de a perfecționa lucrurile sunt constante ale activității în cadrul echipelor CGS România care, la rândul lor, sunt într-un continuu proces de dezvoltare. Avem 3 câștigători în această lună!

La fel ca înainte, premianții se vor bucura de o stea pe „Walk of Fame” și un plus de recunoaștere publică a performanței lor.

Evaluarea Top Performerilor a fost influențată de inovația adusă și de susținerea din partea manager-ului, de care performerii s-au bucurat din plin.

În funcție de evaluările managerilor Top Performerii lunii iunie 2022 sunt:

Denisa Buzatu

Denisa s-a alăturat echipei noastre în anul 2019. Încă din perioada training-ului Denisa a ieșit în evidență, învățând într-un timp foarte scurt procedurile, dar și procesele.  A dat dovadă de tenacitate în fața noilor provocări, ajungând în scurt timp să obțină aprecierea colegilor de la sales, dar și a managementului din străinătate.

  • Încă de la început s-a remarcat printr-o atitudine pozitivă și prin faptul că era foarte implicată în a livra performanță și în a oferi un suport calitativ clienților.
  • A avut multe realizări în cadrul acestei echipe, fiind mereu dornică să îi ajute pe cei care aveau nevoie, iar feedback-ul a fost mereu unul pozitiv în ceea ce o privește.
  • Denisa a avut o colaborare extraordinară cu întreaga echipă de management, fiind o resursă de neprețuit pentru întreaga activitate a departamentului. Eforturile ei constante au făcut în permanență o diferență colosală în eficientizarea și monitorizarea muncii, fiind un ajutor și un sprijin fără termen de comparație, atât pentru echipă, cât și pentru manageri.

Ștefania Cioancă

Este un lider foarte muncitor care a fost implicată în multiple inițiative din cadrul proiectului. Îi pasă foarte mult de echipa ei, dar și de proiect. Mă pot baza întotdeauna pe ea pentru a-și îndeplini sarcinile corect și vine în mod constant cu idei și feedback pentru a ne îmbunătăți KPI-urile/calitatea/motivarea moralului agentului la nivel de proiect.

Motivul pentru care vreau să o propun este datorită rezultatelor ei mari și a nivelului ridicat de implicare. Stefania este lider de 2 ani si jumatate și a reusit să ajungă la rezultate excelente pentru iunie.

Stefania își învață echipa respectul și profesionalismul în serviciul clienți. Ca lider, ea ghidează cu inima și arată tuturor un respect extraordinar și mă pot baza oricând pe ea în orice sarcină. Cea mai bună calitate a ei este că reușește întotdeauna să se ridice după orice provocare sau obstacol cu ​​care se confruntă.

Mai mult, ea creează workshop-uri pentru echipa sa pentru a putea aborda psihologia clienților. Este foarte flexibilă în ceea ce privește sarcinile și nu se plânge niciodată, iar cea mai bună calitate a ei este că reușește mereu să se ridice după orice provocare sau obstacol cu ​​care se confruntă.

Pozitivă și calmă, reușește să mențină un mediu de sprijin pentru membrii echipei sale și îi motivează să se străduiască spre îmbunătățire. Ștefania este un mare plus în echipă, demonstrând constant spirit de echipă și profesionalism. Și toate acestea, în timp ce ea ajută proiectul cu interviuri pentru noii angajați.

Alina Gita

Alina s-a alăturat echipei CGS în februarie 2019, ca parte a unui proiect tehnic, iar ulterior a trecut la o altă echipă. Performanța ei remarcabilă a calificat-o rapid drept una dintre Top 3 performeri din toate timpurile. Acest lucru i-a permis să treacă la o poziție de senior în acest an, datorită contribuției sale semnificative în cadrul proiectului.

Alina nu încetează să ne uimească cu pozitivitatea și nivelul ei de implicare. Ea este o colegă unică, cu senioritate, care ne ajută să găsim diferite abordări ale problemelor și știe cum să menținem echipa motivată chiar și în cele mai dificile zile.

O nominalizez pe Alina datorită performanței sale incredibile în echipa din care face parte, dar și pentru că în calitate de Senior a fost cea mai puternică punte de comunicare între agenți, clienți și echipa de management. Contribuția ei ne-a ajutat să inovăm procesele interne, iar implicarea și adaptabilitatea ei au contribuit foarte mult la menținerea scorului de calitate ridicat în echipa noastră.

Alina, vedem lucruri grozave în viitor pentru tine și suntem siguri că vei continua să ne uimești mereu!

Felicitări câștigătorilor!

J. K. Rowling și John Harrison

Dorința lor de a perfecționa lucrurile a contribuit la evoluția umanității

Performance Loop: inovație si perfecționare!

Share on facebook
Distribuie-l pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie-l pe WhatsApp
Share on email
Distribuie-l prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *